Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2015 13:39

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Το δυνατό ξεκίνημα έφερε την πρώτη νίκη

Γράφτηκε από τον

"Σεφτέ" στις νίκες έκανε η Σπερχογεία λυγίζοντας με σκορ 2-1 την αντίσταση του Ολυμπιακού Καλαμάτας, ο οποίος γνώρισε την τέταρτη διαδοχική ήττα.


Οι "ταύροι" πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο με τους Κουλόπουλο (11') και Δημητρίου (19') και έκλεισαν το πρώτο μέρος χωρίς να έχουν ουσιαστικά απειληθεί. Στην επανάληψη όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, έκλεισαν τη Σπερχογεία στα καρέ της και στο 73' μείωσαν σε 2-1 με τον Θ. Παπαδέα.  Ενα γκολ που έφερε περισσότερο άγχος στους γηπεδούχους που κράτησαν όμως το προβάδισμα χάρη στις επεμβάσεις του Τσούλου. Στο 88' οι νικητές είχαν μάλιστα οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Σώκαλη.
Το 1-0 έγινε, όπως προαναφέραμε, στο 11' με το κοντινό πλασέ του Κουλόπουλου.
Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Δικαίος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καστριτσέας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Δημητρίου με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0.
Η Σπερχογεία με σκορ και ψυχολογία υπέρ της πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 31' έφθασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Κουλόπουλου πέρασε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Ο επιθετικός των γηπεδούχων απείλησε και με το ξεκίνημα της επανάληψης, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό. Στο 47' ο Αλεξανδρόπουλος με κοντινή κεφαλιά (από σέντρα Αναγνωστόπουλου) έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 57' ο Τσαναλίας βρέθηκε φάτσα με τον Τσούλο, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και ο γκολκίπερ της Σπερχογείας μπλόκαρε. Το 2-1 ήρθε τελικά στο 73'. Ο Αναγνωστόπουλος επιχείρησε από αριστερά φαλτσαριστό σουτ, με τον Τσούλο να αποκρούει, την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και από κοντά ο Θ. Παπαδέας που καραδοκούσε την έσπρωξε στα δίχτυα.
Στο 81' ο Τζίφας σέντραρε από αριστερά, ο Αλεξανδρόπουλος στο β' δοκάρι έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικούς. Νέα ευκαιρία στο 86' με την προβολή του Μπάλλα να κοντράρει στον Τσούλο. Ο τελευταίος είπε "όχι" και στην κεφαλιά του Πολυμενέα στο 89'. Ενα λεπτό νωρίτερα ο Σώκαλης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ζαρακοβίτης με βοηθούς τους Παναγιωτόπουλο και Μανιατέα.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουμούτσος, Δωδέκατος (68'  Β.Δ. Κουρεας), Β. Ν. Κουρέας, Ντούζια, Γεωργαντάς, Κουλόπουλος, Δικαίος (65' Ντέρτζια), Δημητρίου (89' Γιακουμής), Σώκαλης, Παπανικολόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Καστριτσέας (46' λ.τρ. Ρακόπουλος), Μαρούδας, Τσαναλίας (65' Θ. Παπαδέας), Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Π. Παπαδέας, Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (59' Καρλαύτης), Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος.