Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015 12:49

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2: Με Χοτζάι η 8η σερί νίκη

Γράφτηκε από τον

Την όγδοη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές πέτυχε το Σάββατο ο Τσικλητήρας Πύλου που επιβλήθηκε στην Καλαμάτα του Μεσσηνιακού με σκορ 1-2.

Οι Πυλιώτες έφτασαν στο τρίποντο χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως το βασικό ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα και ο Τσικλητήρας έχει αποδείξει από την αρχή της χρονιάς πως ξέρει να το παίρνει, άλλοτε εύκολα άλλοτε δύσκολα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Τόνι Χοτζάι, που αν και μεσοαμυντικός, πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του, ένα με εκτέλεση φάουλ στο πρώτο και ένα με κεφαλιά από στημένη φάση στο δεύτερο.
Ετσι η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη σημείωσε την πέμπτη εκτός έδρας νίκη της και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Α' τοπικής μαζί με τον Πάμισο.
Από την άλλη ο Μεσσηνιακός υπέστη μία ακόμη ήττα, από ανώτερο πάντως αντίπαλο, και βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία. Προχθές πάντως ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Κυπαρισσία και θα μπορούσε να "κλέψει" τον βαθμό αν ήταν πιο τυχερός.

Φάουλ Χοτζάι και 0-1 στο 21'

Το ματς στο ξεκίνημα ήταν δίχως ρυθμό σε ένα άσχημο αγωνιστικό χώρο, που δεν βοηθούσε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 18' με την γυριστή κεφαλιά του Μικελάτου από φάουλ του Τσάτσου να μπλοκάρει ο Σκαλαίος.
Τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χοτζάι που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σκαλαίου για το 0-1.
Στο 24' η κεφαλιά του Γαβρά δεν βρήκε στόχο από σέντρα του Κουλουρά, όμως ο Μεσσηνιακός κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφερε το ματς στα ίσια στο 34'.

Ισοφάρισε ο Ν. Εμμανουήλ στο 34'

Ο Ν. Εμμανουήλ ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έκανε μία τρίπλα και το σουτ με το δεξί με την μπάλα να κοντράρει λίγο στον Μπίζο και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Ετσι ο αριστεροπόδαρος μέσος σκόραρε ξανά κατά της περσινής του ομάδας, μιας και το είχε κάνει πριν λίγες εβδομάδες και στο ματς κυπέλλου.
Μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 39' το σουτ του Ν. Εμμανουήλ μπλόκαρε ο Μίντζηρας.

Δοκάρι με Μερκούρη

Οι "πράσινοι" έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 42' όταν ο Μερκούρης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ, αφού είχε κοντράρει σε σώμα αμυνομένου.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο 37' αποχώρησε τραυματίας ο Μικελάτος (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και στη θέση του μπήκε ο Νάτσης.

Στο 57' το 1-2 με κεφαλιά του Χοτζάι

Στο β' ημίχρονο οι Πυλιώτες που είχαν την συμπαράσταση 50 περίπου φιλάθλων τους, μπήκαν πιο ζωηρά χωρίς όμως να πατούν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Τελικά η λύση δόθηκε και πάλι από στημένη φάση... Ηταν το 57' όταν ο Τσάτσος εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ από πλάγια και ο Χοτζάι με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-2.
Με το γκολ αυτό λύθηκαν τα πόδια των παικτών του Τσικλητήρα και μέχρι το 70' είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες και για τρίτο γκολ. Στο 67' σε αντεπίθεση ο Νάτσης σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο Σκαλαίος και τρία λεπτά αργότερα είχαμε ωραίο συνδυασμό με τους Νάτση, Δούνια και Διακουμή να συνεργάζονται και τον τελευταίο να κάνει το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Σκαλαίος.
Από εκείνο το σημείο οι "πράσινοι" προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά δεν τα κατάφεραν σε κανένα σημείο. Το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού Γαβρά που σε μία διεκδίκηση στο 71' με τον Χοτζάι χτύπησε στο πρόσωπο και αποχώρησε με φορείο.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Χοτζάι, Μπίζος, Δούνιας και Τσάτσος, ενώ από τον Μεσσηνιακό καλύτεροι ήταν οι Σταματελόπουλος και Σκαλαίος.
Πολύ καλή η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του, του Μπασιλάρη και της Τσαούση.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Κουλουράς, Πετρόγιαννης, Παυλέας, Αρβανίτης, Μπεγέτης (92' Δημόπουλος), Σταματελόπουλος (66' λ. τρ. Μανωλόπουλος), Μανιάτης, Μερκούρης, Ν. Εμμανουήλ, Γαβράς (75' λ. τρ. Γιαννακόπουλος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Σίνος (87' Χύσα), Ανταλής, Χοτζάι, Μπίζος, Κουτίβας, Δούνιας (94' Κουρεμπανάς), Γ. Παπαγεωργίου, Τσάτσος, Μικελάτος (37' λ. τρ. Νάτσης), Διακουμής.