Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 10:29

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 4-1: Τρίποντο με ανατροπή για τους πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη εντός έδρας νίκη της πήρε χθες η Κυπαρισσία που επιβλήθηκε με 4-1 του Εθνικού Μελιγαλά και παραμένει στο κυνήγι του Παμίσου και της Πύλου.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, ισοφαρίζοντας λίγο πριν την ανάπαυλα και πετυχαίνοντας τρία τέρματα στο τελευταίο 20λεπτο.
Ετσι ο ΑΟΚ πήρε μία ακόμη νίκη και συνεχίζει την μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, με σκόρερ τους… συνήθεις ύποπτους.
Η ισοφάριση ήρθε διά ποδός Παναγόπουλου, ο Παπαγεωργίου
στο 69' ολοκλήρωσε την ανατροπή, για να πάρει τη σκυτάλη στη συνέχεια ο Κόλλιας με δύο γκολ στο τελευταίο 10λεπτο.

Με 12 παίκτες
κατέβηκε ο Εθνικός

Από την άλλη ο αποδεκατισμένος Εθνικός παρότι παρατάχθηκε με ουσιαστικά 11 παίκτες (στον πάγκο ήταν μόνο ο 15χρονος Σαραντόπουλος) προηγήθηκε στο 22' με τον Κοψαχείλη και κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο.
Μάλιστα το σκορ αδικεί την ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου που πάλεψε το παιχνίδι ειδικά για 70 λεπτά, όμως είχε να αντιμετωπίσει και την κούραση στο β' ημίχρονο.

Καλύτεροι στο πρώτο
οι φιλοξενούμενοι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθροί στο χθεσινό ματς, χωρίς καλή κυκλοφορία και έμπνευση, με τον Εθνικό που ήταν σωστά στημένος
να ανοίγει το σκορ στο 22'… Ο Καραγιάννης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Κοψαχείλη που πλάσαρε ψύχραιμα στην αριστερή γωνία για το 0-1.
Ο ΑΟΚ συνέχισε να είναι αγχωμένος και μπλοκαρισμένος και είχε να επιδείξει μόνο ένα σουτ του Αργυρόπουλου στο 27' που μπλόκαρε ο Καλλιντέρης.
Οι φιλοξενούμενοι στις αντεπιθέσεις ήταν… φωτιά και στο 37' λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όταν ο Πανταζής βρήκε έξοχα τον Καραγιάννη που κοντρόλαρε και σούταρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τελικά ο ΑΟΚ βρήκε τη λύση στο 44' φέρνοντας το ματς στα ίσια…
Ο Γιαννόπουλος σέντραρε από αριστερά, οι αμυντικοί απομάκρυναν με τον Παναγόπουλο να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καλλιντέρη για το 1-1.
Η ισοφάριση επιτεύχθηκε σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο και ίσως τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά αν ο Εθνικός πήγαινε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Νίκου Φρούσσου μπήκε με επιθετική διάθεση και πίεσε τον Εθνικό κυρίως από τις πτέρυγες.
Στο 50' ο Παπαγεωργίου βρήκε τον Παναγόπουλο που έστρωσε για τον Γεωργιόπουλο, όμως το σουτ του τελευταίου από κοντά έφυγε ψηλά άουτ.
Στη συνέχεια ο Φρούσσος πέρασε στο ματς τον Κόλλια αντί του Γεωργιόπουλου, με τον Φιλιατρινό επιθετικό να είναι πιο δραστήριος και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Εθνικού.

Στο 69' το 2-1
με Παπαγεωργίου

Το πολυπόθητο γκολ για την Κυπαρισσία σημειώθηκε στο 69' όταν ο Μιλοσέσκι με σέντρα ακριβείας βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Παπαγεωργίου που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 29 του χρόνια)!
Με το δεύτερο γκολ τα πόδια των γηπεδούχων λύθηκαν και στο 71' ο Παναγόπουλος μετά από ατομική ενέργεια σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο Καλλιντέρης.

Δύο γκολ ο Κόλλιας

Στο 82' ο Αργυρόπουλος με σέντρα βρήκε στην περιοχή του Εθνικού τον ξεχασμένο Κόλλια και εκείνος με εύκολο πλασέ έκανε το 3-1.
Ο Φιλιατρινός άσος πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 89'…
Ο Κωνσταντόπουλος έκοψε δεξιά στον Παπαγεωργίου που επιχείρησε τη συρτή σέντρα, με τον Καλλιντέρη να μην καταφέρνει να μπλοκάρει και τον Κόλλια με πλασέ να γράφει το τελικό 4-1.
Από τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Κόλλιας, Παναγόπουλος, Μιλοσέσκι και Παπαγεωργίου, ενώ από τον Εθνικό ξεχώρισαν οι Πανταζής και Καραγιάννης.
Πολύ καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Γιαννέτσου και Παναγιωτόπουλου, σε ένα εύκολο πάντως παιχνίδι.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης (74' λ. τρ. Μανδραπήλιας), Μιτρόφ, Αργυρόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Μιλοσέσκι (84' Κωνσταντόπουλος), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος (58' Κόλλιας).
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καλλιντέρης, Παπαδόπουλος, Γεωργόπουλος, Θανόπουλος, Μακρυνιώτης, Μουστάκας, Πανταζής, Κ. Κανελλόπουλος (87' Σαραντόπουλος), Μουρούσιας, Καραγιάννης, Κοψαχείλης.