Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 19:57

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Ο αντιπρόεδρος Γιώργος Οικονόμου μιλά για το ματς με την Καλαμάτα και την Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας του Λουτρακίου, Γιώργος Οικονόμου μίλησε στο  "L-Radio 87,5" για το φετινό ξεκίνημα και τους στόχους του ΑΟΛ, το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλαμάτα.



Αναλυτικά η συνέντευξη:

Είναι η 3η αγωνιστική αυτή την Κυριακή και έχετε μπει στα βαθιά για άλλη μια χρονιά στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Είναι τιμή, βέβαια, για το Λουτράκι, για το Δήμο αλλά και για την ίδια ομάδα που τα πάει τόσο καλά , τα καταφέρνει και παραμένει εκεί.

Ας ξεκινήσουμε με τις αλλαγές που έχουμε φέτος στην ομάδα σε επίπεδο προπονητών και παικτών.

Είμαστε από τις ομάδες που δύσκολα αλλάζουν συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα. Διατηρήσαμε και φέτος το ίδιο τεχνικό επιτελείο, έχει παραμείνει ένας κορμός βασικών παικτών, ενώ αλλαγές δεν υπάρχουν ούτε στο διοικητικό σχήμα του συλλόγου. Θεωρούμε ότι κάτι επιτυχημένο δύσκολα το αλλάζεις. Αν θα χρειαστεί, βέβαια,  στο μέλλον, θα το κάνουμε. Ξεκινήσαμε λοιπόν με όνειρα «χίλια» όπως λένε και με καλύτερο υλικό, πιστεύουμε, σε ποδοσφαιριστές .

Είχατε μια καλή παρουσία πέρσι και θα πρέπει να τη διατηρήσετε και φέτος.

Ναι, πήγαμε καλά, αλλά φέτος είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Να τερματίσουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Πέρσι προς το τέλος του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς παικτών και από την 3η-4η θέση στην οποία βρισκόμασταν στο μεγαλύτερο μέρος του Πρωταθλήματος καταλήξαμε να τερματίσουμε τελικά στην 8η. Φέτος ο στόχος είναι να τερματίσουμε ψηλότερα. Άλλωστε, από τον όμιλο υποβιβάζονται πέντε ομάδες και είσαι αναγκασμένος να πρωταγωνιστείς για να παραμείνεις στην κατηγορία.

Προερχόμαστε από δύο αγώνες…

Ερχόμαστε από δύο αγώνες και έχουμε συγκομιδή 4 βαθμών. Επικρατήσαμε του Βύζα με 2-0 στην πρεμιέρα και ήρθαμε ισόπαλοι (2-2) εκτός έδρας με τη Δόξα Ν. Μανωλάδας, σε ένα παιχνίδι που αισθανόμαστε ότι αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Λόγω συγκυριών, ατυχίας και κάποιων κακών διαιτητικών αποφάσεων δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο, σε μερικά παιχνίδια να νιώθεις ότι σε «βοηθάει» ο διαιτητής και σε κάποια άλλα ότι σε αδικεί. Στεκόμαστε στο γεγονός ότι παίξαμε ένα καλό παιχνίδι, δημιουργήσαμε φάσεις για να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε όπως θα έπρεπε.

Την Κυριακή η ομάδα υποδέχεται στο Λουτράκι την Καλαμάτα για την 3η αγωνιστική. Δύσκολο παιχνίδι.

Την ιστορική Μαύρη Θύελλα. Είναι ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ανταποκριθούν ανάλογα μέσα στο γήπεδο και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Ας πάμε κάπου αλλού. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ δύο αγώνων. Από Κυριακή σε Κυριακή, πως πάνε τα πράγματα φέτος σε θέματα οργανωτικά, θέματα χορηγών και υποστήριξης γενικότερα?

Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα για εμάς η Γ Εθνική. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Όμως, είμαστε τυχεροί που στην πόλη μας υπάρχει πολύς κόσμος που μας στηρίζει. Ο απλός κόσμος με την αγορά μιας κάρτας διαρκείας, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες μέσω χορηγιών. Είμαστε ευχαριστημένοι με την παρουσία του κόσμου γενικότερα.Υπάρχουν φίλαθλοι που ακολουθούν την ομάδα και εκτός έδρας. Βέβαια, θα θέλαμε αυτή η υποστήριξη να συνεχιστεί και αν είναι δυνατόν να αυξηθεί ακόμη και με φιλάθλους από όλη την Κορινθία. Κάθε εισιτήριο που κόβεται στο γήπεδο είναι για εμάς μια μεγάλη ανάσα και βοήθεια.

Καταλαβαίνουμε τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, υπήρξαν και κάποιοι χορηγοί που αρχικά υποσχέθηκαν, αλλά τελικά μας γύρισαν την πλάτη. Εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Έτσι ή αλλιώς, όλα τα μέλη της διοίκησης έχουμε μάθει στα δύσκολα, θα παλέψουμε να διατηρήσουμε την οικονομική συνέπεια που μας χαρακτηρίζει ως σύλλογο χρόνια τώρα. Θα είμαστε πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό επιτελείο για να μην τους λείψει τίποτα. Όλα τα παιδιά, κυρίως τα παλαιότερα στην ομάδα, σιγά σιγά και οι νέοι που ήρθαν φέτος, το γνωρίζουν αυτό και το μόνο που πρέπει να τους απασχολεί είναι να αποδίδουν συνεχώς καλύτερα εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ο Δήμος σας στηρίζει?

Ο Δήμος είναι δίπλα μας, μας βοηθάει και μας στηρίζει. Όμως, το λέμε χρόνια τώρα, το Λουτράκι πάσχει από έλλειψη αγωνιστικών χώρων. Δεν υπάρχουν χώροι προπόνησης για τις ομάδες της πόλης.

Εμείς επί σειρά ετών, πληρώνουμε αθλητικό κέντρο για να προπονείται η πρώτη ομάδα και να στεγάζεται η Σχολή ποδοσφαίρου. Φέτος, η εν λόγω επιχείρηση λόγω κρίσης, capital controls κ.λ.π αναγκάστηκε να μειώσει τις ώρες λειτουργίας της, κάτι που επηρέασε καταλυτικά το πρόγραμμα προπονήσεων της Σχολής ποδοσφαίρους μας. Οι απογευματινές και βραδυνές προπονήσεις των τελευταίων χρόνων έγιναν πλέον μεσημεριανές. Κάτι που δεν βολεύει πολλές φορές ούτε τα παιδάκια, ούτε τους γονείς τους.

Επειδή όμως είμαστε φύσει αισιόδοξοι και θετικοί άνθρωποι και παλεύουμε συνεχώς για το καλύτερο, η Σχολή ποδοσφαίρου λειτουργεί κανονικά ώσπου να βρεθεί μια νέα, καλύτερη λύση είτε από το Δήμο είτε από την ίδια την ομάδα.

Οι εγγραφές στην Σχολή Ποδοσφαίρου συνεχίζονται?

Ναι. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες φοβηθήκαμε λίγο λόγω της αλλαγής του προγράμματος. Τώρα πια, όλα τα θέματα έχουν μπει σε μια σειρά και εξελίσσονται ομαλά. Οι ομάδες Κ15 (Νέων) και Κ13 (Παίδων) ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους, έδωσαν και φιλικούς αγώνες και είναι έτοιμες για τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Κορινθίας. Τα υπόλοιπα, μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα αγωνιστούν για άλλη μια χρονιά στο Πρωτάθλημα Ακαδημιών Δυτικής Αττικής.

Αν ένας γονιός δει ότι το παιδί του έχει ταλέντο, σε ποια ηλικία μπορεί να το φέρει στην Σχολή Ποδοσφαίρου του Α.Ο Λουτράκι?

Δεχόμαστε παιδάκια από 6 χρονών. Ακούστε όμως, δεν είναι μόνο το ταλέντο. Το κυριότερο είναι ότι το παιδί πρέπει να μάθει να παίζει, να συναναστρέφεται άλλα παιδιά, να διασκεδάζει . Οι δυσκολίες που συναντά το παιδί στις προπονήσεις και στους αγώνες δυναμώνει το χαρακτήρα του. Η δημιουργία επαγγελματιών πρωταθλητών είναι πολύ δύσκολο και σπάνιο φαινόμενο. Το βασικό θέμα είναι τα παιδιά μας να έρθουν και να μείνουν κοντά στο ποδοόσφαιρο, γενικότερα στον αθλητισμό και να αποφύγουν άλλες «κακοτοπιές». Το βλέπω και εγώ στον εαυτό μου πολλές φορές, και είμαι 40 χρονών, ότι ορισμένες φορές χρησιμοποιώ πράγματα που μου έμαθε το ποδόσφαιρο για να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες στη ζωή μου.

Την επόμενη Κυριακή, την ημέρα του αγώνα θα έχετε και ανταγωνισμό, αφού διεξάγετε το Ράλι Ακρόπολις.

Το βασικό θέμα που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας είναι ο κόσμος να έρθει στο Λουτράκι. Είτε για το Ράλι Ακρόπολις, είτε θα έρθει για το χάντμπολ του Ποσειδώνα που την επόμενη Κυριακή δίνει Ευρωπαϊκό παιχνίδι, είτε οι φίλοι μας από την Καλαμάτα που θα έρθουν να δουν την ομάδα τους. Στόχος πρέπει να είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας της πόλης μας. Στον όμιλο μας, υπάρχουν ομάδες με ειδικό βάρος που έχουν πολλούς οπαδούς και με αφορμή τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια με τον Α.Ο Λουτράκι, μπορούν να φέρουν εκδρομείς στην πόλη μας και να τονώσουν οικονομικά την πόλη μας, έστω για δύο Κυριακές το μήνα, κατά τη χειμερινή περίοδο.

ΠΗΓΗ: mikriliga.com