Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2015 11:55

Σε κρίσιμο σημείο η "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον
Σε κρίσιμο σημείο η "Μαύρη Θύελλα"

Το καλό ξεκίνημα με τους 7 βαθμούς στα πρώτα τρία ματς μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη για την "Μαύρη Θύελλα" που στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά ένα μόλις βαθμό με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον ένα βαθμό κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής.


Η βαθμολογική θέση είναι λοιπόν το πρώτο άσχημο νέο, με την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας να είναι πλέον εξ ίσου κακή.
Η απογοήτευση είναι ήδη μεγάλη, η αυτοπεποίθηση στο ναδίρ και φυσικά ο προβληματισμός στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων της είναι έντονος.
Η στιγμή λοιπόν είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Μεσσηνιακή ομάδα που οφείλει να αντιδράσει σωστά και να αποφύγει λάθη του παρελθόντος αν θέλει να έχει καλές πιθανότητες να ανακάμψει και να απομακρυνθεί από τις θέσεις του υποβιβασμού που φέτος είναι πέντε...

Αγωνιστικές αδυναμίες
και κακή ψυχολογία

Αν θέλουμε να εστιάσουμε στις αιτίες για τα καταστροφικά αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, θα πρέπει να σταθούμε σε τρία σημεία. Τις συγκεκριμένες αγωνιστικές αδυναμίες που έχει η ομάδα, την κακή ψυχολογία και φυσικά την διαιτησία που έχει παίξει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας.
Αν πάρουμε τους παίκτες έναν προς έναν το ρόστερ της Καλαμάτας δεν είναι άσχημο, σε σύγκριση πάντα με τις άλλες ομάδες του ομίλου. Η ομάδα όμως δεν έχει δέσει. Κατ' αρχήν δεν έχει βρεθεί ακόμη η κατάλληλη αμυντική τετράδα που θα αποκτήσει χημεία με αποτέλεσμα το λάθος να γίνεται εύκολα όταν υπάρχει πίεση. Μεσοεπιθετικά η ομάδα δείχνει ότι έχει κάποιους παίκτες με ποιότητα και κάνει φάσεις και πάλι όμως μέχρι τώρα δεν είναι όσο αποτελεσματική πρέπει, κάτι που οφείλεται και στην ψυχολογία που γενικά είναι κακή. Το κλίμα άλλωστε είναι… απαισιόδοξο στα μελανόλευκα αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια, καθώς θα λέγαμε ότι η ομάδα έχει… συνηθίσει στις αποτυχίες. Την δεδομένη στιγμή είναι ώρα να δοθεί βάρος σε αυτό τον τομέα από διοίκηση και Μπίλη, αλλά και να βγουν μπροστά οι πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας, σηκώνοντας και τους άλλους.

Το κεφάλαιο διαιτησία

Το ότι η Καλαμάτα έχει πλέον πρόβλημα με την διαιτησία είναι αναμφισβήτητο και σίγουρα τα σφυρίγματα έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο μέχρι τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα τρία πρώτα ματς που οι διαιτητές πέρασαν απαρατήρητοι η Καλαμάτα πήρε 7 βαθμούς. Στα τέσσερα που ακολούθησαν η Καλαμάτα είχε τρία εις βάρος πέναλτι και δύο αποβολές και πήρε μόνο ένα βαθμό! Όλες οι φάσεις ήταν εξαιρετικά αμφισβητούμενες και όλες σφυρίχτηκαν σε βάρος των «μελανόλευκων»! Σε ένα πρωτάθλημα που τα περισσότερα ματς κρίνονται στο γκολ, μια διαιτητική απόφαση ασφαλώς και αλλοιώνει το αποτέλεσμα ενός αγώνα.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν

Στο κρίσιμο αυτό σημείο του πρωταθλήματος τα προσεχή ματς είναι πλέον "τελικοί" για την Καλαμάτα που αν δεν επιστρέψει άμεσα στις νίκες θα μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες. Το εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναρκαδικό και αυτό που ακολουθεί εκτός έδρας με τον ουραγό ΑΟ Λεβάντε μπορούν να ξεκολλήσουν την ομάδα από τις επικίνδυνες θέσεις (με έξι βαθμούς στα δύο ματς) ή να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την κρίση που υπάρχει στην ομάδα.
Θυμίζουμε πως στο ματς με τους Αρκάδες η Καλαμάτα θα παίξει χωρίς τον τιμωρημένο Τορεζάνι ενώ επιστρέφει ο Ιλιεφ που εξέτισε την ποινή του.
Η Μεσσηνιακή αποστολή έφτασε στην Καλαμάτα τις πρωινές ώρες χθες και στην συνέχεια ακολούθησε προπόνηση για τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην Χίο. Από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για το ματς με τον Παναρκαδικό.