Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 12:18

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ 2-1: Στάση... Μελιγαλά για τους νησιώτες

Γράφτηκε από τον

Ο Εθνικός Μελιγαλά ήταν τελικά η ομάδα που όχι μόνο σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στον Πάμισο, όχι μόνο του έκοψε βαθμούς, αλλά τον νίκησε πεντακάθαρα με σκορ 2-1!


Οι "κυανόλευκοι" όντας ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης έριξαν στο...καναβάτσο τους νησιώτες που πραγματοποίησαν μακράν τη χειρότερη τους φετινή εμφάνιση και το 2-1 τους... κολακεύει.
Το παρήγορο πάντως για τον Πάμισο είναι πως παρέμεινε στην πρώτη θέση, αφού η Πύλος υπέστη συντριβή από τον Πανθουριακό και οι δύο ομάδες συνεχίζουν χέρι χέρι στην κορυφή, νιώθοντας όμως πιο... καυτή την ανάσα της Κυπαρισσίας.
Από την άλλη λένε πως η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή και πράγματι ο Εθνικός χθες ήταν φοβερός και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς του Παμίσου.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για Κλάδη

Ο Κώστας Κλάδης λοιπόν έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Μελιγαλά και την οδήγησε σε σπουδαία επιτυχία, σπάζοντας παράλληλα το απόλυτο του Παμίσου.
Ο Εθνικός προηγήθηκε στο 40' με εκτέλεση φάουλ του Μπαστακού, ενώ με τον ίδιο τρόπο έκανε το 2-0 στο 52' με τον Φωτιάδη. Στη συνέχεια δεν απειλήθηκε από τον Πάμισο και παρά τη μείωση του σκορ στο 80' (πέναλτι Τσουλάκου), κράτησε σχετικά εύκολα το τρίποντο.
Ο αγώνας έγινε παρουσία 400 φιλάθλων, στην πλειοψηφία τους φίλους των γηπεδούχων που είδαν την ομάδα τους να επιστρέφει στις νίκες και να φτάνει τους 19 βαθμούς.

Ευκαιρίες με Πανταζή, Φωτιάδη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 2' το διαγώνιο σουτ του Πανταζή έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό στο 22' όταν μετά από ατομική ενέργεια ο Πανταζής βρέθηκε απέναντι από τον Κωνσταντακόπουλο, όμως πλάσαρε αδύναμα και ο πορτιέρο του Παμίσου μπλόκαρε. Θα μπορούσε πάντως ο έμπειρος μεσοεπιθετικός να δώσει δίπλα του στον Μουρούσια που ήταν αμαρκάριστος και... φάτσα με την εστία.
Ο Πάμισος είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 25' με το σουτ του Τζανετέα να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Αθανασόπουλος.
Η ομάδα του Κλάδη είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους, περιορίζοντας τα ατού του αντιπάλου και με καλή κυκλοφορία και κάθετο παιχνίδι έφτανε εύκολα στα καρέ του Κωνσταντακόπουλου. Στο 38' το σουτ του Φωτιάδη απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ των νησιωτών.

Φάουλ Μπαστακός
στο 40' και 1-0

Και φτάνουμε στο 40' όταν ο... σπεσιαλίστας Μπαστακός με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" για το 1-0. Ηταν ένα γκολ που δικαιούνταν ο Εθνικός με την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος ο Αντώνης Μαυρέας έβαλε και δεύτερο κλασικό φορ (Τουρλίδας αντί Γεωργιόπουλου) όμως και πάλι η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε, αφού όλοι σχεδόν οι πρωτοκλασάτοι παίκτες του ήταν σε μέτρια έως κακή μέρα.
Απεναντίας ο Εθνικός απείλησε στο 49' με το σουτ του Πανταζή που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κωνσταντακόπουλος.

Και δεύτερο γκολ
με φάουλ του Φωτιάδη

Στο 52' ο Εθνικός έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με νέα εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φωτιάδη που έστειλε την μπάλα στο αριστερό "Γ" για το 2-0 που πανηγυρίστηκε έντονα.
Ο Πάμισος ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, αφού η υπεροχή του ήταν φλύαρη, έπαιζε ανορθόδοξα και οι βαθιές μπαλιές ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς και τον γκολκίπερ του Εθνικούκαι.

Μείωσε ο Τσουλάκος
με πέναλτι στο 80'

Στο 80' πάντως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν από το... πουθενά στο ματς όταν ο Μπαστακός βρήκε τα πόδια του Μωράκη στην περιοχή και ο Ψηλοπαναγιώτης έδωσε σωστά το πέναλτι.
Ηταν πάντως ένα χαζό πέναλτι αφού ο Μωράκης ήταν πολύ πλάγια και δεν μπορούσε να απειλήσει από εκείνη τη θέση.
Ο Τσουλάκος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα μειώνοντας σε 2-1.
Μάλιστα στο 82' ο Πάμισος λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όμως ο Τσουλάκος σούταρε πάνω από την εστία από το σημείο του πέναλτι, χάνοντας τεράστια ευκαιρία.
Στα λεπτά που απέμεναν ο Πάμισος πίεσε, χωρίς όμως να κάνει άλλη αξιόλογη ευκαιρία.
Από τον Εθνικό καλύτεροι ήταν οι Θανόπουλος, Πανταζής, Φωτιάδης και Μπαστακός, ενώ από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Κωνσταντακόπουλος και Χ. Τρίψας.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη σε ένα δύσκολο ματς με νεύρα και διαμαρτυρίες και από τις δύο πλευρές. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Γιαννακλής και Βρυώνης.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αθανασόπουλος, Παπαδόπουλος (83' Π. Κανελλόπουλος), Θανόπουλος, Μπαστακός, Μακρυνιώτης, Μουστάκας, Γεωργόπουλος, Πανταζής, Καραγιάννης, Φωτιάδης (83' Κ. Κανελλόπουλος), Μουρούσιας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γ. Τρίψας, Μπερερής, Μωράκης, Κορομηλάς, Τζανετέας (57' Κουρούπης), Χ. Τρίψας, Χελάς, Τσουλάκος, Γεωργιόπουλος (48' Τουρλίδας), Σαραντόπουλος.

Ενταση στο φινάλε

Μετά το τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση για 5-6 λεπτά μεταξύ παικτών των δύο ομάδων που πιάστηκαν στα χέρια στο χώρο έξω από τα αποδυτήρια.
Η σύρραξη πάντως δεν γενικεύτηκε χάρις στους πιο ψύχραιμους και από τις δύο πλευρές.