Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015 09:25

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Παρέλαση στην κορυφή θέλουν Τσικλητήρας και Πάμισος

Γράφτηκε από τον

Επικίνδυνες αποστολές έχουν οι πρωτοπόροι στην 7η αγωνιστική της Α' τοπικής Μεσσηνίας. Ο Τσικλητήρας φιλοξενείται από το αήττητο στην έδρα του Δώριο και ο Πάμισος από τον Απόλλωνα Καλαμάτας που "καίγεται" για βαθμούς.


Η τρίτη της βαθμολογίας και επίσης αήττητη Κυπαρισσία υποδέχεται τον τέταρτο Εθνικό Μελιγαλά και καραδοκεί για να πλησιάσει ή και να βρεθεί στην πρώτη θέση.
Πάμισος και Τσικλητήρας μετρούν μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και θέλουν το διπλό για να κάνουν παρέλαση στην… κορυφή.
Από το πρόγραμμα του διημέρου ξεχωρίζει και το τριφυλιακό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους ανάμεσα στον Τέλλο Αγρα και το Μιλτιάδη. Σημαντικά παιχνίδια για την παραμονή είναι το Ανδρούσα - Ολυμπιακός και Σπερχογεία - Διαβολίτσι.
Στα Αρφαρά θα παίξουν ο τοπικός Αστέρας με το Μεσσηνιακό και στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης" ο Α.Ο. Φαραί με τον Πανθουριακό που επέστρεψαν φέτος στη μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΔΩΡΙΟ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Να βάλει δύσκολα στον Τσικλητήρα θα επιχειρήσει σήμερα το Δώριο, στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία (3-3) με τα Αρφαρά που είναι όμως σαν… ήττα, μιας και προηγήθηκαν με 3-0 στο 8' και ισοφαρίστηκαν στο φινάλε.
Το Δώριο είναι αήττητο ενώπιον του κοινού του (2 νίκες, 1 ισοπαλία), αλλά τώρα  θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα και στοχεύει στην κατάκτηση του τίτλου. Ως εκ τούτου ακόμα και ο βαθμός θα είναι επιτυχία.
Αγωνιστικά, ο Γιαννουκάκης δύσκολα θα προλάβει, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των τραυματιών Ξυδιά και Κωτσάκη.
Στον αντίποδα επιστρέφουν για τον Τσικλητήρα οι Νάτσης και Τσάτσος. Η ομάδα της Πύλου νίκησε εύκολα την περασμένη αγωνιστική με 3-0 τον Απόλλωνα Καλαμάτας και θα μεταβεί στο Δώριο με τη ψυχολογία στα ύψη. Στόχος το διπλό που θα διατηρήσει τον Τσικλητήρα στην κορυφή και θα μεταφέρει πίεση στον Πάμισο που παίζει την Κυριακή.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
Πλήθος κόσμου αναμένεται σήμερα στο γήπεδο των Γαργαλιάνων, μιας και θα ανταμώσουν ο Τέλλος Αγρας με το Μιλτιάδη. Ενα ντέρμπι που περιμένουν πώς και πώς οι δύο γειτονικές ομάδες, μιας και η νίκη σε αυτά τα παιχνίδια έχει πολλαπλά οφέλη (γόητρο, ψυχολογία), αλλά και μεγάλη βαθμολογική σημασία.
Ο Αγρας είναι αυτός που βρίσκεται σε δυσκολότερη θέση, έχοντας 4 βαθμούς σε έξι αγωνιστικές.
Ο Μιλτιάδης μετρά 8 βαθμούς, όντας αήττητος στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. 
Από τους γηπεδούχους θα λείπει μόνο ο στρατευμένος Παπανδρεόπουλος και από τους φιλοξενούμενους ο Γαλάνης που υπέστη κάταγμα περόνης κόντρα στο Διαβολίτσι και την Πέμπτη χειρουργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο. Ο 18χρονος μεσοαμυντικός θα μείνει εκτός γηπέδων για 4-5 μήνες.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Ο Α.Ο. Φαραί αν και με αριθμητικό μειονέκτημα έφυγε αήττητος από το Μελιγαλά και θα μπορούσε να αποσπάσει και τους τρεις βαθμούς. Για να έχει όμως αντίκρισμα η ισοπαλία (2-2) με τον Εθνικό, θα πρέπει να νικήσει απόψε τον Πανθουριακό ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι καλαματιανοί θα αγωνιστούν πάντως με απουσίες που έχουν να κάνουν με τους τιμωρημένους Φιλανδριανό, Αντωνόπουλο, ενώ δύσκολα θα αγωνιστεί ο τραυματίας Πέτσι.
Ο Πανθουριακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα (3 νίκες, 1 ισοπαλία), αλλά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές δεν έχει βαθμό, γνωρίζοντας διαδοχικές ήττες στον Κορδία από Εθνικό και Σπερχογεία. Γι' αυτό και θέλει να αντιδράσει και να φύγει με βαθμούς ή βαθμό από το "Π. Μπαχράμης".

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Τα δύσκολα συνεχίζονται για τον Απόλλωνα. Ο ιστορικός σύλλογος έπαιξε την περασμένη Κυριακή στην Πύλο με τον τοπικό Τσικλητήρα (ήττα με 3-0) και αύριο θα αντιμετωπίσει τον Πάμισο, την έτερη ομάδα που δεν έχει βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής. Οι Νησιώτες μάλιστα δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ, ενώ διαθέτουν και την καλύτερη επίθεση.
Ο Απόλλωνας όμως είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση και θα προσπαθήσει να βάλει… φρένο στο εντυπωσιακό σερί του Παμίσου.
Δύσκολα θα αγωνιστεί ο Αντωνόπουλος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Μιγκάκη.
Από την άλλη πλευρά οι πρωτοπόροι θα παραταχθούν με ιδανική 11άδα στο γήπεδο "Γ. Λουκαρέας" και στόχο το "7 στα 7". Ο Πάμισος προέρχεται από το άνετο 3-0 επί του Τέλλου Αγρα, όπου κατά την προσφιλή του συνήθεια "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο,  Το ίδιο θέλει να κάνει και με τον Απόλλωνα, πιέζοντας από την αρχή για το γκολ που θα διώξει το άγχος.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Μετά από δύο σερί εκτός έδρας ματς, ο Αστέρας επιστρέφει στα Αρφαρά για να αντιμετωπίσει το Μεσσηνιακό. Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη έχασε από τον Απόλλωνα και πήρε ισοπαλία στο Δώριο σ' ένα παιχνίδι που βρέθηκε να χάνει με 3-0!!!  Η ανατροπή έχει ανεβάσει τη ψυχολογία των γηπεδούχων που θέλουν να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την άνετη παραμονή.
Ο Μεσσηνιακός αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα και προέρχεται από τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση με την Κυπαρισσία (ήττα 0-2). Ο Τάσος Χατζηαγγελής εκτιμά ότι είναι θέμα χρόνου να σταματήσει το αρνητικό σερί και ευελπιστεί να συμβεί στα Αρφαρά.
Εκτός παραμένει ο τραυματίας Μπιζίμης και αμφίβολη η συμμετοχή των Μερκούρη, Σκαλαίου και Σταματελόπουλου, ενώ επιστρέφει ο Γαβράς που εξέτισε την ποινή του.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Τον τέταρτο της βαθμολογίας Εθνικό Μελιγαλά θα υποδεχτεί την Κυριακή η Κυπαρισσία, με τη νίκη να θεωρείται μονόδρομος.  Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας βρίσκεται στο -2 από την κορυφή και δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών και ειδικά στο γήπεδό της. Η ομάδα του Μελιγαλά είναι επικίνδυνος… αντίπαλος, αλλά η Κυπαρισσία βαδίζει το τελευταίο διάστημα από νίκη σε νίκη και έχει τον πρώτο λόγο.
Ο Παναγόπουλος τραυματίστηκε στο νικηφόρο ματς με το Μεσσηνιακό και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη, ενώ δεν θα αγωνιστεί εκ νέου ο Ντιόπ.
Ο Εθνικός θα αγωνιστεί με σημαντικές απουσίες, καθώς είναι τραυματίες οι Καρατζούλιας, Μπαστακός, Λάγιος και τιμωρημένος ο Κανελλόπουλος.  Κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή του για ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και η Κυπαρισσία είναι αήττητη στην Α' τοπική (5 νίκες, 1 ισοπαλία) και σε ανοδική πορεία.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η επιστροφή στις νίκες είναι το κοινό ζητούμενο για Ανδρούσα και Ολυμπιακό.
Οι δύο ομάδες έχουν από 4 βαθμούς μετά από έξι αγωνιστικές και πορεία - "καρμπόν". Ξεκίνησαν με νίκη στην πρεμιέρα, έκτοτε γνώρισαν τέσσερις διαδοχικές ήττες και την περασμένη αγωνιστική αναδείχθηκαν ισόπαλοι. Η Ανδρούσα με το Μιλτιάδη και ο Ολυμπιακός με το Διαβολίτσι.
Ετσι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και θέλουν μια νίκη που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.
Από τους γηπεδούχους ενδέχεται να απουσιάσει ο Βλαχόπουλος, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν τον γκολκίπερ Δημήτρη Λυμπερόπουλο μετά τον τραυματισμό του Καστριτσέα και έλυσαν τη συνεργασία τους με το Θ. Παπαδέα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Την τρίτη σερί νίκη θέλει να πανηγυρίσει αύριο η Σπερχογεία, με αντίπαλο το Διαβολίτσι. Οι "ταύροι" μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, νίκησαν κατά σειρά Ολυμπιακό, Πανθουριακό και αν κάνουν το ίδιο με τον ΑΟΔ, θα απομακρυνθούν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
Δεν υπολογίζονται ο ο τραυματίας Ζουμοόπουλος και ο Κουρέας για προσωπικούς λόγους.
Για το Διαβολίτσι οι απουσίες είναι οι τραυματίες Κωστόπουλος, Πεϊδης και Χριστόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν το πρώτο τους βαθμό την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό και πλέον στοχεύουν στην παρθενική νίκη.
Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια η προϊστορία, αφού ΑΟΔ στους έξι αγώνες που έχει δώσει με την Σπερχογεία μέσα έξω είναι αήττητος! Ο απολογισμός του είναι τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες και όλα αυτά απέναντι σε μία από τις παραδοσιακές ομάδες της Α' τοπικής.
Να σημειωθεί ότι το Διαβολίτσι ενίσχυσε μεσοβδόμαδα την επίθεσή του με την απόκτηση του Θανάση Παπαδέα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνιζόταν και πέρυσι στον ΑΟΔ.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Δώριο - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Γιαννέτσος, Ρέκκας
Τέλλος Άγρας - Μιλτιάδης
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Α.Ο. Φαραί - Πανθουριακός
Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6.30 μ.μ.
Αλεξέας, Σκόρδος, Τσουλάκος

Κυριακή

Απόλλωνας Καλαμάτας - Πάμισος
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Νίκας, Γκούμας, Ρέκκας
Αστέρας Αρφαρών - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ηλιόπουλος
Κυπαρισσία - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννέτσος, Ηλιόπουλος
Ανδρούσα - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Κουταναστάσης, Αντωνόπουλος
Σπερχογεία - Διαβολίτσι
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Τσαούση, Τσοπανάκης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 6 αγώνες)
1. Πάμισος    22-0    18
-. Τσικλητήρας Πύλου    16-3    18
3. Κυπαρισσία    14-2    16
4. Εθνικός Μελιγαλά    14-6    13
5. Πανθουριακός    12-8    10
-. Αστέρας Αρφαρών    10-10    10
7. Μιλτιάδης    6-10    8
-. Σπερχογεία    7-15    8
9. Δώριο    9-15    7
10. Μεσσηνιακός    7-9    6
11. Α.Ο. Φαραί    6-8    5
12. Ανδρούσα    3-6    4
-. Τέλλος Αγρας    4-11    4
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    6-13    4
15. Απόλλωνας Καλαμάτας    5-13    3
16. Διαβολίτσι    3-15    1