Παρασκευή, 23 Οκτώβριος 2015 14:17

Πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Πανελλήνιο τουρνουά ξυλορακέτας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα.

Μια διοργάνωση που θα φέρει αρκετό κόσμο στην πόλη, μιας και οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 150 ενώ μαζί με τους συνοδούς τους οι άνθρωποι που θα έρθουν στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα ξεπεράσουν τους 250. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο γήπεδο της παραλίας που βρίσκεται ανατολικά του ΝΟΚ.
Αύριο Σάββατο θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωϊ και θα ολοκληρωθούν στις 6 μ.μ. ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. και θα ολοκληρωθούν στις 5.30 μ.μ.
Τον αγώνα διοργανώνει ο Τρίτων Καλαμάτας, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που διεξάγονται σημαντικά γεγονότα στην πόλη κάθε εβδομάδα. Τώρα έχουμε το τουρνουά ξυλορακέτας, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενήσει 150 αθλητές. Είναι σημαντικό από αθλητικής και οικονομικής πλευράς για την πόλη. Έχουμε παραλίες που μπορούν να φιλοξενήσουν και διεθνείς αγώνες. Καλώ τον κόσμο να δει τους αγώνες».
Ο πρόεδρος του Τρίτων Καλαμάτας Παναγιώτης Διακουμέας τόνισε: «Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η πόλη της Καλαμάτας και να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα. Είναι το 1ο πανελλήνιο τουρνουά που γίνεται στην Καλαμάτα και θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή αθλητών».
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης από την πλευρά του σημείωσε: «Ο δήμος στηρίζει τον αθλητισμό και τα αθλήματα που σχετίζονται με εναλλακτικό τουρισμό. Η διοργάνωση θα υποστηρίξει και την τουριστική κίνηση της πόλης. Αθλητισμός και τουρισμός πάνε μαζί».
Ο κ. Μπασακίδης τόνισε επίσης πως ο δήμος στηρίζει και τον 1ο αγώνας υπεραπόστασης 142 χιλιομέτρων, με την επωνυμία "Δρόμος των Αθανάτων", ο τερματισμός του οποίου θα γίνει την Κυριακή στη 1 μ.μ. στην πλατεία της Καλαμάτας.