Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2015 13:33

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-3: Δύσκολο διπλό με σφραγίδα Μιλοσέσκι

Γράφτηκε από τον

Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 0-3, η Κυπαρισσία νίκησε χθες τον Απόλλωνα και παραμένει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Α' τοπικής, ενώ αντίθετα η καλαματιανή ομάδα είναι ουραγός και χωρίς βαθμό.


Οι γηπεδούχοι αδικούνται πάντως από την έκταση του σκορ, μιας και για 73 λεπτά είχαν κρατήσει το μηδέν. Σε αυτό το σημείο ο Δημητρουλόπουλος έκανε το 0-1 και ακολούθησαν δύο ακόμα γκολ από εντυπωσιακές εκτελέσεις φάουλ του Μιλοσέσκι στο 78' και στο 87'. Ετσι η Κυπαρισσία επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά την ισοπαλία στους Γαργαλιάνους και βρίσκεται στο - 2 από τους πρωτοπόρους Πάμισο και Τσικλητήρα.
Για να διεκδικήσει όμως το πρωτάθλημα, θα πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της, διότι χθες στο πρώτο ημίχρονο παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Ο μαχητικός Απόλλωνας είχε κλείσει τους χώρους και δεν απειλήθηκε. Η επιθετική δραστηριότητα του ΑΟΚ σε αυτό το διάστημα αναλώνεται στα σουτ του Παπαγεωργίου (28", άουτ) και Κωνσταντόπουλου (35', μπλόκαρε ο γκολκίπερ).
Ο Απόλλωνας είχε την κεφαλιά του Πετράκου στο 18' (μπλόκαρε ο Α. Αντωνόπουλος), και το σουτ του δραστήριου Δ. Τσουλάκου στο 30/' (άουτ),
Η ισοπαλία στο πρώτο μισό απέδιδε δικαιοσύνη, με τους γηπεδούχους να δείχνουν περισσότερο θέληση και πάθος.
Στο δεύτερο 45λεπτο και με την είσοδο του Κόλλια, η Κυπαρισσία ανέβασε την απόδοσή της.
Στο 50' ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε φάουλ, ο Σπ. Αντωνόπουλος έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στη δεξιά του γωνία και στην επαναφορά ο Παναγόπουλος σκόραρε.
Το γκολ όμως ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη οφσάιντ του βοηθού Γεωργαντά.
Στο 54' από κάθετη πάσα του Γεωργιόπουλου που ήταν από τους καλύτερους, ο Παναγόπουλος σούταρε και ο Δ. Αντωνόπουλος απέκρουσε.
Νέα καλή στιγμή στο 59' με σουτ του Κόλλια μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Απόλλωνα.
Στο 72' ο Μάλαμας έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Δ. Τσουλάκο που έκανε εντυπωσιακή τρίπλα μέσα στην περιοχή, αλλά βρέθηκε σε πλάγια θέση και δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον γκολκίπερ της Κυπαρισσίας.
Στην επόμενη φάση ο ΑΟΚ άνοιξε το σουτ με το σουτ του Δημητρουλόπουλου (0-1).
Ενα γκολ που άλλαξε και την ψυχολογία του παιχνιδιού, με τον Μιλοσέσκι να επιβεβαιώνει στα τελευταία λεπτά γιατί θεωρείται σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.
Στο 78' αν και από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Σπ. Αντωνόπουλου, ο οποίος θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.
Στο 87', ωστόσο, η εκτέλεση του Σκοπιανού ήταν αριστουργηματική και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έγραψε τον επίλογο του ματς στο "Γ. Λουκαρέας".
Καλή η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Καρβούνη και Γεωργαντά.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ· Σπ. Αντωνόπουλος, Παυλάκος, Μιγκάκης, Δ. Πανταζής, Πετράκος (75' Στριλιγκάς), Κλουβάτος, Μάλαμας, Σκιάς, Δ. Τσουλάκος (81' Στ. Τσουλάκος), Π. Πανταζής (60' Μαργιόλης), Σαραντόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Α. Αντωνόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Δημητρουλόπουλος, Αργυρόπουλος, Παναγόπουλος, Κωνσταντόπουλος (56' Κόλλιας), Μιλοσέσκι (88' Ζαφείρης), Παπαγεωργίου (72' Μανδραπήλιας).