Τετάρτη, 28 Οκτώβριος 2015 18:13

"Αυτοκτονία" Βέροιας στο Περιστέρι, ο Μπαστακός έσπρωξε στην ισοφάριση τον Ατρόμητο (2-2)

Γράφτηκε από τον

Το «μηδένα προ του τέλους μακάριζε» βρήκε εφαρμογή σε άλλον έναν ποδοσφαιρικό αγώνα! Η Βέροια βρισκόταν αγκαλιά με μια σπουδαία νίκη στο Περιστέρι την Τετάρτη (28/10), αλλά ο Ατρόμητος «μίλησε» στο φινάλε κι έσωσε με 2-2 τον βαθμό της ισοπαλίας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

 

Η ομάδα της Ημαθίας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μέχρι το 84ο λεπτό, αλλά τότε οι Κούρος και Λαζαρίδης έφεραν τα… πάνω κάτω. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για το δεύτερο γκολ της Βέροιας που προήλθε από πέναλτι, καθώς ο Κυβρακίδης βρήκε και μπάλα μαρκάροντας τον Μερεμπασβίλι, ενώ είδαν και τον Μαρσελίνιο να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα στο φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν από τα πρώτα λεπτά πιο καλά «διαβασμένοι» και απειλητικοί. Έκλειναν σωστά τους διαδρόμους και κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, προβληματίζοντας συχνά πυκνά τον Γκορμπόυνοφ. Κι αν κατάφερε να αντιδράσει σωστά στις προσπάθειες των Μαγέφσκι, Άρτσε και Καϊκούτ, όλα έδειχναν ότι η επιμονή της ομάδας της Ημαθίας κάποια στιγμή θα επιβραβευόταν. Κι αυτό γιατί ο Ατρόμητος έμοιαζε ακίνδυνος, ανεβαίνοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Μαρσελίνιο, αλλά χωρίς αξιώσεις. Οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή ήταν ανούσια, ενώ αντιμετώπιζαν και πολλά προβλήματα στις στημένες φάσεις.

 

Οι τελικές του πρώτου ημιχρόνου, που ήταν 9(3) υπέρ της Βέροιας έναντι μόλις 3(0) του Ατρομήτου λένε την αλήθεια του πρώτου μέρους και δικαιολογούν και το 0-1 που διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με το ωραίο σουτ του αμαρκάριστου Μαγέφσκι. Ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος για την ανατροπή στην επανάληψη, αλλά έξι λεπτά αργότερα ήρθε η νέα «ψυχρολουσία». Ο Μερεμπασβίλι κέρδισε πέναλτι, με τον Κυβρακίδη, πάντως, να έχει βρει και την μπάλα και ο Καϊκούτ δεν λάθεψε για το 0-2.

 

Το δεύτερο γκολ αποσυντόνισε περισσότερο τον Ατρόμητο, κάτι που επέτρεψε στην Βέροια να κάνει ξανά το παιχνίδι της. Η ομάδα της Ημαθίας συνέχισε να πιέζει ψηλά, παρά το προβάδισμα και κυνηγούσε και το τρίτο γκολ. Παρ’ όλα αυτά και χωρίς μέχρι τότε να έχει χάσει τη μεγάλη ευκαιρία, η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να μπει ξανά στο ματς στο 84ο λεπτό με το γκολ του Κούρου που βρήκε και στον Πούγγουρα.

 

Η είσοδος του Καλαματιανού Μιχάλη Μπαστακού είχε δώσει ώθηση στους γηπεδούχους και στο 88΄ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Λαζαρίδη. Τα νεύρα κυριάρχησαν στα τελευταία λεπτά, με τον Μαρσελίνιο να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα για πάτημα στον Μαραγκό, αφήνοντας ουσιαστικά την ομάδα του με 9 παίκτες, καθώς ο Κούρος συνέχιζε τραυματίας, αλλά το 2-2 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, αφήνοντας σίγουρα ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, έτσι που εξελίχθηκε το ματς.

 

Διαιτητής ήταν ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), με βοηθούς τους Δημήτριο Ζησιμόπουλο (Πειραιά) και Δημήτριο Βέρρη (Λέσβου), ενώ τέταρτος ήταν ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά).

 

Κίτρινες: 51’ Κυβρακίδης, 69’ Γοδόι - 55’ Άρτσε, 69’ Μαγέφσκι, 79’ Λόπεζ, 85’ Νέτο, 90’+1 Μαραγκός

 

Κόκκινη: 90’+1 Μαρσελίνιο

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπ. Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Κυβρακίδης, Κούρος, Μαρσελίνιο, Γοδόι, Μ. Στόιτσεφ (74’ Μπαστακός), Ουσέρο (46’ Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο (58’ Λημνιός), Λε Ταλέκ.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Νάστος (31’ λ.τ. Ετζενγκέλε), Πούγγουρας, Μαλόν, Σιόντης, Άρτσε (75’ Νέτο), Μαραγκός, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (64’ Γεωργιάδης), Μερεμπασβίλι, Καϊκούτ.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR