Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 12:27

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ 5-1: Συνέτριψε τον πρωτοπόρο με 5 γκολ σ' ένα ημίχρονο!

Γράφτηκε από τον

Πανθουριακός - Τσικλητήρας Πύλου: 5-1. Οχι δεν είναι τυπογραφικό λάθος!

Οι νεοφώτιστοι στην Α' τοπική συνέτριψαν τον… πρωτοπόρο που μέχρι χθες είχε εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς στην Α' τοπική! Και το έπραξαν με ανατροπή, πετυχαίνοντας όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, τα τέσσερα μάλιστα σε διάστημα 17 λεπτών, ενώ είχαν και δύο δοκάρια (ένα σε κάθε ημίχρονο)!
Και όλα αυτά σ' ένα ματς που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ από τα… αποδυτήρια (0-1 ο Τσάτσος στο 1'). Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Πανθουριακό ο Βαγγέλης Σεφεράσι, καθώς από τα δικά του πόδια προήλθαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ (όλα με στημένες φάσεις) και αρνητικός ο γκολκίπερ Μίντζηρας, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ κακή βραδιά.
Το ίδιο και οι περισσότεροι συμπαίκτες του, που στο δεύτερο μέρος κατέρρευσαν και δέχτηκαν περισσότερα γκολ απ' όσα είχαν δεχτεί σε εννέα αγωνιστικές!
Η ομάδα της Πύλου είχε την ευκαιρία με νίκη να μείνει μόνη στην κορυφή με διαφορά 3 και 6 βαθμών από Πάμισο και Κυπαρισσία, αντίστοιχα. Φαίνεται όμως ότι λύγισε από την.. πίεση, γνωρίζοντας την ήττα του Παμίσου και απογοήτευσε τους πολλούς φίλους της  που βρέθηκαν χθες στον Κορδία. Αυτό που προβληματίζει δεν είναι η ήττα, αλλά η εικόνα που παρουσίασε. Οι απουσίες των Μπίζου, Μικελάτου και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν αρκετοί παίκτες είναι σημαντικές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την χθεσινή εμφάνιση.


"Φονέας" των μνηστήρων του τίτλου

Ο Πανθουριακός πέτυχε χθες ενώπιον 400 και πλέον φιλάθλων ίσως τη νίκη της χρονιάς όσον αφορά την έκταση του σκορ, τον τρόπο και κυρίως τη δυναμικότητα του αντιπάλου.
Λίγες μέρες νωρίτερα η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου είχε νικήσει και την Κυπαρισσία και μάλιστα εκτός έδρας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, ενώ λίγο έλειψε να την νικήσει και στο πρωτάθλημα (1-1).  Ως εκ τούτου ο Πανθουριακός μπορεί να χαρακτηριστεί "φονέας" των μνηστήρων του τίτλου και πλέον έχει μπροστά του τον Πάμισο.
Σε αυτό που πρέπει να σταθεί κανείς όσον αφορά το χθεσινό θρίαμβο, είναι το πάθος που έδειξαν οι γηπεδούχοι σε όλη τη διάρκεια του ματς. Παρότι δέχτηκαν γκολ με το "καλημέρα", αντέδρασαν, πίεσαν και στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισαν σχεδόν όλες τις μονομαχίες και έφθασαν σε αυτό το εντυπωσιακό 5-1.
Ο Τσικλητήρας προηγήθηκε, όπως προαναφέραμε, στο 1ο λεπτό με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Τσάτσου που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κ. Βασιλόπουλο. Στο 25' ο Διακουμής είχε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Πύλου, αλλά ο Κ. Βασιλόπουλος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια το κοντινό πλασέ.
Ο Πανθουριακός μετά το 20' αύξησε την πίεσή του στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου και απείλησε στο 26' με το σουτ του Ηλιόπουλου που πέρασε άουτ. Στο 34' ο Β. Σεφεράσι με μακρινό φάουλ είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
Στο 54' όμως ο ίδιος παίκτης πανηγύρισε με τη βοήθεια του Μίντζηρα που δεν συγκράτησε την μπάλα σε μακρινό φάουλ, αυτή χτύπησε στο πόδι του και κατέληξε στα δίχτυα.  Το γκολ άλλαξε τη ψυχολογία του παιχνιδιού.
Ο Πανθουριακός πίστεψε πλέον στην ανατροπή, με τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να πιέζουν για το 2-1. Ο Γ. Μουλιάτος προειδοποίησε στο 69', όταν σούταρε στο κάθετο δοκάρι.

"Βροχή" τα γκολ

Στο 70' από κόρνερ του Σεφεράσι, ο Ηλιόπουλος πήρε την κεφαλιά, ο Μίντζηρας απέκρουσε σωτήρια και στην επαναφορά ο Βασιλόπουλος  ανενόχλητος με νέα κεφαλιά έκανε το 2-1 σε έξαλλους πανηγυρισμούς  Στο 78' ο Β. Σεφεράσι με φάουλ νίκησε τον Μίντζηρα που φέρει ευθύνη και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Πανθουριακός έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και στο 85' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.
Ο Σεφεράσι και πάλι, εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα του Τσικλητήρα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Δωδέκατος με σουτ χρίστηκε και αυτός σκόρερ.
Ο εφιάλτης όμως δεν είχε τελειώσει για τους πρωτοπόρους. Στο 87' ο Μίντζηρας έδιωξε την μπάλα πάνω στον Γ. Μουλιάτο, που απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 5-1, χωρίς μάλιστα να πανηγυρίζει.
Το ματς διαιτήτευσε ο Νίκας με βοηθούς τους Λάμια και Γιαννέτσο.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κ. Βασιλόπουλος, Παντσιώτης, Χαρμπίλας (65' λ.τρ. Δωδεκάτος), Β. Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος (86' Πιχιγιόνι), Καράμπελας, Γ. Μουλιάτος, Ηλιόπουλος, Β. Βασιλόπουλος, Α. Σεφεράσι (12' λ.τρ. Ν. Μουλιάτος), Μαραβέλας.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Σίνος (79' Τσώνης), Μουράτης, Χοτζάι, Ανταλής (15' λ.τρ. Χίσα), Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Γρ. Παπαγεωργίου (56' Κουτίβας), Διακουμής, Τσάτσος, Ν. Βασιλόπουλος.