Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015 19:53

"Εκλεψε" το τρίποντο στις καθυστερήσεις η Βέροια στη Νέα Σμύρνη (0-1)

Γράφτηκε από τον
"Εκλεψε" το τρίποντο στις καθυστερήσεις η Βέροια στη Νέα Σμύρνη (0-1)

Τι κι αν είχε την απόλυτη υπεροχή; Τι κι αν δεν είχε επιτρέψει στους αντιπάλους τους να μπουν στην περιοχή σε όλο το 90λεπτο; Ο Πανιώνιος γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής (25/10) την ήττα στη Νέα Σμύρνη με 0-1 για πρώτη φορά μετά τις 9 Νοεμβρίου του 2014 και το ματς με την Καλλονή.

 

 

Η Βέροια έπαιξε έξυπνα, πάλεψε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της και να πάρει τον βαθμό και στο τέλος κατάφερε να κλέψει και το παιχνίδι. Έτσι επιβεβαίωσε πως εκτός έδρας είναι πιο επικίνδυνη. Όχι μόνο έχει δεχτεί ένα γκολ σε τέσσερα ματς, αλλά αυτή ήταν και η τρίτη νίκη της έχοντας και μία ισοπαλία. Με αυτό το διπλό προσγείωσε στην πραγματικότητα και τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε πολλά προβλήματα στον τρόπο ανάπτυξής του. Το τρικ με τους Καραμάνο και Ανσαριφάρντ στην ενδεκάδα δεν βοήθησε, ενώ δεν ήταν σε καλή μέρα και τα μεγάλα του όπλα, Μπακασέτας και Μπουμάλ. Έτσι για πρώτη φορά μετά το «Γ. Καραϊσκάκης» οι Νεοσμυρνιώτες δεν σκόραραν.

 

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριο΄ύ ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Πανιώνιος είχε την πλήρη υπεροχή.

 

Οι Νεοσμυρνιώτες κυκλοφορούσαν την μπάλα και έψαχναν διαδρόμους για να δημιουργήσουν ρήγματα. Ωστόσο, η Βέροια έκλεινε καλά τους χώρους έχοντας ως ξεκάθαρο πλάνο απλώς να σταματήσει το παιχνίδι των γηπεδούχων.

 

Καραμάνος και Ανσαριφάρντ δεν μπορούσαν να συνεργαστούν και στη μοναδική στιγμή που τα κατάφεραν, ο Ιρανός δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην κάνει ούτε πλασέ.

 

Ο Παπαδόπουλος δεν χρειάστηκε καθόλου, ενώ ο Λόπεθ πραγματοποίησε καλή επέμβαση στο 13' σε μακρινό σουτ του Μπακασέτα και είδε με ανακούφιση στο 45'+2 την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ από το σουτ του Καραμάνου.

 

Ελαφρώς καλύτερο ήταν το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό γιατί ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά και βρήκε τρόπους να διασπάσει το αμυντικό τείχος της Βέροιας.

 

Οι Νεοσμυρνιώτες έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπακασέτα ύστερα από εξαιρετική συνεργασία, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο 66' με τον Μπουμάλ να μην τελειώνει τη φάση όπως θα ήθελε.

 

Ο Ουζουνίδης έστω και με καθυστέρηση έβγαλε τον Καραμάνο, αλλά ούτε ο Βιγιάλμπα βοήθησε μια και όλο το παιχνίδι γινόταν από την πλευρά του Μπουμάλ έστω κι αν ο Γεωργιάδης έβαλε πάνω του τον Νέτο για να έχει διπλό μαρκάρισμα.

 

Στα τελευταία λεπτά ο μονόλογος του Πανιωνίου συνεχίστηκε. Ωστόσο, η κλασική ευκαιρία δεν χάθηκε και σα να μην έφτανε και αυτό ήρθε και η... τιμωρία για τη φλυαρία του. Στο 90'+3 ο Μαγιέφσκι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ετζενγκέλε πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Ναζλίδης σκόραρε παγώνοντας το γήπεδο και δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στη Βέροια και μία σημαντική ανάσα στον υπό πίεση προπονητή του.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαπέτρου (Αθηνών), βοηθοί οι Καραϊσαρίδης (Πιερίας) και Κουράκης (Ηρακλείου), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 60' Μπουμάλ, 70' Τασουλής - 20' Ετζενγκέλε, 54' Ναζλίδης, 84' Λόπεθ

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπουμάλ, Καραμάνος (68' Βιγιάλμπα), Μπακασέτας (79' Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Πούγγουρας, Ετζενγκέλε, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ, Βεργώνης (45'+1 Μαραγκός), Νέτο (87' Μαγιέφσκι), Αμπντούν (59' Γιουσούφ), Κόλα, Ναζλίδης.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR