Κυριακή, 22 Νοέμβριος 2015 21:46

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 1-0: Πέναλτι στο 95' έπιασε ο Θωμάς και κράτησε τη νίκη

Γράφτηκε από τον

Με ήρωα τον γκολκίπερ της Αρη Θωμά η "Μαύρη Θύελλα" επικράτησε με 1-0 του Παναρκαδικού και επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές παίρνοντας βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα απέναντι σε μια από τις καλές ομάδες της κατηγορίας.


Οι περίπου 500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου του Μεσσηνιακού παρακολούθησαν ένα δραματικό φινάλε με τον Παναρκαδικό να κερδίζει πέναλτι στο 94' και τον Θωμά να αποκρούει το χτύπημα του Τσόφλιου στο επόμενο λεπτό κρατώντας το πολύτιμο 1-0 για την ομάδα του.
Η Καλαμάτα είχε ένα πραγματικά εντυπωσιακό πρώτο ημίωρο όταν έπαιξε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της, έχασε 3-4 καλές ευκαιρίες και τελικά άνοιξε το σκορ με τον Παναγιωτόπουλο στο 29'.
Στην συνέχεια οι Αρκάδες ισορρόπησαν και είχαν κάποιες καλές στιγμές ενώ η Καλαμάτα έδειξε σημάδια κούρασης μετά το 60'.
Ωστόσο η μεσσηνιακή ομάδα κρατούσε το 1-0 για να φτάσουμε στο 94' όπου είχαμε το… καθιερωμένο πλέον πέναλτι σε βάρος των «μελανόλευκων». Ηταν το τέταρτο πέναλτι σε 5 ματς σε βάρος της Καλαμάτας, σε μια φάση που πάντως αυτή τη φορά φάνηκε πως ο διαιτητής Σχίζας είχε δίκιο, μιας και υπήρξε παράβαση του Γαλανόπουλου στον Κώτσιρα.
Ο Θωμάς όμως έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε το χτύπημα του Τσόφλιου κρατώντας μια νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και φιλάθλους της ομάδας.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα με τον Αρι Γαλανόπουλο στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Λένγκα και τον Χρήστο Ρήγα για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έφτασε για πρώτη φορά πολύ κοντά στο γκολ στο 7' όταν ο Αθανασόπουλος τροφοδότησε με κεφαλιά πάσα τον Παναγιωτόπουλο που βρέθηκε απέναντι από τον Ψυχογιό και έκανε το πλασέ όμως ο γκολκίπερ του Παναρκαδικού απόκρουσε σε κόρνερ.
Δεύτερο χαμένο τετατετ για τους Μεσσηνίους στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν Ρήγας με κάθετη βρήκε τον Αγγελόπουλο όμως ο Ψυχογιός απόκρουσε σε κόρνερ το πλασέ του παίκτη της Καλαμάτας.
Νέα σημαντική ευκαιρία είχε η Καλαμάτα στο 11' με τον Αγγελόπουλο να βρίσκει τον Αθανασόπουλο που αιφνιδιάστηκε, δεν βρήκε τη μπάλα στην προσπάθειά του να πλασάρει και τελικά όταν διεκδίκησε δεύτερη φορά τη μπάλα έκανε επιθετικό φάουλ στον Ψυχογιό.
Το πολύ πιεστικό πρώτο 15λεπτο δεν έφερε αποτέλεσμα όμως η Καλαμάτα συνέχιζε να πιέζει και στο 29' ήρθε το γκολ. Ο Aγγελόπουλος έβγαλε την πάσα, αδράνησε ο Χατζόπουλος και ο Πσναγιωτόπουλος πήγε πρώτος στη μπάλα και με σουτ πέτυχε το 1-0.
Στο 32' είχαμε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων που ζήτησαν μάλλον δικαιολογημένα β' κίτρινη και αποβολή στον Δήμο για σκληρό φάουλ που έκανε. Τελικά πήρε κίτρινη ο Αγγελόπουλος της Καλαμάτας για διαμαρτυρία.
Η πρώτη μεγάλη φάση του Παναρκαδικού στο ματς έγινε στο 32' όταν από λάθος του Γαλανόπουλου, ο Καδάς πήρε τη μπάλα και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά απόκρουσε ο Θωμάς σε κόρνερ.
Νέα καλή στιγμή των Αρκάδων στο 35' όταν από γύρισμα του Κώτσιρα, ο Σαλαπάτας με πλασέ υπό την πίεση του Νινιού έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και άουτ!
Η Καλαμάτα θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη στο ξεκίνημα της επανάληψης (47') όταν ο Παναγιωτόπουλος νικήθηκε από τον Ψυχογιό, ενώ οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στην φάση του 77' με τον γκολκίπερ των Αρκάδων να είναι και πάλι σε ετοιμότητα.
Στο 84' ο Καδάς πλάσαρε ελάχιστα άουτ και στο 94' ο Σχίζας καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γαλανόπουλου στον Κώτσιρα αλλά ο Θωμάς νίκησε τον Τσόφλιο.
Ο τίτλος του κορυφαίου πάει δικαιωματικά στον Θωμά για την φάση του 95', ενώ εξαιρετικός ήταν ο Χρήστος Ρήγας που έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στην συνέχεια.
Κίτρινη κάρτα είδαν οι Νινιός, Δήμος, Αγγελόπουλος, Ασεν, Καλαγκάνης, Τσιμικλής, Λένγκα, Θωμάς.
Διαιτητής ήταν ο Σχίζας και βοηθοί οι Νιδριώτης, Στάικος, από την Αθήνα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θωμάς, Γαλανόπουλος, Καλαγκάνης, Λένγκα, Νινιός, Τσιμικλής, Αγγελόπουλος, Ρήγας, Παναγιωτόπουλος (78' Ιλιεφ), Κερμενίδης (70' Κωνσταντινίδης), Αθανασόπουλος (61' Κραστόβτσεφ).
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ψυχογιός, Ασεν, Μπούτας (75' Μηλιώτης), Κυριακόπουλος, Χατζόπουλος, Σταθουλόπουλος, Σαλαπάτας (53' Χρήστου), Δήμος (66' Αρώνης), Τσόφλιος, Καδάς, Κώτσιρας.