Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 19:52

Ισόπαλο 1-1 το... ροντέο στη Λιβαδειά, σημαντικός βαθμός για τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Ροντέο! Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ματς που έγινε το απόγευμα της Κυριακής (8/11) ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Βέροια κυρίως για την άγρια ομορφιά που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Το τελικό 1-1 δεν άφησε ικανοποιημένο κανέναν μια και θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να πάρουν τους τρεις βαθμούς με τις ευκαιρίες που έχασαν.

 

Συνολικά οι Βοιωτοί ήταν ανώτεροι, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Είχαν δύο δοκάρια με τον Γιακουμάκη, πίεσαν αρκετά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά έβγαλαν και κενά αμυντικά. Όσο για τη Βέροια, κατάφερε να κρατήσει το αήττητο μακριά από την έδρα της. Βρήκε ένα γκολ χωρίς να κάνει κάτι, ενώ θα μπορούσε στο φινάλε να κλέψει και το τρίποντο. Ωστόσο, βρήκε απέναντί της τον Βερέμκο σε εξαιρετική μέρα.

 

Με τον πλέον πειστικό τρόπο επιβεβαίωσαν Λεβαδειακός και Βέροια πως έχουν από τις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορούσε να γίνει φάση με κανέναν τρόπο. Οι μονομαχίες και τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στο ματς μια και δεν υπήρχε ο ποδοσφαιριστής που θα κάνει μία προσωπική προσπάθεια και θα δημιουργήσει ρήγματα. Ωστόσο, στο 28' οι Ημαθιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Μαχαίρας έκανε τραγικό λάθος, έβγαλε με κεφαλιά μόνο του τον Μερεμπασβίλι και ο τελευταίος εκτέλεσε τον Βερέμκο. Αυτομάτως τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Λεβαδειακός άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να γίνει απειλητικός. Ο Μάντζιος ήταν κλεισμένος, Γιακουμάκης και Φαβάλι δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες κι έτσι η Βέροια δεν πιεζόταν καθόλου.

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Βοιωτοί μπήκαν αποφασισμένοι και κατέστησαν σαφές από νωρίς ότι θα παλέψουν μέχρι τέλους αγγίζοντας την ισοφάριση στο 47' έχοντας το δοκάρι από την κεφαλιά του Γιακουμάκη. Δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανείς με τους γηπεδούχους να μπαίνουν αποφασιστικά στις μονομαχίες, να βγάζουν ενέργεια και να παίζουν κυρίως από τα πλάγια για να διασπάσουν την άμυνα της Βέροιας. Τελικά η πίεση έφερε αποτελέσματα για τον Λεβαδειακό, ο οποίος ισοφάρισε στο 75'. Ο Μάντζιος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα μετά το δοκάρι χτύπησε στον Ναζλίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Αμέσως μετά θα μπορούσε να έχει γίνει και η ανατροπή, αλλά το σουτ του Γιακουμάκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς άνοιξε τελείως και η Βέροια έχασε στο 79' μεγάλη ευκαιρία με τον Ναζλίδη. Ωστόσο, ο Βερέμκο πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση και δεν ήταν η μοναδική. Ο Λευκορώσης χρειάστηκε και στην τελευταία φάση του αγώνα. Εκεί έκανε φοβερή απόκρουση σε καρφωτή κεφαλιά του Μαραγκού και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θάνος (Γρεβενών), βοηθοί οι Χαρίσης (Γρεβενών) και Κωτούλας (Σερρών), ενώ τέταρτος ο Γρατσάνης (Τρικάλων).

 

Κίτρινες: 26' Μαχαίρας, 78' Ρομέου, 79' Νικολάου - 9' Πούγγουρας, 45' Μαλόν, 45'+2 Μερεμπασβίλι, 45'+2 Μαγιέφσκι, 73' Ναζλίδης

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μαχαίρας, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Στάθης, Νικολάου, Μίνγκας (84' Ντομοβτσίσκι), Γιακουμάκης, Φαβάλι, Μάντζιος.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Πούγγουρας, Ετζενγκέλε, Γιαννούλης, Μαραγκός, Άρτσε, Μαγιέφσκι, Μερεμπασβίλι (59' Γιουσούφ), Καϊκούτ, Ναζλίδης (86' Όστοϊτς).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR