Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2015 10:49

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ 0-2: Βρήκε τη λύση στο τελευταίο 20λεπτο με Χελά, Τσουλάκο

Γράφτηκε από τον

Στο ρετιρέ της Α' τοπικής με συγκάτοικο τον Τσικλητήρα Πύλου παραμένει ο Πάμισος.

Η ομάδα της Μεσσήνης νίκησε τον μαχητικό Απόλλωνα Καλαμάτας (0-2) και μετρά 7 νίκες σε ισάριθμα ματς στην Α' τοπική, ενώ είναι η μοναδική που δεν έχει δει ακόμα την εστία της να παραβιάζεται!
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 3 βαθμούς.
Ο ιστορικός σύλλογος με πολυπρόσωπη άμυνα κράτησε για 70 λεπτά το μηδέν στην αναμέτρηση του "Γ. Λουκαρέας", αλλά λύγισε στη συνέχεια παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ο Κουπούζος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 64'  και στο 70' ο Χελάς έκανε το 0-1 για να έρθει στο 73' ο Τσουλάκος να γράψει τον επίλογο.
Ηταν ένα παιχνίδι που ο Πάμισος είχε την κατοχή της μπάλας και οι Καλαματιανοί είχαν βασικό μέλημα να μην δεχτούν γκολ.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Απόλλωνας με καλή αμυντική τακτική εγκλώβισε τον Πάμισο που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Απόλλωνα.
Η επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων αναλώθηκε στην κεφαλιά του Χελά στο 13' (άουτ) και στο σουτ του Σαραντόπουλου στο 28' (μπλόκαρε ο γκολκίπερ).
Στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Τσουλάκου ο Πάμισος ανέβηκε και στο 61' έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον  δραστήριο Σαραντόπουλο, που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Τρία λεπτά αργότερα ο Κουπούζος είδε από τον ρέφερι Νίκα τη β΄' κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γεωργιόπουλο και άφησε τον Απόλλωνα με δέκα παίκτες.
Η πίεση μπροστά στα καρέ του Αντωνόπουλου έγινε έτσι μεγαλύτερη, με τον Χελά στο 66' να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Σαραντόπουλου.
Στο 70' ο Χρ. Τρίψας εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιθετικούς, με το Χελά να τη βρίσκει τελικά (η αρχική εντύπωση ότι δεν την ακούμπησε κανείς) όσο χρειαζόταν και να τη στέλνει στα δίχτυα.
Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι παίκτες του Απόλλωνα από το 0-1, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Σαραντόπουλος σούταρε στο 73' ο Αντωνόπουλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κουρούπης από πλάγια θέση δεξιά, τη γύρισε για τον Τσουλάκο που με κοντινό πλασέ έδιωξε το άγχος για τη νίκη.
Βοηθοί του Νίκα ήταν οι Γκούμας και Ρέκκας.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης (62' λ.τρ.Μαργιόλης), Παυλάκος (74' Στριλιγκάς), Δ. Πανταζής, Κορομηλάς, Λάζαρης (54' Μάλαμας), Κουπούζος, Κλουβάτος, Δ. Τσουλάκος, Π. Πανταζής, Σκιάς.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Ι. Τρίψας, Α. Κορομηλάς, Μπαλαλάς (51' Στ. Τσουλάκος), Μπερερής, Μωράκης, Γεωργιόπουλος (69' Κουρούπης), Χρ. Τρίψας, Τζανετέας, Σαραντόπουλος (87' Λυμπερόπουλος), Χελάς.