Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2015 19:25

O ΠΑΣ λύγισε με 2-0 τον Πανθρακικό

Γράφτηκε από τον

Το ήθελε περισσότερο και το πήρε… Τέσσερα ματς δίχως νίκη είχε συμπληρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα δίχως νίκη και το άγχος του απέναντι στον Πανθρακικό το απόγευμα της Κυριακής (1/11) ήταν ολοφάνερο. Το πείσμα του όμως υπερίσχυσε την ατυχίας και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη κέρδισε με 2-0 τον ουραγό Πανθρακικό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ένα αποτέλεσμα που προσέφερε οξυγόνο και επέστρεψε στον «Αίαντα της Ηπείρου» να ξεκολλήσει.

 

 

Η υπεροχή του ΠΑΣ μετά το πρώτο καλό 20λεπτο των φιλοξενούμενων γινόταν ολοένα και πιο φανερή, αλλά οι παίκτες του σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια, ένα από τα οποία συνδυάστηκε με χαμένο πέναλτι. Ο Μιχαήλ όμως στο 67’ έλυσε το γόρδιο δεσμό και ο Ίλιτς στις καθυστερήσεις καθάρισε το τρίποντο.

 

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις μετά τα μέσα του β’ μέρους και για ακόμα ένα ματς το πρόσημο είναι αρνητικό. Παραμένει στους τρεις βαθμούς και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ είναι φανερό πως αν δεν αλλάξουν δραματικά την εικόνα τους προς το καλύτερο πολύ δύσκολα θα ξεφύγουν από τον πάγο.

 

 

Τα δύο δοκάρια του ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορούσαν να εκληφθούν ως απόδειξη της ανωτερότητάς του, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν ήταν αυτή ακριβώς στο α’ μέρος. Ο Ίλιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 12’, αλλά το πρώτο 20λεπτο ανήκε στον Πανθρακικό. Οι παίκτες του Ελευθερόπουλου μπήκαν με επιθετικούς προσανατολισμούς και κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, δίχως όμως να μπορούν να πατήσουν περιοχή και να τροφοδοτήσουν Ντιγκινί και Ιγκόρ. Απείλησαν εκτός αυτής όμως, με τον Βελλίδη να αποκρούει τα σουτ των Λαδάκη, Χασομέρη και Μεχία.

 

Η ομάδα του Πετράκη στη συνέχεια σταδιακά ισορρόπησε το ματς. Ο Τσουκαλάς με τον Κοζορώνη έδωσαν καλύτερο ρυθμό στην κυκλοφορία, αλλά ούτε ο ΠΑΣ μπορούσε με συνεργασίες να πατήσει περιοχή. Είχε κάποια μακρινά άστοχα σουτ, αλλά στο 40’ μία δεύτερη σπουδαία ευκαιρία για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Τζημόπουλος κέρδισε (σωστή απόφαση) πέναλτι από τον απρόσεκτο Ίγκορ, αλλά ο Τσάβες τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη. Ο Πανθρακικός άντεξε στην πίεση των τελευταίων λεπτών και αποσύρθηκε στα αποδυτήρια με μηδέν παθητικό.

 

Η ατυχία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίστηκε και στο β’ μέρος. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά κατοχής τους αναγκάζοντας την ομάδα της Κομοτηνής να οπισθοχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά στην τελική ενέργεια τα χαλούσαν. Ο Αθανασιάδης σταμάτησε σωτήρια σουτ του Μανιά μέσα από την περιοχή στο 64 και ένα λεπτό αργότερα ο Μιχαήλ έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι του Πανθρακικού. Προτού όμως αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος της εφαρμογής του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα λυτρώθηκε, έστω και με την τέταρτη.

 

Ο Ίλιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μιχάηλ, μέσα σε ένα όμιλο παικτών, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ στο 67’. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ. Έδειξαν να αδειάζουν ψυχολογικά και να μην έχουν τις δυνάμεις οι παίκτες του Ελευθερόπουλου. Αντίθετα, ο ΠΑΣ έψαξε με πείσμα για το δεύτερο γκολ. Τσάβες και Ίλιτς ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους, ο Αργεντινός απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά σε αμφότερες ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα. Δεν τα κατάφερε ωστόσο στις καθυστερήσεις, όταν μετά από ωραία κούρσα, ο Ίλιτς τον πλάσαρε σωστά και σφράγσε τη νίκη με το τελικό 2-0.

 

Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Σερρών). Βοηθοί οι Καρσιώτης (Κορινθίας), Μπαλτάς (Αχαΐας) και 4ος ο Κύζας (Δράμας).

 

Κίτρινες: 60’ Ναδάλες, 80’ Βελλίδης, 92’ Κοζορώνης - 35’ Χαβίτο, 39’ Ίγκορ, 73’ Ροτζέριο, 77’ Μελίσσης, 88’ Σερφά

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μανιάς (82’ Γιάκος), Κοζορώνης, Ακόστα (90’ Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσάβες, Καρανίκας, Ίλιτς.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Λαδάκης (80’ Νικόλτσης), Μεχία, Σερφά, Παπαγεωργίου, Χασομέρης, Μελίσσης, Χαβίτο (46’ Μπαϊκαρά), Ντιγκινί, Ίγκορ (60’ Ροτζέριο).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR