Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 19:58

Νέα γκέλα ο ΠΑΟΚ, ο Πανθρακικός λίγο έλειψε να φύγει νικητής από την Τούμπα (3-3)!

Γράφτηκε από τον

Άλλη μία γκέλα με τα… όλα της για τον ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έψαχνε τη νίκη - βάλσαμο απέναντι στον ουραγό Πανθρακικό στην Τούμπα την Κυριακή (8/11) μετά τα «χαστούκια» από Αστέρα Τρίπολης και Κράσνονταρ, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε τώρα. Σε ένα «χορταστικό» ματς που έκρυβε ανατροπές και συγκινήσεις, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 για τη 10η αγωνιστική, με τους φιλοξενούμενους να αποδεικνύονται αποτελεσματικοί και τους Θεσσαλονικείς για ακόμα μια φορά «φλύαροι».

 

 

Ο Ροντρίγκες «χτύπησε» δις για τον ΠΑΟΚ, αλλά η γκολάρα του Παπαγεωργίου και το τέρμα του Μπαϊκαρά που είχε βάλει για λίγο τον Πανθρακικό μπροστά στο σκορ με 1-2, έφεραν ισορροπία. Η πολύ όμορφη ενέργεια του Αθανασιάδη έφερε τους γηπεδούχους ξανά σε θέση οδηγού, αλλά το δεύτερο τέρμα του Μπαϊκαρά στέρησε από τον ΠΑΟΚ ένα ακόμα τρίποντο, με την ομάδα του Τούντορ να βρίσκεται στην 6η θέση, 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή και 7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, διαμαρτύρονται δίκαια για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Παπαγεωργίου, αλλά οι ευκαιρίες που άφησαν ανεκμετάλλευτες δεν τους γλίτωσαν από τις αποδοκιμασίες στο φινάλε…

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήξερε ότι δεν είχε περιθώρια για άλλη γκέλα, γι’ αυτό μπήκε από την αρχή αποφασισμένος για το γρήγορο γκολ. Δεν άργησε να τον πετύχει με τον Ροντρίγκες στο 14’, έπειτα από ωραία συνεργασία με Μακ και Κίτσιου, με τα πράγματα να έχουν ξεκινήσει ιδανικά. Ο Πανθρακικός είχε περιοριστεί κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ οι Μακ και Ζάιρο ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και απειλούσαν συχνά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνδυάζονταν ωραία κι έδειχναν ότι μπορούν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα, αλλά κάπου εκεί ήρθε η πρώτη… ψυχρολουσία, με τον Παπαγεωργίου να πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο γκολ, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στη συνέχεια κι επισκεπτόταν συχνά τα καρέ του Πασχαλάκη, με την ομάδα της Κομοτηνής να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, αλλά να καταφέρνει τελικά να κάνει τη… ζημιά στο 42’, με τον Μπαϊκαρά να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων στη δεύτερη μόλις καλή ευκαιρία της ομάδας του.

Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον… αγριεμένο πλέον ΠΑΟΚ, με τον Ροντρίγκες να φέρνει το ματς στα ίσα και να επιστρέφει τα χαμόγελα, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες. Μάλιστα, διαμαρτύρονται δίκαια για χέρι του Παπαγεωργίου στην περιοχή που δεν καταλογίστηκε, ενώ στο 61’, ο Αθανασιάδης που είχε περάσει αλλαγή, πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, κάνοντας το 3-2. Κι όμως, ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να πληρώσει τη «φλυαρία» του. Ο Μακ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ο ρυθμός έπεσε και στο 77’ ο Πανθρακικός… τιμώρησε τους παίκτες του Τούντορ, με τον Μπαϊκαρά να «χτυπά» ξανά. Το γκολ αποσυντόνισε τους γηπεδούχους κι έδωσε… φτερά στον Πανθρακικό που στα τελευταία λεπτά δημιούργησε ευκαιρίες για να κλέψει ακόμα και τη νίκη, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σερφά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις, με τις συνηθισμένες πια αποδοκιμασίες να δονούν στο φινάλε την Τούμπα…

 

Διαιτητής ήταν ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας) με βοηθούς τους Δημήτριο Βερρή (Λέσβου) και Μιχαήλ Δόση (Αθηνών), ενώ 4ος ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

 

Κίτρινες: 87’ Μακ, 90’+1 Τζιόλης - 45’+1 Μεχία, 54’ Χασομέρης, 66’, 90’+3 Σερφά, 72’ Μπαϊκαρά, 87’ Πασχαλάκης

 

Κόκκινη: 90’+3 Σερφά (2η κίτρινη)

 

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Κίτσιου (74’ Τζαβέλλας), Μαλεζάς, Τζιόλης, Σκόνδρας (85’ Κοροβέσης), Χαρίσης, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Ζάιρο (46’ Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Σερφά, Ποτουρίδης, Λαδάκης (59’ Σέτι), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (68’ Βάλτερ), Ροτζέριο (46’ Χαβίτο), Ντιγκινί.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR