Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 22:32

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Με ανύπαρκτο πέναλτι και αποβολή χάθηκε η νίκη με Αιολικό

Γράφτηκε από τον

Μια άδικη για την "Μαύρη Θύελλα" απόφαση του διαιτητή Περράκη από την Αθήνα στο 42' άλλαξε την εικόνα του σημερινού αγώνα με τον Αιολικό που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.


Η Καλαμάτα είχε μπει πολύ καλά στο παιχνίδι και μέχρι το 42' πραγματοποιούσε το καλύτερο φετινό της ημίχρονο ενώ είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με πολύ ωραίο γκολ του Βασίλη Αθανασόπουλου στο 17'.
Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι η Καλαμάτα αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε και δεύτερο γκολ, μιας και είχε κυριαρχήσει απόλυτα μέχρι το σημείο εκείνο. Στο 42' όμως το σφύριγμα του διαιτητή Περράκη τα έφερε όλα τούμπα.
Ο ρέφερι από την Αθήνα καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ιλιεφ στον Σίμωση, βλέποντας σπρώξιμο του παίκτη της Καλαμάτας στην προσπάθεια του φορ του Αιολικού να πάρει την κεφαλιά, μετά την σέντρα που είχε γίνει από δεξιά. Στην πραγματικότητα όμως - και όπως φαίνεται και στο βίντεο - ο παίκτης του Αιολικού πέφτει μόνος του, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι καν στην πορεία της μπάλας. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο διαιτητής απέβαλε κιόλας τον παίκτη της Καλαμάτας με απευθείας κόκκινη κάρτα!
Ο Σίμωσης ισοφάρισε από τα 11 βήματα και στην επανάληψη η Καλαμάτα γύρισε σε αμυντική τακτική για να κρατήσει το βαθμό - παίζοντας πλέον με παίκτη λιγότερο - κάτι που πέτυχε σχετικά εύκολα.

Τρίτο σερί πέναλτι και
παράπονα για την διαιτησία

Η φάση του 42' προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους περίπου 700 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο όπως φυσικά και από τους παίκτες της Μεσσηνιακής ομάδας οι οποίοι ήταν πολύ εκνευρισμένοι. Ήταν άλλωστε το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που καταλογίζεται στην Καλαμάτα (πολύ αυστηρά με Παναργειακό, Ερμιονίδα, ανύπαρκτο τώρα). Οι Μεσσήνιοι βλέπουν ότι πλέον… μαζεύονται πολλά τα σφυρίγματα που είναι σε βάρος τους και έχουν πολλά παράπονα από την όλη διαιτησία που έχει τύχει μέχρι τώρα η ομάδα στο πρωτάθλημα και ειδικά στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Υποσχέσεις η εμφάνιση

Αυτό που κρατά από το ματς η Καλαμάτα είναι -πέρα φυσικά από το βαθμό- η σαφώς βελτιωμένη εικόνα που έδειξε στο γήπεδο. Στο πρώτο 45λεπτο οι Μεσσήνιοι έκαναν το καλύτερο φετινό τους ημίχρονο με μια πειστική εμφάνιση που ικανοποίησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας με παίκτη λιγότερο οι Μεσσήνιοι κοίταξαν πρώτα τα μετόπισθεν, όπου δεν έγινε λάθος και έτσι έμεινε το 1-1 μέχρι στο φινάλε.
Αξίζει να σημειωθεί η αλλαγή ψυχολογίας μετά και την αποβολή του παίκτη του Αιολικού στο 84', καθώς από το σημείο αυτό που αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία οι Μεσσήνιοι ξαναβγήκαν με πολλούς παίκτες στην επίθεση, έκαναν 1-2 καλές φάσεις αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε.

Οι αλλαγές του Μπίλη,
τα γκολ και οι φάσεις

Ο Λεωνίδας Μπίλης έκανε κάποιες αλλαγές που όπως αποδείχθηκε είχαν αποτέλεσμα. Κατ' αρχήν ο Πιερ Καλαγκάνης πήγε εξαιρετικά ως κεντρικός αμυντικός. Ο Καραλής πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού και πήγε καλά στο ημίχρονο που έπαιξε (βγήκε μαζί με τον Γαλανόπουλο μετά την αποβολή) ενώ δοκίμασε για πρώτη φορά μαζί στην επίθεση τους Παναγιωτόπουλο και Αθανασόπουλο, με τον τελευταίο να κάνει το καλύτερό του φετινό ματς.
Η Καλαμάτα απείλησε πρώτη φορά στο 4' με το φάουλ του Τορεζάνι να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 17' όμως ο Κερμενίδης με σέντρα από αριστερά βρήκε τον Αθανασόπουλο στην περιοχή και αυτός με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.
Στο 28' είδαμε μια καταπληκτική προσπάθεια του Τορεζάνι που πέρασε δύο παίκτες και έκοψε στον Παναγιωτόπουλο που όμως σούταρε λίγο άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου στο 32' μετά από γύρισμα του Τορεζάνι.
Μέχρι το 40' η Καλαμάτα έφτανε πολύ συχνά έξω από την περιοχή του Αιολικού, ο οποίος απείλησε για πρώτη φορά στο 33' με τον Γάλα να σουτάρει άουτ από πλάγια δεξιά.
Στο 42' είχαμε το πέναλτι που καταλογίστηκε στο μαρκάρισμα του Ιλιεφ στον Σίμωση με το οποίο ισοφάρισε ο Κριπιντήρης.
Οι έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων δεν ήταν φυσικά δυνατό να αλλάξουν κάτι και έτσι ο Μπίλης υποχρεώθηκε να αλλάξει τα πλάνα του εν όψει β' ημιχρόνου. Εβγαλε από το ματς τους δύο ακραίους αμυντικούς (τον Γαλανόπουλο που επιπλέον ήταν πολύ εκνευρισμένος και με κίτρινη και τον Καραλή) και έβαλε δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Λίπι και Δούμουρα που μαζί με τον Καλαγκάνη έπαιξαν στην άμυνα στο β' μέρος. Η Καλαμάτα έπαιξε κυρίως για την ισοπαλία και ο Αιολικός είχε δύο καλές στιγμές με τον Σίμωση στο 62' (άουτ) και τον Λάλα στο 67' (άουτ).
Στο 84' αποβλήθηκε με β΄ κίτρινη ο Παπαζούδης του Αιολικού. Παίζοντας πλέον δέκα εναντίον δέκα, η Καλαμάτα βγήκε μπροστά στο φινάλε αλλά οι δύο προσπάθειες του Παναγιωτόπουλου στο 88' και 90' δεν βρήκαν στόχο.
Πέρα από τις κόκκινες των Ιλιεφ, Παπαζούδη, κίτρινες είδαν οι Καραλής, Γαλανόπουλος, Μπακάλης, Σίμωσης, Ιορδανίδης.
Διαιτητής ήταν ο Περράκης με βοηθούς τους Πασπάτη και Αραβίδη, όλοι από την Αθήνα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Γαλανόπουλος (46' Λίπι), Καραλής (46' Δούμουρας), Ιλιεφ, Καλαγκάνης, Τσιμικλής, Τορεζάνι, Κωνσταντινίδης (71' Ρήγας), Παναγιωτόπουλος, Κερμενίδης, Αθανασόπουλος.
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Πουρής, Γάλας, Λίμα (63' Λάλας), Μπακάλης, Παπαζούδης, Κριπιντίρης, Ιορδανίδης, Μίχος (24' Μίχος), Σίμωσης, Μανουσάκης, Κέρι.