Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2015 13:33

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 2-2: Παλικαρίσιος βαθμός με πρωταγωνιστή τον Μούσα

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 2-2: Παλικαρίσιος βαθμός με πρωταγωνιστή τον Μούσα

Τέσσερα γκολ, τρεις αποβολές, έντονη βροχόπτωση για μεγάλο διάστημα και ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων…


Ολα τα είχε το χθεσινό ματς στο Μεγιγαλά μεταξύ του Εθνικού και του
Α.Ο. Φαραί που έληξε ισόπαλο 2-2. Ενα σπουδαίο αποτέλεσμα για την καλαματιανή ομάδα που προηγήθηκε δύο φορές με τον φοβερό Γκάι Μούσα, με τους γηπεδούχους να απαντούν με τους Κ. Κανελλόπουλο και Μακρυνιώτη.
Το αξιοσημείωτο όμως είναι πως το Φαραί έπαιξε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο, μιας και αποβλήθηκε στο 34' ο Φιλανδριανός.
Παρόλα αυτά η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή όντας άψογα στημένη, κοίταξε στα μάτια τον Εθνικό και πήρε δίκαια την ισοπαλία.
Μάλιστα θα μπορούσε να πάρει και το διπλό, αν ήταν πιο προσεκτική σε ορισμένες φάσεις.
Από την άλλη η ομάδα του Μελιγαλά δεν έκανε καθόλου καλή εμφάνιση και υπέστη την πρώτη απώλεια βαθμών στο γήπεδο της, εκεί όπου είχε τρεις νίκες.
Οι "κυανόλευκοι" δεν εκμεταλλεύτηκαν επαρκώς το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δύσκολα θα απέφευγαν την ήττα αν έπαιζαν 11 προς 11.

Προηγήθηκε με Μούσα,
ισοφάρισε με Κ. Κανελλόπουλο

Η πρώτη καλή στιγμή έγινε στο 9' όταν μετά από κόρνερ του Πανταζή, οι αμυντικοί έδιωξαν με τον Θανόπουλο να πιάνει το δυνατό σουτ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Μούσα σούταρε από μακριά, ο Καλλιντέρης απομάκρυνε ασθενώς, με τον Λικάι να γυρίσει προς τον αμαρκάριστο Χανδρινό, όμως ο Παπαδόπουλος πρόλαβε κι έδιωξε.
Στο 11' όμως είχαμε το 0-1 με καρφωτή κεφαλιά του Μούσα στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από καλοχτυπημένο κόρνερ του Μουράτη.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει το κέντρο με τους Μούσα, Μουράτη και Παχή να κάνουν πολλή δουλειά και στο 20' απείλησαν εκ νέου…
Ο Λικάι βρήκε τον Μουράτη μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ προλαβαίνοντας την έξοδο του Καλλιντέρη, όμως οι αμυντικοί απομάκρυναν στη συνέχεια.
Στο 21' μετά από κόρνερ του Μουράτη ο Μούσα πήρε και πάλι την κεφαλιά, στην περιοχή επικράτησε σύγχυση, με τον κ. Λάμια να σφυρίζει επιθετικό φάουλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Χανδρινός έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Ηταν μια από τις περιπτώσεις που διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή οι φιλοξενούμενοι και πράγματι δεν φάνηκε να υπάρχει κάποια παράβαση.
Στο 34' ο Φιλανδριανός έκανε σκληρό φάουλ από πίσω στον Μουρούσια και αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Η απόφαση του κ. Λάμια ήταν σωστή, με τους ανθρώπους του Φαραί να υποστηρίζουν πως είχε "φορτώσει" όμως από νωρίς την ομάδα τους να αρκετές κίτρινες και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν δίκιο.
Ο Εθνικός χωρίς να έχει ρυθμό και ουσία στο παιχνίδι του έφτασε στην ισοφάριση στο 43' όταν μετά από συρτή σέντρα του Θανόπουλου από αριστερά, ο Κ. Κανελλόπουλος κοντρόλαρε και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με έντονη βροχόπτωση, κάτι που επηρέασε τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο Εθνικός είχε μία φλύαρη υπεροχή, με την καλαματιανή ομάδα να στέκεται άψογα παρότι έπαιζε με 10 παίκτες. Στο 51' ο Χανδρινός εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Καλλιντέρη να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 54' πέρασε ως αλλαγή ο έμπειρος Μακρυνιώτης που "νοικοκύρεψε" το παιχνίδι της ομάδα του στο κέντρο. Μάλιστα στο 58' ο 35χρονος άσος έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Μάρη να διώχνει με γροθιές.
Τα λεπτά περνούσαν δίχως τίποτα το ιδιαίτερο, μέχρι που φτάσαμε στο 70'…Ο Μουράτης εκτέλεσε ένα φάουλ στο β' δοκάρι, εκεί όπου ο Μούσα τους νίκησε και πάλι όλους και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καλλιντέρη για το 1-2.

Ισοφάρισε στο 77'
ο Μακρυνιώτης

Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου έφτασε εκ νέου στην ισοφάριση στο 77' από στημένη φάση… Ο Θανόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ ο Κοψαχείλης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μακρυνιώτης με νέα κεφαλιά έκανε το 2-2.

Αποβλήθηκαν Κανελλόπουλος
και Αντωνόπουλος στο 79'

Δύο λεπτά αργότερα "χάλασε" το παιχνίδι και είχαμε αψιμαχίες, αντεγκλήσεις και ένταση για 2-3 λεπτά. Αιτία ήταν ένα σκληρό φάουλ του Μούσα στον Μακρυνιώτη (σήκωνε κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν η δεύτερη) με τους Π. Κανελλόπουλο και Αντωνόπουλο να αποβάλλονται για διαπληκτισμό.
Μέχρι το φινάλε δεν έγινε τίποτα το αξιοσημείωτο, με τον Εθνικό - που είχε τους περισσότερους πρωτοκλασάτους παίκτες του σε μέτρια έως κακή ημέρα- να προσπαθεί ανορθόδοξα να φτάσει σε τρίτο γκολ και το
Φαραί να παίρνει έναν παλικαρίσιο βαθμό.

Φωνάζει για τη
διαιτησία το Φαραί

Με πολλά λάθη η διαιτησία του κ. Λάμια, τα περισσότερα εις βάρος του Α.Ο. Φαραί που φωνάζει για τις πολλές κίτρινες κάρτες που είδαν οι παίκτες του κυρίως στο α' ημίχρονο και για το επιθετικό φάουλ που έδωσε στο 21' και στην εξέλιξη της φάσης μπήκε γκολ (ανάλογη φάση έγινε και στο 54').
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η παρουσία των βοηθών Καστανά και Κασκάνη.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καλλιντέρης, Παπαδόπουλος (72' Κοψαχείλης), Θανόπουλος, Π. Κανελλόπουλος, Μπαστακός, Φωτιάδης, Γεωργόπουλος, Κ. Κανελλόπουλος (54' Μακρυνιώτης), Μουρούσιας, Πανταζής, Καραγιάννης.
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Μάρης, Φιλανδριανός, Μαυροειδάκος, Καντζιλιέρης, Καπακλής, Μούσα, Μουράτης (91' Δοβλέτης), Σεριάτος (85' Κολυβάρης), Χανδρινός (64' Αντωνόπουλος), Παχής, Λικάι.