Δευτέρα, 23 Νοέμβριος 2015 14:23

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-2: Εβγαλε μόνη της τα… μάτια της, στο ντεμπούτο Δανίκα

Γράφτηκε από τον

Την μεγάλη ευκαιρία να πιάσει στη δεύτερη θέση την Πύλο και να παραμείνει στο -3 από τον Πάμισο έχασε χθες η Κυπαρισσία που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Αστέρα Αρφαρών, στο ντεμπούτο του Γιάννη Δανικά στον "κυανόλευκο" πάγκο.


Ηταν η τέταρτη ισοπαλία για τους πρωταθλητές Μεσσηνίας στα
11 πρώτα ματς και πλέον βρίσκονται πέντε βαθμούς κάτω από την κορυφή. Αυτό το 2-2 συνιστά μια μικρή… αυτοκτονία της Κυπαρισσίας που προηγήθηκε με 0-2 με δύο γκολ του Αργυρόπουλου, όμως ισοφαρίστηκε γρήγορα από τον Αστέρα και θα μπορούσε να χάσει και το παιχνίδι!

Κακός δαίμονας του ΑΟΚ ο Αστέρας!

Από την άλλη η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πάλεψε το ματς ισοφαρίζοντας με τους Χαραλαμπόπουλο και Γιαννακούντζο και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, διατηρώντας παράλληλα και το αήττητο της έδρας της.
Συνάμα ο Αστέρας διατήρησε και την εξαιρετική παράδοση που έχει
με την Κυπαρισσία στην έδρα του τα 5 τελευταία χρόνια! Συγκεκριμένα τα Αρφαρά έχουν δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και ο ΑΟΚ έχει μόνο ένα διπλό (πέρυσι με 0-4).

Δύο γκολ με κεφαλιές
από Αργυρόπουλο

Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο ήταν μοιρασμένο με τον ΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα να ανεβάζει στροφές. Στο 15' ο Μιλοσέσκι έδωσε κάθετα στον Κόλλια που υποδείχθηκε μάλλον λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν με τον β' βοηθό Ρέκκα να δέχεται από την εξέδρα νερό (όχι μπουκάλι) στο κεφάλι και τον διαιτητή Μπλάνα και διακόπτει το ματς για 3 λεπτά.
Στο 22' η κεφαλιά του Παπαγεωργίου από κόρνερ του Μιλοσέσκι έφυγε άουτ. Δεν έγινε το ίδιο όμως τρία λεπτά αργότερα με τον Μιλοσέσκι να εκτελεί το κόρνερ, τον Ανδρουτσή να γυρίζει με τακουνάκι και τον Αργυρόπουλο με κοντινή κεφαλιά να γράφει το 0-1.
Ο Αστέρας απείλησε για πρώτη φορά στο 27' με τον Μπούρα να δίνει στον Γιαννακούντζο που σούταρε και ο Ανδρουτσής απομάκρυνε.
Στο 35' οι "κυανόλευκοι" έκαναν δύο τα τέρματά τους με φάση καρμπόν... Ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε κόρνερ με το δεξί (στο πρώτο γκολ το είχε εκτελέσει με το αριστερό) και ο Αργυρόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-2.

Μείωσε στο 44'
ο Χαραλαμπόπουλος

Οι Αρφαραίοι έδειξαν να επηρεάζονται από τα δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο, όμως από μία στημένη φάση στο 44' μπήκαν ξανά στο παιχνίδι... Ο Κ. Φέστας εκτέλεσε το κόρνερ και ο προωθημένος Χαραλαμπόπουλος με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2, σε ένα καίριο χρονικά σημείο.

Ισοφάριση με γκολάρα
Γιαννακούντζου στο 55'

Στο δεύτερο μέρος πρώτη απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 55' με τους Γαργαρώνη και Κόλλια να παίζουν το 1-2 και τον πρώτο να σουτάρει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο επόμενο λεπτό όμως είχαμε την ισοφάριση για τον Αστέρα με ένα φοβερό βολέ του Γιαννακούντζου 10 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή που έστειλε τη μπάλα στο δεξί "Γ" για το 2-2.
Το γκολ αυτό έδωσε πνοή στην ομάδα του Στάθη Βανικιώτη που συνέχισε να υπερέχει για περίπου δέκα λεπτά. Μάλιστα στο 65' άγγιξε το 3-2 όταν το σουτ μέσα από την περιοχή του Γιαννακούντζου (από βαθιά μπαλιά του Μπούρα) τράνταξε το δεξί δοκάρι!
Τρία λεπτά αργότερα η Κυπαρισσία έχασε κλασική ευκαιρία να πετύχει τρίτο γκολ όταν ο Κόλλιας σέντραρε από αριστερά και ο Παναγόπουλος φάτσα με την εστία, καθυστέρησε και απομάκρυναν αμυντικοί και Λίβας.

Φωνές για την αποβολή
Κόλλια στο 74'

Το ματς... χάλασε στο 74' όταν ύστερα από υπόδειξη του α' βοηθού Τσοπανάκη, ο Μπλάνας απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κόλλια για εξύβριση αφήνοντας την Κυπαρισσία με 10 παίκτες.
Ο άσος του ΑΟΚ έγινε έξω φρενών θεωρώντας άδικη την αποβολή του και κινήθηκε απειλητικά κατά του βοηθού, όμως τον συγκράτησαν οι συμπαίκτες του.
Οι διαμαρτυρίες των Τριφύλιων ήταν έντονες προς Τσοπανάκη και Μπλάνα, μιας και θεώρησαν αυστηρή αν όχι ανύπαρκτη την αποβολή.
Από τη θέση που ήμασταν δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για το αν ήταν σωστή η απόφαση, αφού δεν ξέρουμε τι λέχθηκε από τον Φιλιατρινό παίκτη.
Το ματς διακόπηκε στο 77' για 5 λεπτά (για δεύτερη φορά) μιας και υπήρχε ένταση στον αγωνιστικό χώρο και όταν άρχισε ξανά δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Ο ΑΟΚ ακόμη και με 10 παίκτες πάλεψε για το νικητήριο γκολ, πίεσε τον Αστέρα αλλά ήταν αργά και δύο πολύτιμοι βαθμοί είχαν πεταχτεί.
Καλύτεροι του Αστέρα οι Κ. Φέστας, Χαραλαμπόπουλος, Γιαννακούντζος και Καρύδης, ενώ από τον ΑΟΚ ξεχώρισαν οι Αργυρόπουλος και Μιλοσέσκι.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα σε ένα δύσκολο παιχνίδι.
Με ορισμένα λάθη οι βοηθοί Τσοπανάκης και Ρέκκας, με τον πρώτο να έχει πάρει πάνω του και την αποβολή του Κόλλια που δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Κ. Φέστας, Στ. Φέστας,
Χαραλαμπόπουλος (85' λ. τρ. Ψωμάρας), Γ. Τσίλικος, Β. Τσίλικος
(66' Η. Καπόγλης), Π. Καπόγλης (98' Βαλτασάρος), Καρύδης, Μπούρας, Γιαννακόπουλος, Γιαννακούντζος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Ανδρουτσής, Αργυρόπουλος, Δημητρουλόπουλος, Μιλοσέσκι (90' Μανδραπήλιας), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (46' Καμποσιώρης), Κόλλιας.