Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 18:04

Με Κρισάντους σκόρερ, η ΑΕΚ πέρασε από την Ξάνθη (0-1)

Γράφτηκε από τον

Με φόρα πηγαίνει στη Λεωφόρο η ΑΕΚ, η οποία μετά την ευρεία νίκη επί του Ηρακλή πέρασε και από την Ξάνθη για το Κύπελλο το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) με 1-0. Έτσι η Ένωση έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στη μετά Τραϊανού Δέλλα εποχή με τον Στέλιο Μανωλά να παίρνει δύο νίκες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

 

 

Με αυτή στα Πηγάδια, μάλιστα, επί της ουσίας η ΑΕΚ κλειδώνει και την πρωτιά του ομίλου μια και οι άλλες δύο ομάδες του, ΑΕΛ και Πανελευσινιακός, δύσκολα θα την κοιτάξουν στα μάτια. Από εκεί και πέρα, οι «κιτρινόμαυροι» είδαν ξανά τον Κρισάντους να πετυχαίνει ένα σημαντικό γκολ, ενώ είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Μπαρμπόσα, αλλά και τον Μπαρόχα που ενήργησε σωστά όταν χρειαζόταν.

 

Όσο για την Ξάνθη, θα μπορούσε να έχει πάρει τον βαθμό στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Ράνου. Τακτικά ήταν καλή, αλλά έβγαλε ξανά προβλήματα στο κομμάτι της δημιουργίας. Το δυσάρεστο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ότι ο Βασιλακάκης έγινε αναγκαστικά αλλαγή και φαίνεται πως θα μείνει εκτός για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

 

 

Εναλλαγές ρυθμού είχε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κάθε ομάδα είχε τα δικά της καλά χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά του ματς. Άγγιξε και στο 11' το γκολ με τον Σοϊλέδη να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να απομακρύνεται στη γραμμή από τους αμυντικούς.

 

Σταδιακά, όμως, η Ξάνθη ισορρόπησε και βρήκε τρόπο να πάρει τις μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και να βγάλει εκτός παιχνιδιού την τριάδα των φιλοξενούμενων πίσω από τον Κρισάντους. Ωστόσο, επιθετικά και για εκείνη ήταν δύσκολο να κάνει φάσεις. Επί της ουσίας είχε δύο τελικές με τον Σολτάνι και τον Μπαρόχα να αντιδρά σωστά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

 

Εκείνος που ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό ήταν ο Μπουονανότε. Ο Λουτσέσου τον είχε κλείσει καλά και ο Αργεντινός δυσκολευόταν να πάρει ακόμη και την μπάλα για να ξεκινήσει κάποια προσπάθεια. Πιθανότατα έτσι θα κυλούσε και το δεύτερο ημίχρονο, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν πολύ νωρίς μια και στο 51' ο Κρισάντους από κοντά άνοιξε με προβολή το σκορ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

 

Για λίγα λεπτά η ΑΕΚ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της έκανε ό,τι ήθελε. Βρήκε ανοιχτή την άμυνα της Ξάνθης κι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να κλειδώσει τη νίκη. Το ματς άνοιξε, όπως ήταν φυσιολογικό μια και η Ξάνθη κλήθηκε να βγει μπροστά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Παράλληλα έδειξε πως μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της Ένωσης. Έκανε δύο τελικές με Αλμέιντα και Φάρκας και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 72' με την εξαιρετική κεφαλιά του Χερέα. Ωστόσο, ο Μπαρόχα έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά και κράτησε το προβάδισμα το οποίο θα μπορούσε να έχει διευρύνει λίγο μετά ο Μπαρμπόσα.

 

Στα τελευταία λεπτά η Ξάνθη έκλεισε την ΑΕΚ στα καρέ της. Προσπάθησε να πιέσει, ωστόσο, υπάρχαν και αρκετές διακοπές λόγω κυρίως του τραυματισμού του Σιμόες. Ακόμη κι έτσι θα μπορούσε να έχει κλέψει τον βαθμό, αν στις καθυστερήσεις ο Ράνος δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι του Μπαρόχα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί οι Αναστόπουλος (Αρκαδίας) και Χούσκογλου (Θράκης), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Σερρών).

 

Κίτρινες: 63' Γουάλας, 76' Παπαστεριανός - 69' Μπαρόχα, 72' Κορδέρο

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης (65' Φλίσκας), Φαρκάτ, Γουάλας, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης (21' Ντα Σίλβα), Ντιμιτρόφ, Χερέα, Σολτάνι (55' Αλμέιντα), Ράνος.

 

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες (84' Τζανετόπουλος), Βάργκας (79' Πλατέλλας), Μπουονανότε (64' Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Κρισάντους.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR