Δευτέρα, 02 Νοέμβριος 2015 13:06

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: Εχασε έδαφος για τον τίτλο, μένοντας στο -4

Γράφτηκε από τον

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τον τίτλο στην Α' τοπική άφησε στον Κορδία η Κυπαρισσία, την ώρα που Πάμισος και Τσικλητήρας Πύλου έκαναν το "8 στα 8".

Η περσινή πρωταθλήτρια Μεσσηνίας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον νεοφώτιστο Πανθουριακό και απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Η Κυπαρισσία βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ στο 75' από το γκολ του Χαρμπίλα και έσωσε το αήττητο στο πρωτάθλημα (εδώ και 1,5 χρόνο) με τον Αργυρόπουλο στο 83'.
Αυτό ήταν το μόνο θετικό γι' αυτήν από τον αγώνα του Σαββάτου, διότι εγκλωβίστηκε στην τακτική των γηπεδούχων και είχε προβλήματα κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή. Πολλοί παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα και ούτε οι εσωτερικές αλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς, άλλαξαν την εικόνα. Στον αντίποδα η Θουρία επέλεξε να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Κατσαρέα και να χτυπήσει στην κόντρα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Γ. Μουλιάτου, αλλά και τον Χαρμπίλα. Ο τελευταίος ήταν από τους κορυφαίους και σκόρερ του 1-0 σε αντεπίθεση στο 75', όταν απέφυγε τον Γεωργιόπουλο και πλάσαρε από κοντά τον Παπά. Ηταν ένα ματς πάντως με λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και αργό ρυθμό, ειδικά στο πρώτο μέρος.
Η Κυπαρισσία θα μπορούσε όμως να προηγηθεί στο 18', όταν ο Γεωργιόπουλος από αριστερά μπήκε μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Παναγόπουλο που πλάσαρε τον εξερχόμενο Κατσαρέα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι..
Στην προηγούμενη φάση ο Γεωργιόπουλος είχε σουτάρει άουτ από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 38' ο Παππάς απέκρουσε το γυριστό σουτ του Γ. Μουλιάτου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Κυπαρισσία είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, όχι όμως και τον τρόπο να απειλήσει.
Στο 60' ο Κατσαρέας μπλόκαρε το σουτ του Παναγόπουλου και στο 75' όπως προαναφέραμε ο Πανθουριακός βρήκε την μία ευκαιρία που έψαχνε και άνοιξε το σκορ με το Χαρμπίλα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε και το γεγονός ότι ο Γεωργιόπουλος ανέβαινε από τη δεξιά πλευρά και άφηνε κενούς χώρους.
Το 1-0 "ξύπνησε" τους φιλοξενούμενους που στο 83' ισοφάρισαν με κοντινό σουτ του Αργυρόπουλου, έπειτα από κόρνερ του Μιλοσέσκι,,με τον Πανθουριακό να υποστηρίζει ότι  η μπάλα είχε βρει πρώτα στο χέρι του σκόρερ, αλλά ο ρέφερι Νίκας έδειξε τη σέντρα.
Στο 89' από σέντρα του Μανδραπήλια, ο Παναγόπουλος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή , χωρίς όμως να βρει στόχο.
Στο 93' η Κυπαρισσία κέρδισε φάουλ και την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι, διότι ο Μιλοσέσκι είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.
Ο Σκοπιανός όμως που ήταν αρνητικός στον αγώνα, έστειλε την μπάλα άουτ και το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.
Να σημειωθεί ότι η Κυπαρισσία αγωνίστηκε με τον Παππά κάτω από τα γκολπόστ διότι ο Αντωνόπουλος τραυματίστηκε, ενώ κατά τη διάρκεια του ματς τραυματίστηκε και ο Μιτρόφ και πέρασε στη θέση του ο Γαργαρώνης που επίσης είχε πρόβλημα.
Τραυματίας τελείωσε το ματς και ο γκολκίπερ Κατσαρέας, αλλά δεν αντικαταστάθηκε, μιας και είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.
Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Καρβούνη και Καστανά.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κατσαρέας, Παντσιώτης, Βιδάκης, Ρ. Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Γ. Μουλιάτος, Ηλιόπουλος, Βασιλόπουλος (74' Ν. Μουλιάτος), Σεφεράσι (66' Πιχιγιόνι), Χαρμπίλας (80' Δωδέκατος).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Παππάς, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γεωργιόπουλος, Μιτρόφ (50' λ.τρ. Γαργαρώνης), Δημητρουλόπουλος, Αργυρόπουλος, Κόλλιας, Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (68' Μανδραπήλιας), Μιλοσέσκι.