Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 09:44

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός Κυπαρισσία - Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, θέλουν να κάνουν σήμερα η Κυπαρισσία με τον Πανθουριακό.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 3 το μεσημέρι στο γήπεδο της Κυπαρισσίας. Η ρεβάνς θα δοθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ.  Οποια ομάδα πάρει το εισιτήριο θα διεκδικήσει το τρόπαιο με την Καλαμάτα ή τον Τσικλητήρα Πύλου, που θα μονομαχήσουν στον άλλο ημιτελικό.  Το ματς της "Μαύρης Θύελλας" με τον Τσικλητήρα θα διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και ο επαναληπτικός στις 13 Γενάρη στην Πύλο.

Στον σημερινό ημιτελικό, αμφότερες οι ομάδες διψούν για την πρόκριση, αλλά θα παραταχθούν με απουσίες. Οι γηπεδούχοι χωρίς τον τραυματία Μιτρόφ και όπως όλα δείχνουν και τον Μιλοσέσκι, ενώ ο Καμποσιώρης δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Οι Γαργαρώνης και Παπαγεωργίου που επίσης αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών, αναμένεται να αγωνιστούν.

Από τον Πανθουριακό δίνεται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Γιώργου Μουλιάτου, ενώ την τελευταία στιγμή θα φανεί αν θα προλάβουν οι Αλ. Σεφεράσι και Πιχιγιόνι. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Γιώργος Αργυρόπουλος δήλωσε στο "Ν" ότι: "Η Κυπαρισσία είναι μεγάλη ομάδα και ξεκάθαρο φαβορί. Θα πάμε όμως να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θέλουμε πολύ να προχωρήσουμε στη διοργάνωση".

Για την Κυπαρισσία η νίκη θεωρείται μονόδρομος αφενός για να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση και αφετέρου για να αλλάξει η ψυχολογία στα αποδυτήρια. Διότι το κλίμα μετά τη νέα απώλεια βαθμών με τον Α.Ο. Φαραί είναι βαρύ. Η διοίκηση προχώρησε σε έκτακτο συμβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ και δήλωσε ότι στηρίζει τον προπονητή Νίκο Φρούσσο, αλλά σίγουρα προσμένει άμεσα αποτελέσματα και βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας. 

Να σημειωθεί ότι Πανθουριακός και Κυπαρισσία αντάμωσαν πριν από 11 μέρες στην Καλαμάτα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 για την 8η αγωνιστική της Α' τοπικής.

Το σημερινό παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Μπλάνας με βοηθούς τους Καρβούνη και Καστανά.