Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 18:32

Με δις σκόρερ τον... Μποτία ο Ολυμπιακός πέρασε 2-1 από το Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

Αυτή τη φορά μπορεί να μην ήταν εντυπωσιακός, αλλά ήταν αποτελεσματικός και ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στην εκκίνηση του πρωταθλήματος. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τους «ερυθρολεύκους» να έχουν ανάλογο επίτευγμα τη σεζόν 1976-77 και να κυνηγούν το 11χ11 του 1966-67.

 

 

Οι πρωτοπόροι Πειραιώτες, λοιπόν, πέρασαν νικηφόρα το μεσημέρι της Κυριακής (25/10) από την πάντα δύσκολη έδρα του Περιστερίου και με το 1-2 επί του Ατρόμητου δείχνουν μην έχουν αντίπαλο. Αποσπάστηκαν από τον Παναθηναϊκό έξι βαθμούς και περιμένουν το αποτέλεσμα της Τούμπας.

 

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και δεν επέτρεπε κινδύνους στην εστία του Γκορμπούνοφ, έχοντας βρει τρόπο να βγάλει εκτός ρυθμού τον Φορτούνη. Οι στημένες φάσεις όμως εξελίσσονται σε μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού, που με ένα κόρνερ και ένα φάουλ βρήκε δύο γκολ με τον κορυφαίο του αγώνα Μποτία στο 59’ και το 63’.

 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 75’ με τον Μίλος Στόιτσεφ, αλλά ο Ρομπέρτο στη συνέχεια κράτησε το τρίποντο με μεγάλη επέμβαση στο 85’. Έτσι, οι Περιστεριώτες γνώρισαν την τρίτη σερί εντός έδρας ήττα τους, έμειναν στους εννιά βαθμούς και παράλληλα έχασαν με τραυματισμούς τους Φυτανίδη και Ούμπιντες, που θα μείνουν εκτός δράσης για αρκετό καιρό σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

 

Παιχνίδι τακτικής, με τον Ολυμπιακό να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στον σοβαρό Ατρόμητο και να χρειάζεται μία σπουδαία επέμβαση του Ρομπέρτο για να μην βρεθεί πίσω στο σκορ, ήταν το α’ ημίχρονο. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν ιδιαίτερα πειθαρχημένη και με καλή οργάνωση στα μετόπισθεν «βραχυκύκλωσε» τους «ερυθρολεύκους», που με αργή ανάπτυξη δεν μπορούσαν να βρουν χώρους και περιορίζονταν σε μία φλύαρη κατοχή (62%). Η απόφαση του Γρηγορίου να παίξει ο Γοδόι μαν του μαν τον Φορτούνη αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς ο «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού ήταν εγκλωβισμένος και αδυνατούσε να μοιράσει σωστά το παιχνίδι ή και να πάρει ο ίδιος πρωτοβουλίες. Μία άστοχη κεφαλιά του Ιντέγιε στις καθυστερήσεις ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι Πειραιώτες.

 

Ακόμα και η αναγκαστική αλλαγή του Φυτανίδη δεν «χάλασε» την αμυντική συνοχή του Ατρόμητου, που παράλληλα είχε σωστές αντιδράσεις στις πολλές στημένες μπάλες που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, που είναι πολύ αποτελεσματικοί σε αυτόν τον τομέα. Το διάστημα 30’-35’ ήταν το μόνο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να αυξήσει την πίεσή του, έχοντας στρατοπεδεύσει έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά και πάλι απουσίασε τόσο η καλή τελική πάσα προς τον Ιντέγιε, όσο και οι πλαγιοκοπήσεις από Σεμπά-Πάρντο. Από την άλλη, αναιμική ήταν και η επιθετική δραστηριότητα του Ατρόμητου, που έπεσε πολλές φορές στην παγίδα του οφσάιντ. Στους Περιστεριώτες ωστόσο χρεώνεται η μεγαλύτερη και ουσιαστικά μοναδική ευκαιρία του 45λεπτου, με τον Ρομπέρτο να λέει «όχι» σε κοντινή προβολή του Γοδόι.

 

Ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν σε όλο το α’ ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι», το έκαναν και με το παραπάνω στο πρώτο 20λεπτο του β’ μέρους. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μπήκε φουριόζα και έκλεισε πάλι τον Ατρόμητο στην περιοχή. Μπορεί με οργανωμένες επιθέσεις να μην έβρισκε το ρήγμα στην καλοστημένη άμυνα του Ατρόμητου, αλλά βρήκε λύσεις μέσω από τις στημένες φάσεις, ενώ είχε και τυχερό δοκάρι με τον Σεμπά στο 58’. Οι γηπεδούχοι έχασαν δύο φορές την συγκέντρωσή τους και ισάριθμες φορές βρήκε δίχτυα ο Μποτία, που με τέσσερα γκολ φέτος έχει κάνει ήδη ρεκόρ καριέρας. Ο Ισπανός αμυντικός άνοιξε το σκορ με το κεφάλι στο 59’ έπειτα από κόρνερ του Πάρντο και στο 63’ έγραψε το 0-2 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

 

Ο Ατρόμητος πλέον δεν είχε τίποτα να χάσει και άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα, ανεβάζοντας περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Ο Γρηγορίου έχασε και δεύτερο παίκτη με τραυματισμό, τον Ούμπιντες, αλλά ο Μίλος Στόιτσεφ, που ήρθε από τον πάγκο είχε την ουσία. Ο Σέρβος επιθετικός μείωσε στο 75’ και ανανέωσε το ενδιαφέρον του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός αν και έριξε ταχύτητα, παίζοντας με τη φωτιά, απέφυγε το… χαρακίρι και συνέχισε απτόητος την πορεία του. Σε δύο περιπτώσεις ωστόσο οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση. Στο 77’ ο Λε Ταλέκ δεν πρόλαβε για λίγο να σκοράρει σε κενή εστία και στο 85’ ο Ρομπέρτο απόκρουσε εντυπωσιακά στο παραθυράκι του σουτ του Στόιτσεφ μέσα από την περιοχή.

 

Διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας). Βοηθοί οι Γεωργαράκος (Αθηνών), Μερκενίδης (Μακεδονίας) και 4ος ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας).

 

Κίτρινες: 33’ Ουσέρο, 92’ Λαζαρίδης – 43’ Μιλιβόγεβιτς, 66’ Σεμπά

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης (16’ λ.τ. Μπόρισλαβ Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κιβρακίδης, Ουσέρο, Γοδόι, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (61’ Μαρσελίνιο), Ουμπίντες (68’ λ.τ. Μίλος Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (77’ Ντομίνγκεζ), Σεμπά, Πάρντο (72’ Πάρντο), Ιντέγιε (90’ Φινμπόγκασον).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR