Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 15:54

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 4-0: Μόνος στην κορυφή με νέα 4άρα

Γράφτηκε από τον

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε την ήττα από τον Εθνικό Μελιγαλά ο Πάμισος, που νίκησε με το ευρύ 4-0 τον Πανθουριακό και βρέθηκε για πρώτη φορά μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος τη δεύτερη σερί ήττα του Τσικλητήρα.

Πλέον οι Νησιώτες είναι στο +3 από τη δεύτερη θέση και περιμένουν σε λίγες εβδομάδες τα ντέρμπι με ΑΟΚ και Πύλο στην έδρα τους, ώστε να κερδίσουν και να γίνουν το ακλόνητο φαβορί για την άνοδο. Η ομάδα της Μεσσήνης άνοιξε το σκορ με τον Γεωργιόπουλο και στο πρώτο μέρος είχε δύο δοκάρια με Χελά και Σαραντόπουλο. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και μέχρι το 70' ο Πανθουριακος είχε τον έλεγχο και έψαξε την ισοφάριση, όμως στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα ήταν -με μια λέξη- εκπληκτική. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε τρία γκολ κι έχασε άλλες 3-4 καλές ευκαιρίες. Ετσι αυτό το 4-0 μπορεί να αδικεί κάπως την ομάδα της Θουρίας που μέχρι το 74' ήταν μέσα στο ματς, όμως από την άλλη δείχνει και την ποιότητα που έχει το ρόστερ του Παμίσου.

Είδε το ματς ο πρόεδρος
Δ. Αντωνόπουλος

Το σαββατιάτικο ματς παρακολούθησε και ο πρόεδρος των Νησιωτών Δημήτρης Αντωνόπουλος (για πρώτη φορά φέτος) που βρέθηκε στο στάδιο της Μεσσήνης και έτυχε θερμής υποδοχής από τα άλλα μέλη της διοίκησης και τους 200 περίπου φίλους των "πρασίνων".
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 7' με το διαγώνιο σουτ του Γεωργιόπουλου να αποκρούει ο Βασιλόπουλος.

Ο Γεωργιόπουλος το 1-0 στο 19'

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 19' όταν ο Σαραντόπουλος σέντραρε, ο Βασιλόπουλος επιχείρησε άστοχη έξοδο και ο Γεωργιόπουλος με εναέρια προβολή έγραψε το 1-0.
Η πρώτη απειλητική στιγμή για το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου έγινε στο 23' με τον Βασιλόπουλο να δίνει στον Ν. Μουλιάτο που σούταρε όμως ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Χελάς με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Τσουλάκο που τρίπλαρε τον Καράμπελα και σούταρε πάνω από τα δοκάρια.
Δύο λεπτά αργότερα το φάουλ του Β. Σεφεράσι έδιωξε με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ ο Κωνσταντακόπουλος.Το κόρνερ εκτέλεσε ο Σεφεράσι και μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Δωδεκάτος σούταρε ψηλά άουτ.

Δοκάρια με Χελά, Σαραντόπουλο

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους οι πράσινοι απείλησαν έχοντας δύο δοκάρια. Αρχικά στο 36' με τον Χελά να πιάνει την κοντινή κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Σαραντόπουλου και τον Βασιλόπουλο να αποκρούει, με την μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.
Στο 45' ήταν η σειρά του Σαραντόπουλου (μετά από κάθετη πάσα του Χ. Τρίψα) να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.

Το πάλεψε μέχρι το 70' η Θουρία

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν νωθρά και έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα της Θουρίας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία καλή στιγμή στο 65' με τον Γ. Μουλιάτο να κάνει τη συρτή σέντρα και τον Ν. Μουλιάτο να σουτάρει από ευνοϊκή θέση, όμως ο Μωράκης πρόλαβε και έκανε την κόντρα. Ο Πανθουριακός άντεξε μέχρι εκείνο το σημείο και στη συνέχεια απλά παρακολουθούσε τον Πάμισο, επηρεαζόμενος και από την κούραση από έπαιξε τρία ματς (με ΑΟΚ, Πύλο και Πάμισο) μέσα σε 10 ημέρες!
Ο Μαυρέας. που εμπιστεύτηκε την ίδια 11αδα παρά την άσχημη εμφάνιση στο Μελιγαλά πριν μία εβδομάδα, πέρασε στο ματς τον Κουρούπη στα αριστερά και πήγε δεξιά τον Σαραντόπουλο με τους δύο παίκτες να κάνουν... πάρτι από τις
πτέρυγες. Στο 72' ο Σαραντόπουλος μετά από ωραία ενέργεια σούταρε άουτ.

Δύο γκολ ο Τσουλάκος,
ένα ο Τουρλίδας

Μετά από δύο λεπτά σε φάση διαρκείας ο Τσουλάκος έδωσε στον Σαραντόπουλο που σούταρε και ο Βασιλόπουλος απέκρουσε. Η μπάλα έφτασε στον Κουρούπη που έκανε τη σέντρα και ο Τσουλάκος ανενόχλητος με κεφαλιά έγραψε το 2-0.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 80' με τον Βασιλόπουλο να αποκρούει διαδοχικά τα κοντινά σουτ των Τουρλίδα και Κουρούπη. Στο 81' ο Σαραντόπουλος με φοβερό τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Τσουλάκο και εκείνος από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα για το 3-0, φτάνοντας τα 10 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα.
Το επιθετικό κρεσέντο των νησιωτών ολοκληρώθηκε στο 85' με τους Τσουλάκο και Τουρλίδα να συνεργάζονται και τον δεύτερο αφού πέρασε δύο αντιπάλους με ωραίο σουτ να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το τελικό 4-0.
Πολύ καλή η διαιτησία του Νικολόπουλου και των βοηθών του Ζαρακοβίτη και Ηλιόπουλου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γ. Τρίψας, Κορομηλάς, Μωράκης (83' Μπαλαλάς), Μπερερής,Τζανετέας, Χελάς (48' Τουρλίδας), Γεωργιόπουλος (66' Κουρούπης), Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Χ. Τρίψας.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Βασιλόπουλος, Χαρμπίλας (28' λ. τρ. Δωδεκάτος), Μαραβέλας, Παντσιώτης, Β. Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος (85' Πιχιγιόνι), Καράμπελας, Ν. Μουλιάτος (81' Βιδάκης), Γ. Μουλιάτος, Βασιλόπουλος, Ηλιόπουλος.