Τρίτη, 24 Νοέμβριος 2015 12:02

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Με δύο διπλά όλα γίνονται…", λέει ο Αρης Θωμάς που αισιοδοξεί για την συνέχεια

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή το απόγευμα ο Άρης Θωμάς βρέθηκε για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία παιχνίδια απέναντι από αντίπαλο παίκτη στα 11 βήματα.

Αυτή τη φορά μάλιστα το πέναλτι υπέρ του Παναρκαδικού καταλογίστηκε στο 94' και όλοι πίστεψαν ότι η Καλαμάτα θα χάσει την νίκη σε ακόμη ένα ματς. Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας ωστόσο είχε διαφορετική άποψη καθώς απόκρουσε το χτύπημα του Τσόφλιου και κράτησε το πολύτιμο 1-0 για την ομάδα του.

"Aδικο να χάναμε τους βαθμούς"

Ο πρωταγωνιστής του προχθεσινού αγώνα μίλησε στο "Νοtosport" και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την νίκη ενώ τόνισε πως η βελτιωμένη εικόνα της ομάδας τον κάνει να αισιοδοξεί για την συνέχεια.
«Είχαμε συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, είτε λόγω διαιτησίας, είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω δικής μας κακής διαχείρισης όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Ερμιονίδα. Θέλαμε πολύ τη νίκη με τον Παναρκαδικό και για λόγους εγωισμού αφού μετά το φιλικό 4-0 που είχαμε χάσει στην Τρίπολη θέλαμε να βάλουμε όσο περισσότερα γκολ γινόταν προχθές. Το θετικό είναι ότι βγάλαμε πάθος και με βάση την εικόνα μας θα ήταν άδικο να χάναμε τους βαθμούς. Η ομάδα έχει ανέβει το τελευταίο διάστημα και πλέον θέλουμε μόνο νίκες στα επόμενα ματς».

"Δεν έχει χαθεί τίποτα"

Η Καλαμάτα είναι αρκετά πίσω από το γκρουπ των πρωτοπόρων όμως ο Θωμάς εκτιμά ότι είναι νωρίς και όλα είναι ανοικτά. «Με δύο νίκες εκτός έδρας στα προσεχή ματς με Λεβάντε και Χαλκίδα όλα γίνονται. Θα πάμε μετά να παίξουμε το ματς της χρονιάς με τη Σπάρτη που έχει τον ίδιο στόχο με εμάς. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη 1,5 γύρο μπροστά του. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει χαθεί κάποιος στόχος. Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν δουλεύεις και βελτιώνεσαι όπως εμείς. Οταν πήγα πέρυσι στη Γλυφάδα είχαμε 5 βαθμούς και τελικά τερματίσαμε στην 5η θέση αφού ήμασταν οι πρωταθλητές του β' γύρου"!
Για τις κακές εκτός έδρας εμφανίσεις και το τι πρέπει να διορθώσει η ομάδα, ο Θωμάς τονίζει: "Εκτός έδρας παίξαμε σε κάποια άσχημα γήπεδα, με πλαστικό τάπητα που για παράδειγμα στη Χίο ο χώρος μέσα στην μικρή περιοχή ήταν σαν τσιμέντο. Έχει παίξει και αυτό το ρόλο του, χωρίς να είναι δικαιολογία. Επιπλέον πρέπει να είμαστε λίγο πιο αποτελεσματικοί στο γκολ. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που κάνουν τόσες πολλές ευκαιρίες».

"Δεν μπορείς να κάνεις
κάτι με την διαιτησία"

Η Καλαμάτα έχει τέσσερα πέναλτι και δύο αποβολές στα 5 τελευταία ματς. Πως όμως βλέπει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του την διαιτησία μέχρι τώρα; Νιώθουν ότι αδικούνται; "Έχουμε πει μεταξύ μας ότι με την διαιτησία δεν μπορείς να κάνεις κάτι οπότε δεν μπορούμε να στεκόμαστε τόσο σε αυτή. Όσο περισσότερο γκρινιάζεις στους διαιτητές τόσο περισσότερο θα σε πηγαίνουν κόντρα και επιπλέον φορτώνεσαι με πολλές κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρίες. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν μερικές άσχημες για εμάς διαιτησίες, όπως με τον Παναργειακό και τον Αιολικό. Τέσσερα πέναλτι σε πέντε ματς είναι πολλά. Νομίζω ότι από όλα αυτά μόνο το προχθεσινό ήταν πραγματικά πέναλτι. Σημαντικό είναι να φέρουμε τον κόσμο πάλι στο γήπεδο γιατί άλλη διαιτησία έχεις όταν παίζεις με 200 άτομα στην εξέδρα και άλλη όταν έχεις 1.000 ή και περισσότερους φιλάθλους».

"Το σερί αποκρούσεων
και το μυστικό στα πέναλτι"

Ο Θωμάς έχει αποκρούσει τα δύο από τα τέσσερα πέναλτι που του έχουν χτυπήσει φέτος, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που πιάνει πέναλτι. "Όταν ήμουν στον Παναιγιάλειο είχαν 7 αποκρούσεις σε 9 χτυπήματα και στον Διαγόρα Βραχνέϊκων 6 αποκρούσεις σε 7 χτυπήματα! Μάλιστα είχα απόκρουσει ένα από τα δύο πέναλτι που είχε κερδίσει εναντίον μας τότε η Καλαμάτα. Ελπίζω πάντως φέτος να μην χρειαστεί να αποκρούσω άλλο πέναλτι". Το μυστικό του; "Συνήθως κοιτάζω που γέρνει το σώμα του ο παίκτης πριν σουτάρει και ανάλογα αποφασίζω που θα πέσω. Υπάρχουν βέβαια και οι σπεσιαλίστες των πέναλτι που πολλές φορές σουτάρουν ανάποδα με την κλίση τους σώματος τους και δεν μπορείς να τους νικήσεις».