Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2015 19:08

Στα 100 κορυφαία στάδια του κόσμου το "Γ. Καραϊσκάκης"

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός οφείλει πολλά στο «κάστρο» του και όλοι οι αντίπαλοι αναγνωρίζουν τη δύναμη του «Γ. Καραϊσκάκης». Η έδρα των «ερυθρολεύκων» είναι γνωστή διεθνώς και τώρα έρχεται άλλη μία διάκριση.

 

Συγκεκριμένα, σε αφιέρωμα που κάνει το γνωστό «FourFourTwo» για τα 100 καλύτερα γήπεδα στον κόσμο, συμπεριλαμβάνει και το φαληρικό στάδιο. Προς το παρόν, έχει δημοσιοποιήσει τα γήπεδα που βρίσκονται στις θέσεις 81-100, με το «Γ. Καραϊσκάκης» να είναι 97ο.

Το μίνι αφιέρωμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ιστορία όπως κανένα άλλο. Έχοντας πάρει το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821, ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 -την πρώτη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων της σύγχρονης εποχής- και συνεχίζει να βρίσκεται έκτοτε στο επίκεντρο. Έχει αποτελέσει μέρος άφθονων θριάμβων (οι "ερυθρόλευκοι" είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα με 42) αλλά και τρόμου: η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981, η οποία θεωρείται το ελληνικό "Χίλσμπορο", καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι αφού ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο (21 μαύρα καθίσματα τώρα τους τιμούν).

Η σχέση του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες συνέχισε το 2004, καθώς ξαναφτιάχθηκε τελείως για ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούςτης Αθήνας . Είναι, πλέον, ένα μοντέρνο γήπεδο, κατηγορίας "4 αστέρων" της UEFA, το οποίο βρίσκεται στην όμορφη πλευρά του λιμανιού, με μία τρομερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των "αιωνίων εχθρών"».

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS