Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2015 09:21

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Για το "6 στα 6" Πάμισος και Πύλος - Εκτός με Μεσσηνιακό η Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Η έκτη στροφή στην κούρσα της Α' τοπικής Μεσσηνίας θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο Πάμισος υποδέχεται τον Τέλλο Αγρα με σκοπό την έκτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ ο συγκάτοικος του στο ρετιρέ της βαθμολογίας Τσικλητήρας Πύλου, παίζει επίσης εντός έδρας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η τρίτη της βαθμολογίας Κυπαρισσία δοκιμάζεται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα από το Μεσσηνιακό και ο Εθνικός που συμπληρώνει την πρώτη 4άδα θα φιλοξενήσει στον Μελιγαλά τον Α.Ο. Φαραί.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και τα ματς στα χαμηλά της βαθμολογίας, με τον προτελευταίο Ολυμπιακό να ανταμώνει με τον ουραγό Α.Ο. Διαβολιτσίου και το νεοφώτιστο Μιλτιάδη με την Ανδρούσα. Στο Δώριο θα παίξουν η τοπική ομάδα με τον Αστέρα Αρφαρών και στον Κορδία ο Πανθουριακός με τη Σπερχογεία.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Μετά από τρία διαδοχικά εκτός έδρας ματς, ο Πάμισος επιστρέφει σήμερα στη Μεσσήνη. Οι Νησιώτες θα αναμετρηθούν με τον Τέλλο Αγρα, στον οποίο εργαζόταν πέρυσι ο Αντώνης Μαυρέας. Το ζητούμενο δεν είναι άλλο από τη νίκη που θα  διατηρήσει τους γηπεδούχους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Αντ. Μαυρέας θα παρατάξει ιδανική 11άδα και προσμένει από τους παίκτες του να συνδυάσουν τρίποντο με καλό ποδόσφαιρο ώστε να ικανοποιήσουν και τον κόσμο.
Θυμίζουμε ότι οι Νησιώτες προέρχονται από τη νίκη στην Ανδρούσα και έχουν το απόλυτο στο πρωτάθλημα, την καλύτερη επίθεση αλλά και άμυνα με μηδέν παθητικό.
Τα παραπάνω φανερώνουν και το βαθμό δυσκολίας που έχει ο αγώνας για την ομάδα των Γαργαλιάνων, η οποία μετρά δύο σερί ήττες από Αρφαρά και Τσικλητήρα. Ο Τέλλος Αγρας θα δώσει έμφαση στα μετόπισθεν και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση ή με κάποια στημένη φάση.
Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Φίλαι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Χωρίς νίκη από την πρεμιέρα και το 3-0 επί του Δωρίου είναι ο Mεσσηνιακός και θέλει να τερματίσει το αρνητικό σερί στο σημερινό ματς με την Κυπαρισσία, που όμως αγνοεί την ήττα  (4 νίκες και 1 ισοπαλία).
Η καλαματιανή ομάδα θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Γαβρά και πιθανότατα τους τραυματίες Μπιζίμη και Μερκούρη, αλλά το όνομα του αντιπάλου δίνει κίνητρο στους "πράσινους" που αγωνίζονται ανοιχτά σε όλα τα παιχνίδια και τούτο προμηνύει παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες.
Για τον ΑΟΚ το διπλό θεωρείται μονόδρομος προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου, μιας και οι ανταγωνιστές του δεν χάνουν βαθμούς και η τριφυλιακή ομάδα έχει αφήσει ήδη δύο βαθμούς πριν από τρεις εβδομάδες στους Γαργαλιάνους.
Το τελευταίο διάστημα όμως η Κυπαρισσία δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία με συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.
Εκτός είναι και πάλι ο Ντιόπ, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Καμποσιώρη.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Ο Μιλτιάδης θα υποδεχτεί σήμερα την Ανδρούσα σ' ένα ματς που χαρακτηρίζεται εξάποντο, μιας και η νίκη έχει διπλή αξία, αφού στερεί παράλληλα τρεις βαθμούς από τον αντίπαλο. Οι δύο ομάδες έχουν κοινό στόχο την παραμονή και η νίκη θα δώσει και ψυχολογική ώθηση. Οι γηπεδούχοι έχουν πάρει ήδη τα πάνω τους, αφού μετά το πρώτο τρίποντο επί του Ολυμπιακού, ήρθε και το πρώτο διπλό στο Διαβολίτσι. Νωρίτερα οι νεοφώτιστοι είχαν πάρει βαθμό στη Σπερχογεία και οι δύο ήττες είναι στο ξεκίνημα από τους πρωτοπόρους Τσικλητήρα και Πάμισο. Το μόνο άσχημο ο τραυματισμός του νεαρού Ντίνου Γαλάνη στο Διαβολίτσι που θα τον αφήσει εκτός για όλη τη σεζόν.
Η Ανδρούσα μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα (1-0 τον Α.Ο. Φαραί), αλλά  η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, μιας και γνώρισε τέσσερις ήττες. Εχει όμως ελαφρυντικό ότι αντιμετώπισε τους πρωτοπόρους Πάμισο, Τσικλητήρα και Κυπαρισσία και η μόνη ήττα εκτός προγράμματος ήταν από τα Αρφαρά. Γι' αυτό και θέλει να κάνει μια νέα αρχή στον Πύργο Τριφυλίας.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Εντός έδρας για δεύτερη σερί αγωνιστική παίζει ο Πανθουριακός και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα χαμογελάσει. Οι νεοφώτιστοι γνώρισαν το περασμένο Σάββατο την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Εθνικό Μελιγαλά και σήμερα κόντρα στη Σπερχογεία θέλουν να αποδείξουν ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Το ματς έχει την ιδιαιτερότητα ότι ο Γιώργος Αργυρόπουλος θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στην οποία εργάστηκε με επιτυχία για τρία χρόνια με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο νεαρός τεχνικός δεν υπολογίζει μόνο τον τιμωρημένο Βιδάκη.
Μία απουσία και για τους φιλοξενούμενους, αυτή του τραυματία Ζουμπούλου.
Η Σπερχογεία νίκησε την περασμένη Κυριακή τον Ολυμπιακό και με τη ψυχολογία της πρώτης νίκης στη σεζόν, θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα στον Κορδία.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ενα ακόμα τρίποντο θέλει να πανηγυρίσει αύριο ο Τσικλητήρας, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Η ομάδα της Πύλου έχει μόνο νίκες μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο και έτσι φιγουράρει στην κορυφή της Α' τοπικής, μαζί με τον Πάμισο, ενώ έχει προκριθεί και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η τελευταία επιτυχία στους Γαργαλιάνους άφησε πάντως και πληγές, μιας και ο Χονδρογιάννης υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και θα μείνει εκτός έως και 6 μήνες, ενώ αποβλήθηκε και ο Νάτσης. Στα θετικά η περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ με την απόκτηση μεσοβδόμαδα του Νίκου Βασιλόπουλου από την Καλαμάτα.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας πήρε τη πρώτη νίκη που τόσο ήθελε κόντρα στα Αρφαρά και θα μεταβεί στην Πύλο με λιγότερη πίεση και στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός είναι ο Σαραντόπουλος που πέρασε στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια.

ΔΩΡΙΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Την έδρα του θέλει να εκμεταλλευτεί το Δώριο στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Αρφαρών. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου έχει νικήσει και στα δύο ματς που έχει δώσει ενώπιον του κοινού της (με Εθνικό και Α.Ο. Φαραί), ενώ αντίθετα εκτός έδρας έχει μόνο ήττες (από Μεσσηνιακό, Πανθουριακό, Κυπαρισσία). Η τελευταία ήττα στην Κυπαρισσία θεωρείται πάντως εντός προγράμματος και το Δώριο θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες.
Το ίδιο θέλει και ο Αστέρας στο δεύτερο συνεχόμενο ματς μακριά από τα Αρφαρά, μιας και την περασμένη Κυριακή έχασε στην Καλαμάτα από τον Απόλλωνα. Τ
ο θετικό ότι επιστρέφει ο Ζέππος που εξέτισε την ποινή του και η ομάδα θα αγωνιστεί πάνοπλη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Ο Εθνικός πήρε στον Κορδία το πρώτο του διπλό στην Α' τοπική (1-0 τον Πανθουριακό), αλλά για να έχει αντίκρισμα θα πρέπει να νικήσει αύριο τον Α.Ο. Φαραί στο Μελιγαλά. Εκεί όπου έχει μέχρι σήμερα το απόλυτο με Απόλλωνα, Μεσσηνιακό και Σπερχογεία. Αν κάνει το "4 στα 4" θα αρχίσει να εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο τιμωρημένος Μουστάκας.
Από την άλλη πλευρά, ο Α.Ο, Φαραί προέρχεται από την ισοπαλία με το Μεσσηνιακό, όπου είχε ευκαιρίες για τη νίκη. Η καλαματιανή ομάδα έχει μόνο ήττες εκτός "Π. Μπαχράμης", αλλά όλες ήταν οριακές και αυτό δείχνει ότι ο Α.Ο. Φαραί παλεύει σε όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος. Στο Μελιγαλά θα αγωνιστεί με ιδανική 11άδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Ντέρμπι ουραγών στο γήπεδο "Γ. Λουκαρεας", με τον προτελευταίο Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ουραγό και χωρίς βαθμό Α.Ο. Διαβολιτσίου σ' ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος και για τους δύο τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.
Στους "ερυθρόλευκους" θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο ο Λάκης Σπάλλας που παίρνει τη σκυτάλη από τον Γιώργο Πολυμενέα, ενώ το Διαβολίτσι είδε μεσοβδόμαδα να αποχωρούν οι αρχηγοί του Δασκαλάκης και Βεργόπουλος, ενώ ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης υπέβαλε την παραίτησή του μετά την πέντε σερί ήττα από τον Μιλτιάδη. Η διοίκηση όμως δεν την έκανε αποδεκτή και ο Δημάκης συνεχίζει στον πάγκο με σκοπό να οδηγήσει το Διαβολίτσι στην παραμονή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πάμισος - Τέλλος Άγρας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Βρυώνης, Κασκάνης
Μεσσηνιακός - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Ζαρακοβίτης
Μιλτιάδης - Ανδρούσα
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Τσοπανάκης
Πανθουριακός - Σπερχογεία
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Ρέκκας
Δώριο - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Καυκάς
Εθνικός Μελιγαλά - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Λάμιας, Καστανάς, Κασκάνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Διαβολίτσι
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Γιαννακλής, Σκόρδος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Πάμισος    19-0    15
-. Τσικλητήρας Πύλου    13-3    15
3. Κυπαρισσία    12-2    13
4. Εθνικός Μελιγαλά    12-4    12
5. Πανθουριακός    11-6    10
6. Αστέρας Αρφαρών    7-7    9
7. Μιλτιάδης    5-9    7
8. Μεσσηνιακός    7-7    6
-. Δώριο    6-12    6
10. Σπερχογεία    5-14    5
11. Α.Ο. Φαραί    4-6    4
-. Τέλλος Αγρας    4-8    4
13. Ανδρούσα    2-5    3
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-10    3
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    5-12    3
16. Διαβολίτσι    2-14    0