Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2015 09:15

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Να περάσει το… μπλόκο των Γαργαλιάνων θέλει ο Τσικλητήρας - Εντός με Δώριο ο ΑΟΚ, στην Ανδρούσα ο Πάμισος

Γράφτηκε από τον
Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Να περάσει το… μπλόκο των Γαργαλιάνων θέλει ο Τσικλητήρας - Εντός με Δώριο ο ΑΟΚ, στην Ανδρούσα ο Πάμισος

Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους και σημαντικά ματς στην ουρά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στην Α' τοπική.


Ο Πάμισος φιλοξενείται από την Ανδρούσα με σκοπό το "5 στα 5", όπως και ο Τσικλητήρας Πύλου που θα παίξει στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα.
Η τρίτη της βαθμολογίας (μαζί με τον Πανθουριακό), Κυπαρισσία υποδέχεται το Δώριο και η ομάδα της Θουρίας τον δυνατό Εθνικό Μελιγαλά.
Στη μάχη της παραμονής, ο Απόλλωνας ψάχνει την πρώτη του νίκη απέναντι στον φορμαρισμένο Αστέρα Αρφαρών. Το ίδιο και το Διαβολίτσι που θα αναμετρηθεί με τον ανεβασμένο ψυχολογικά Μιλτιάδη.
Χωρίς τρίποντο είναι και η Σπερχογεία που θα ανταμώσει με τον Ολυμπιακό, ενώ στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" θα συναντηθούν ο Α.Ο. Φαραί με το Μεσσηνιακό.
Ας δούμε αναλυτικά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και τα νέα των ομάδων:

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΩΡΙΟ
Με εντυπωσιακή ανατροπή η Κυπαρισσία πήρε μεσοβδόμαδα το εισιτήριο για τους "4" του κυπέλλου Μεσσηνίας και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.
Ο ΑΟΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, ενώ στο πρωτάθλημα είχε νικήσει επίσης εκτός έδρας τον Απόλλωνα και είναι στο -2 από την κορυφή.
Σήμερα υποδέχεται το Δώριο με σκοπό μία ακόμα νίκη και περιμένοντας ευχάριστα νέα από Ανδρούσα και Γαργαλιάνους. Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Γαργαρώνης.
Από την άλλη πλευρά, το Δώριο προέρχεται από τον αποκλεισμό από τον Πανθουριακό, αλλά στο πρωτάθλημα νίκησε με 2-1 τον Α.Ο. Φαραί. Στο γήπεδό του  έχει νικήσει και τον Εθνικό, ενώ εκτός έχασε από Μεσσηνιακό και Πανθουριακό.
Πάει στην Κυπαρισσία με σύμμαχο την έλλειψη άγχους και βασικό μέλημα να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Δύο από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος θα βρεθούν σήμερα αντιμέτωπες. Ο αήττητος Πανθουριακός (3 νίκες, 1 ισοπαλία) φιλοξενεί τον Εθνικό Μελιγαλά (3 νίκες, 1 ήττα) σ' ένα ματς με φόντο την 4άδα.
Οι γηπεδούχοι έχουν την κούραση από τον προημιτελικό με το Δώριο, αλλά και καλή ψυχολογία (από την πρόκριση), όπως και ο Εθνικός που νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική με 4-1 τη Σπερχογεία. Στο Μελιγαλά έχει επικρατήσει ακόμα του Απόλλωνα και του Μεσσηνιακού και η μοναδική ήττα σημειώθηκε στο Δώριο. Ο Πανθουριακός νίκησε κατά σειρά Τέλλο Αγρα, Απόλλωνα, Δώριο και μοιράστηκε τους βαθμούς με το Μεσσηνιακό.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Να επιστρέψει στις επιτυχίες θέλει ο Α.Ο. Φαραί απέναντι στο Μεσσηνιακό. Η καλαματιανή ομάδα έχει χάσει στο γκολ και τα τρία εκτός έδρας ματς με Ανδρούσα, Τέλλο Αγρα και Δώριο και κέρδισε το μοναδικό ματς στο "Π. Μπαχράμης" με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να ζευγαρώσει τις επιτυχίες στο γήπεδό της κόντρα στους "πράσινους" που αγνοούν τη νίκη από την πρεμιέρα.
Ο Μεσσηνιακός μετά το 3-0 επί του Δωρίου, αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Σπερχογεία, έχασε στο Μελιγαλά και έμεινε στην ισοπαλία με τον Πανθουριακό.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στον Απόλλωνα Καλαμάτας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Αστέρα Αρφαρών. Ο ιστορικός σύλλογος μετρά 4 ήττες σε ισάριθμα ματς και δεν έχει άλλα περιθώρια. Στο τελευταίο με την Κυπαρισσία πάλεψε πάντως και δέχτηκε τα γκολ στο τελευταίο τέταρτο.
Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Εθνικό, Πανθουριακό και Α.Ο. Φαραί.
Αντίθετα ο Αστέρας βαδίζει από νίκη σε νίκη παρότι ξεκίνησε με ήττα από τον Ολυμπιακό.  Πανηγύρισε με Διαβολίτσι, Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα και έχει θέσει από πολύ νωρίς τις βάσεις για άνετη παραμονή.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Το πιο ενδιαφέρον ματς της 5ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στους Γαργαλιάνους. Ο Τέλλος Αγρας, που πρόσφατα έκοψε βαθμούς από την Κυπαρισσία, φιλοξενεί τον Τσικλητήρα Πύλου ο οποίος μετρά μόνο νίκες στην Α' τοπική.
Οι γηπεδούχοι ενώπιον του κοινού τους έχουν μια νίκη με τον Α.Ο. Φαραί και την ισοπαλία με τον ΑΟΚ και εκτός δύο ήττες από Θουρία και Αρφαρά.
 Με ¨"όπλο" την έδρα θέλουν να βάλουν δύσκολα και στους πρωτοπόρους, παίρνοντας βαθμούς ή βαθμό. Για τον Τσικλητήρα το διπλό είναι μονόδρομος προκειμένου να μείνει στην κορυφή. Εκτός έχει νικήσει Μιλτιάδη, Διαβολίτσι και στην Πύλο, Ολυμπιακό και Ανδρούσα, ενώ την Τετάρτη προκρίθηκε στα ημιτελικά κόντρα στο Μεσσηνιακό.
Κάτι που δείχνει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Η νίκη στην πρεμιέρα επί του Α.Ο. Φαραί δεν είχε συνέχεια για την Ανδρούσα, καθώς ηττήθηκε από Κυπαρισσία, Αστέρα Αρφαρών και Τσικλητήρα. Κόντρα στους "μνηστήρες" του τίτλου όμως έχασε δύσκολα και θέλει να φανεί το ίδιο ανταγωνιστική και με τον Πάμισο.
Ενα ματς βέβαια εξαιρετικά δύσκολο, μιας και η ομάδα της Μεσσήνης δείχνει ασταμάτητη στο ξεκίνημα με "4 στα 4" και τέρματα 18-0! Ο Πάμισος έχει καθαρίσει μάλιστα όλους τους αγώνες από το πρώτο ημίχρονο και δεν θέλει να έχει απώλειες στο τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς!

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Χωρίς βαθμό είναι το Διαβολίτσι μετά από 4 αγωνιστικές και έτσι το κυριακάτικο ματς με το Μιλτιάδη έχει χαρακτήρα τελικού. Ο ΑΟΔ είναι αποφασισμένο για τη νίκη που θα αλλάξει τη ψυχολογία στα αποδυτήρια.
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι είχε δύσκολο πρόγραμμα (έπαιξε με Πάμισο, Κυπαρισσία, Τσικλητήρα), αλλά έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και καλείται να κάνει μια νέα αρχή.
Από την άλλη πλευρά ο Μιλτιάδης δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή, αφού μετά την ισοπαλία στη Σπερχογεία νίκησε τον Ολυμπιακό και οι ήττες ήρθαν στο ξεκίνημα από Τσικλητήρα (έχασε στο τέλος) και Πάμισο.
Στο Διαβολίτσι θα αγωνιστεί με αμυντική τακτική, θέλοντας να χτυπήσει στην αντεπίθεσή ή με κάποια στημένη φάση.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η Σπερχογεία κέρδισε τις εντυπώσεις στον προημιτελικό του κυπέλλου με την Καλαμάτα, όχι όμως και την πρόκριση. Η "Μαύρη Θύελλα" αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νίκησε με 1-3 και οι "ταύροι" στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρωτάθλημα, όπου αγνοούν τη νίκη μετά από 4 αγωνιστικές.
Οι γηπεδούχοι έχουν δύο ισοπαλίες με Μεσσηνιακό, Μιλτιάδη και ισάριθμες ήττες από Πάμισο, Εθνικό.  Ετσι η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, που επίσης προέρχεται από αποκλεισμό και μάλιστα στην παράταση (3-4) από την Κυπαρισσία. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν και τους Στ. Μπάλλα και Μιχαήλοφ που αποβλήθηκαν και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Σπερχογεία. Στο πρωτάθλημα μετρούν 3 σερί ήττες από Τσικλητήρα, Πάμισο και Μιλτιάδη και θέλουν να τερματίσουν το αρνητικό σερί.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Κυπαρισσία - Δώριο
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 4.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Γκούμας, Τσαούση
Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 4.30 μ.μ.
Αλεξέας, Καρβούνης, Γιαννέτσος
Α.Ο. Φαραί - Μεσσηνιακός
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 7.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Καστανάς, Παναγιωτόπουλος

Κυριακή

Απόλλωνας Καλαμάτας - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4.30 μ.μ.
Νίκας, Βρυώνης, Μπασιλάρης
Τέλλος Αγρας - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 4.30 μ.μ.
Αλεξέας, Τσίρμπας, Τσαούση
Ανδρούσα - Πάμισος
Γήπεδο Ανδρούσας, 4.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Ρέκκας, Τσουκάλη
Διαβολίτσι - Μιλτιάδης
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης
Σπερχογεία - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Σπερχογείας, 4.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Παναγιωτόπουλος, Μανιατέας



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 4 αγώνες)
1. Πάμισος    18-0    12
-. Τσικλητήρας Πύλου    11-2    12
3. Κυπαρισσία    9-2    10
-. Πανθουριακός    11-5    10
5. Εθνικός Μελιγαλά    11-4    9
-. Αστέρας Αρφαρών    7-4    9
7. Δώριο    6-9    6
8. Μεσσηνιακός    6-6    5
9. Τέλλος Αγρας    3-6    4
-. Μιλτιάδης    3-8    4
11. Ανδρούσα    2-4    3
-. Α.Ο. Φαραί    3-5    3
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    4-10    3
14. Σπερχογεία    3-13    2
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-10    0
-. Διαβολίτσι    1-12    0