Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015 15:33

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Δ. ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ: «Μπορούμε και αξίζουμε τον τίτλο...»

Γράφτηκε από τον

Ο Δημήτρης Μικελάτος ήταν το περασμένο καλοκαίρι από τις δυνατές μεταγραφές του φιλόδοξου φέτος στην Α’ Τοπική Μεσσηνίας Τσικλητήρα Πύλου, που συνεχίζει να οδηγεί μαζί με τον Πάμισο την κούρσα της ανόδου μετρώντας έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.


Ο 27χρονος στράικερ που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 6 ετών στις ακαδημίες του ΑΟ Πάτραι, προέρχεται από μία εντελώς ποδοσφαιρική πολύτεκνη οικογένεια. Από τα τέσσερα αδέλφια του, τα τρία παίζουν μπάλα με το μεγαλύτερο αδελφό του Σωτήρη να έχει κάνει και επαγγελματικό συμβόλαιο στη Θύελλα Πατρών, την εποχή που βρισκόταν στη Γ’ Εθνική.
Ο Πατρινός επιθετικός δεν είναι καινούριο πρόσωπο στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Πριν από μία πενταετία με τον ΑΟ Κυπαρισσίας στέφθηκε πρωταθλητής στο νομό μας, πετυχαίνοντας 24 γκολ στο πρωτάθλημα κι άλλα δύο στο Κύπελλο, 26 συνολικά.
Δύο χρόνια αργότερα ήταν μέλος της καλύτερης Εράνης των τελευταίων ετών, που τερμάτισε 3η στη Δ’ Εθνική. Στα χέρια του νυν προπονητή του Νίκου Κακαλέτρη, μετατράπηκε εκτός από εκτελεστή και σε εξαιρετικό δημιουργό, βγάζοντας αρκετές ασίστ στους συμπαίκτες του. Οπως άλλωστε λέει και ο ίδιος «εκείνο που έχει σημασία είναι να έρχονται οι νίκες. Προτιμώ χίλιες φορές να σκοράρει κάποιος άλλος και η ομάδα μου να πάρει το τρίποντο».
Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, στην Πύλο δείχνουν να το πιστεύουν πως είναι ικανοί φέτος να πάρουν το πρωτάθλημα στην Α' τοπική. «Σίγουρα μπορούμε και απ’ ότι έχουμε δείξει μέσα στο γήπεδο το αξίζουμε κιόλας. Είμαστε μία πολύ οργανωμένη ομάδα, στην οποία γίνεται φοβερή δουλειά. Το μόνο αρνητικό είναι πως η Κυπαρισσία και ο Πάμισος, που θα είναι οι βασικοί αντίπαλοι στη μάχη για την άνοδο, διαθέτουν πολύ ηχηρό ποδοσφαιρικό όνομα λόγω της συμμετοχής τους σε Εθνικές κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω πως έχουμε και τόσο μεγάλη διαφορά» υποστηρίζει ο 27χρονος κυνηγός που συνάντησε στην Πύλο ότι μπορεί να ονειρεύεται κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής: «Οι άνθρωποι εδώ είναι συνέχεια δίπλα στην ομάδα, ενώ και ο κόσμος της περιοχής δίνει δυναμικό παρών σε κάθε παιχνίδι. Οταν μάλιστα υπάρχει και οικονομική συνέπεια το περιβάλλον για την εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται ιδανικό. Το καλοκαίρι διάλεξα τον Τσικλητήρα γιατί ήθελα να έρθω σε μία ομάδα με στόχους και νομίζω πως έκανα τη σωστή επιλογή».    
Ενας από τους συμπατριώτες του που θαυμάζει είναι ο συμπατριώτης του πρώην διεθνής αμυντικός της «Μαύρης Θύελλας» Χρήστος Μικές, με τον οποίο μοιράστηκε τα ίδια αποδυτήρια στις Καμάρες. «Με το Χρήστο ήμασταν συμπαίκτες στον Αχιλλέα Καμαρών και μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν. Είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχει βγάλει το ποδόσφαιρο της Πάτρας» τονίζει ο επιθετικός του Τσικλητήρα που θεωρεί πως το πατραϊκό ποδόσφαιρο χρειάζεται άμεσα αναδιοργάνωση: «Είναι αμαρτία από το Θεό μία τόσο μεγάλη πόλη όπως η Πάτρα να μην έχει τουλάχιστον μία ομάδα σε κοντινή κατηγορία με την Παναχαϊκή, γιατί το ποδοσφαιρικό κενό που έχει δημιουργηθεί κάνει μεγάλη ζημιά στα ταλέντα της περιοχής. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα το πατρινό ποδόσφαιρο».
Μέσα στο γήπεδο έχει τη φήμη του οξύθυμου και για τη θέση που παίζει δέχεται συχνά κάρτες. «Με τρελαίνει η αδικία όταν παίζω ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει να χάνω ποτέ αλλά μπορώ να το δεχτώ όταν ο αντίπαλος παίξει καλύτερα. Πραγματικά, όμως, εξοργίζομαι όταν βλέπω ότι ο διαιτητής πάει να αδικήσει την ομάδα μου», καταλήγει ο Δημήτρης Μικελάτος.