Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 19:10

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή

Γράφτηκε από τον

Πώς να τον σταματήσουν; Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος πηγαίνει από νίκη σε νίκη ακόμη και όταν παίζει στο ρελαντί. Το μεσημέρι της Κυριακής (8/11) οι Πειραιώτες έπιασαν απόδοση κατώτερη του μετρίου, αλλά ούτε αυτό τους εμπόδισε από το να νικήσουν τον Ηρακλή με 2-0. Παράλληλα έδωσαν συνέχεια στο εκπληκτικό σερί τους φτάνοντας τις δέκα συνεχόμενες νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και πηγαίνουν στη Λεωφόρο με στόχο το 11x11. Αν το πετύχουν θα ισοφαρίσουν ένα ιστορικό ρεκόρ.

 

Από εκεί και πέρα, ήταν εμφανές πως ο Μάρκο Σίλβα ζήτησε από τους παίκτες του να πάνε συντηρητικά το ματς. Η ομάδα του δεν είχε δυνάμεις και απλώς έπρεπε να το διαχειριστεί. Το έκανε πολύ καλά, είχε την τύχη και να προηγηθεί από το 20' χωρίς να έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο έως τότε και η νίκη ήρθε χωρίς δυσκολία.

Όσο για τον Ηρακλή, μπορεί το αποτέλεσμα να του αφήνει μία πικρία μια και κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, όμως, η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στην οποία βρήκε τον αντίπαλό του. Οι Θεσσαλονικείς ήταν ακίνδυνοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, είχαν πρόβλημα στη δημιουργία και ηττήθηκαν για δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

 

 

Καμία διάθεση για να φορτσάρει δεν έδειξε ο Ολυμπιακός. Ήλεγχε το παιχνίδι και αυτό του αρκούσε. Έπαιζε με ψυχραιμία και έβγαζε τη σιγουριά ότι το γκολ θα έρθει έστω κι αν δεν εντυπωσίαζε. Είχε κάνει μόλις δύο τελικές στα πρώτα λεπτά, όμως, στο 20' άνοιξε το σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπαρτολίνι δεν έδιωξε σωστά και ο Μιλιβόγεβιτς από κοντά νίκησε τον Χουάντερσον.

 

Σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τίποτα δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν με τα στημένα του Φορτούνη να γίνουν απειλητικοί χωρίς να τα καταφέρουν εκτός από τη φάση του Ιντέγιε στο 35'. Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς ήταν τα απόλυτα αφεντικά στον χώρο του κέντρου, αλλά δημιουργικά υπήρχε πρόβλημα. Πάρντο και Ντουρμάζ δεν έπαιρναν πολλές προσπάθειες με αποτέλεσμα να μην διασπάται η άμυνα του Ηρακλή.

 

Όσο για τον «Γηραιό», έχανε την μπάλα με πολύ μεγάλη ευκολία. Οι χαφ του δεν πατούσαν καλά, οι αμυντικοί έδιωχναν βεβιασμένα κάθε φορά και το αποτέλεσμα ήταν ο Βέλλιος να τρέχει ολομόναχος. Ο Ντα Κόστα κέρδιζε σχεδόν κάθε μονομαχία κι έτσι το μόνο που είχαν να επιδείξουν οι Θεσσαλονικείς ήταν μία άστοχη κεφαλιά του Ρομάνο στο 14'.

 

Δεν ήταν διατεθειμένος να ανεβάσει ταχύτητα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν ενέργεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πιέσουν. Κάπως έτσι ο Ηρακλής για ένα δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του ματς. Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν μονομαχίες, έκλειναν σωστά τους χώρους και έγιναν απειλητικοί. Ο Πασάς και ο Βέλλιος ανέβηκαν και μέσα σε τρία λεπτά οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν τρεις τελικές φτάνοντας στο 60' κοντά στην ισοφάριση.

 

Ωστόσο, ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 κι εκεί τελείωσαν όλα. Η άμυνα του Ηρακλή βρέθηκε σε ανισορροπία και ο Ιντέγιε την τιμώρησε νικώντας στον αέρα τον Σαραμαντά μια και ο Μπαρτολίνι ήταν εκτός θέσης. Κάπου εκεί τελείωσε και το ματς. Η ψυχολογία των «κυανόλευκων» έπεσε στο ναδίρ. Δεν κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση στη συνέχεια. Ήταν εντελώς ακίνδυνοι με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, αλλά η εικόνα της αναμέτρησης παρέμενε ίδια. Μόνο ο Ερνάνι έδειξε ορεξάτος, αλλά κι εκείνος έμοιαζε μόνος του. Έτσι μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι.

 

Διατητής της αναμέτρησης ήταν ο Λαμπρόπουλος (Ηλείας), βοηθοί οι Κασσαβέτης (Αιτ/νίας) και Μεσσήνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 87' Ντα Κόστα - 29' Μπαρτολίνι, 43', Καρασαλίδης, 67' Ρομάνο, 87' Βέλλιος

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Πάρντο (64' Ερνάνι), Ντουρμάζ (64' Σεμπά), Ιντέγιε (70' Φινμπόγκασον).

 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Μακρής (89' Τσότρας), Ιντζόγλου, Κυριακίδης (68' Κάσσος), Πασάς, Ρομάνο (76' Τσιλιανίδης), Βέλλιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR