Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 09:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Στη ζώνη του υποβιβασμού μετά το αρνητικό σερί

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Στη ζώνη του υποβιβασμού μετά το αρνητικό σερί

Το ιδανικό ξεκίνημα με τις δύο συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα δεν είχε συνέχεια για την "Μαύρη Θύελλα" που έχει βρεθεί από πολύ νωρίς σε δύσκολη βαθμολογική θέση. 

 

Η προχθεσινή ισοπαλία με τον Αιολικό έκανε τέσσερα τα συνεχόμενα ματς των Μεσσηνίων χωρίς νίκη και τους έφερε πλέον στην ζώνη του υποβιβασμού. Με δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε αυτά τα ματς η Καλαμάτα έχει πλέον 8 βαθμούς και είναι ακριβώς πάνω στην ζώνη μαζί με την Δόξα Νέας Μανωλάδας. 

Κάτι που την υποχρεώνει να προσπαθήσει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες για να απομακρυνθεί από τις επικίνδυνες θέσεις αλλά και να μην χάσει την επαφή της με το γκρουπ των πρωτοπόρων. Θυμίζουμε πως Παναρκαδικός και Παναργειακός έχουν από 13 βαθμούς και ισοβαθμούν στην κορυφή.

Ουσιαστικά η Καλαμάτα πλέον πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα ματς ως τελικούς, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Κανάρη Νενήτων. Ένα ματς όπου η νίκη κρίνεται επιτακτική καθώς μάλιστα στην συνέχεια υπάρχει το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναρκαδικό.

Η κακή διαιτησία και η βελτιωμένη εικόνα

Το προχθεσινό ματς με τον Αιολικό (1-1) ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Καλαμάτα που μέχρι το 42' και την επίμαχη φάση με το πέναλτι και την αποβολή του Ιιλιεφ, έκανε το καλύτερο φετινό της ημίχρονο. Είχε προηγηθεί 1-0 και έδειχνε κοντά στο δεύτερο γκολ αφού είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο. 

Ωστόσο η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή Περράκη να δώσει το ανύπαρκτο πέναλτι στον Αιολικό και να αποβάλλει τον παίκτη της Καλαμάτας άλλαξε την κατάσταση με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν από τα 11 βήματα και την "Μαύρη Θύελλα" να οπισθοχωρεί παίζοντας με παίκτη λιγότερο για να πάρει το βαθμό.

Από το προχθεσινό ματς λοιπόν οι Μεσσήνιοι κρατούν την πολύ καλή εμφάνιση μέχρι το 42'. Αντίθετα έντονος πλέον είναι προβληματισμός για την διαιτησία. Ήταν το τρίτο σερί παιχνίδι που καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος των Μεσσηνίων που με ανάλογες διαιτησίες σίγουρα θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στην συνέχεια….

«Κοιτάμε μπροστά», λέει ο Λεωνίδας Μπίλης

Ο τεχνικός της Καλαμάτας Λεωνίδας Μπίλης είδε φυσικά πως δεν υπήρχε πέναλτι στην φάση του 42' προχθές, ωστόσο στο σύντομο σχόλιο του στο "Notosport" τονίζει πως η ομάδα είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει μπροστά. «Είδαμε πως δεν υπήρχε πέναλτι όμως το ματς αυτό τελείωσε. Κρατάμε τα θετικά του προχθεσινού αγώνα και κοιτάζουμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι με τον Κανάρη», τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο για τα θετικά αποτελέσματα...