Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2015 19:35

Ο Πλατανιάς 2-1 στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό που... βουλιάζει

Γράφτηκε από τον

Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Ο προπονητής άλλαξε, η ομάδα μαζεύτηκε λίγο, αλλά όλα αυτά δεν είναι αρκετά για τον Παναιτωλικό που εξακολουθεί να προβληματίζει. Το απόγευμα του Σαββάτου (24/10) οι Αγρινιώτες ηττήθηκαν στο γήπεδό τους από τον Πλατανιά με 2-1 παρουσιάζοντας ξανά εικόνα κάτω του μετρίου.

 

Αντιθέτως, ο Πλατανιάς δείχνει μία ομάδα που τα δύσκολα πέρασαν και πλέον συνεχώς ανεβαίνει. Πήρε δεύτερη νίκη στη σειρά κι έμεινε αήττητος για τρίτο σερί ματς. Ο Μιλούνοβιτς ήταν ξανά εξαιρετικός. Ταλαιπώρησε τους αντιπάλους του, έβαλε ένα γκολ κι εκτέλεσε το φάουλ από το οποίο προήλθε το 1-2 χάρη στο δώρο του Κυριακίδη.

Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπήρχε και πιθανότατα θα μοιράζονταν από έναν βαθμό αν ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης δεν έκανε αυτή την αψυχολόγητη έξοδο. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος ψαχνόταν και είχε αρκετά προβλήματα στον χώρο του κέντρου, αλλά και παίκτες μακριά από τον καλό τους εαυτό. Λιγοστές ήταν οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μπει καλύτερα, αλλά γρήγορα έδειξε πως του είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ήταν φανερά εξαρτημένος από τον Βιγιαφάνιες. Ο Κάπελ είχε κλειστεί καλά και δεν του έβγαιναν οι προσωπικές ενέργειες. Έτσι οι Αγρινιώτες ήταν προβλέψιμοι.

 

Μετά από λίγα λεπτά οι Χανιώτες άρχισαν να πατάνε καλά στα πόδια τους και στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία τους σκόραραν. Αυτή ήρθε στο 30' με τον Μιλούνοβιτς με κεφαλιά να εκτελεί τον Κυριακίδη. Το γκολ σε συνδυασμό με τη φάση του 33', στην οποία ο Κουλιμπαλί έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, έφεραν εκνευρισμό στους γηπεδούχους. Αυτό βγήκε στο παιχνίδι τους και το αποτέλεσμα ήταν να μην έχουν καθαρό μυαλό και να μην μπορούν να απειλήσουν. Μοναδική εξαίρεση το απευθείας φάουλ του Ρουσκουσέδα στο 45'+1, όταν ο Παναιτωλικός άγγιξε την ισοφάριση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 49' από στημένη φάση ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά και ο Κάπελ με σουτ στην κίνηση έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αμέσως μετά οι Αγρινιώτες έκαναν άλλη μία φάση, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το ψυχολογικό αβαντάζ που τους έδινε η ισοφάριση. Ο Πλατανιάς αντέδρασε άμεσα και ήλεγξε το ματς.

Φάσεις δεν υπήρχαν στη συνέχεια. Έγινε παιχνίδι κέντρου με τον Παναιτωλικό να δείχνει πως θέλει περισσότερο τη νίκη, αλλά τον Πλατανιά να παίζει πιο ώριμα. Η ισοπαλία έμοιαζε αναπόφευκτη, όμως, στο 82' οι Χανιώτες με τον Κουλιμπαλί έκαναν το 1-2 ύστερα από τραγική έξοδο του Κυριακίδη. Οι παίκτες του Ματζουράκη δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντιδράσουν και έτσι γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί οι Σταθόπουλος (Ηλείας) και Κούρεντας (Τρικάλων), ενώ τέταρτος ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

 

Κίτρινες: 24' Βιγιαφάνιες, 33' Μάκος, 87' Μπεχαράνο - 50' Ανγκούλο

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Παπάζογλου, Κέβιν, Ντάνι Μπεχαράνο, Μάκος (85' Ρομέρο), Ρουσκουσέδα (64' Ουάρντα), Κάπελ (78' Καμαρά), Βιγιαφάνιες, Μαρκόφσκι.

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός (78' Μαχαμάτ), Μιλούνοβιτς (85' Αποστολόπουλος), Γιακουμάκης (69' Τζιλβάν), Ανγκούλο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR