Σάββατο, 05 Δεκέμβριος 2015 10:09

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μονομαχία... τίτλου στη Μεσσήνη μεταξύ Παμίσου και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Κάθε αγωνιστική και.. ντέρμπι στην Α' τοπική Μεσσηνίας. Μετά το Κυπαρισσία - Τσικλητήρας Πύλου την περασμένη Κυριακή, σειρά παίρνει το Πάμισος - Κυπαρισσία.


Οι πρωτοπόροι υποδέχονται αύριο τον αήττητο, αλλά τρίτο στη βαθμολογία ΑΟΚ και με νίκη θα αυξήσουν στους 10 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Με διπλό η Κυπαρισσία θα μπει ξανά στο κόλπο του πρωταθλήματος, ενώ η ισοπαλία θα διατηρήσει τη διαφορά των 7 βαθμών.
Σε αυτή την περίπτωση ο 2ος Τσικλητήρας θα βρεθεί σε απόσταση βολής (3 βαθμοί) από την κορυφή, εφόσον ξεπεράσει την ίδια ώρα το εμπόδιο του Αστέρα Αρφαρών.
Στη μάχη της παραμονής, Μεσσηνιακός και Δώριο δίνουν κρίσιμα ματς απέναντι σε Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα, αντίστοιχα. Σε δύσκολη βαθμολογική θέση βρίσκονται και ο Απόλλωνας Καλαμάτας με το Διαβολίτσι που αγωνίζονται εκτός έδρας με Σπερχογεία και Εθνικό Μελιγαλά.
Στον Πύργο Τριφυλίας θα αναμετρηθούν οι νεοφώτιστοι Μιλτιάδης και Α.Ο. Φαραί και στο "Γ. Λουκαρέας", ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με τον επίσης νεοφώτιστο Πανθουριακό, που φιγουράρει μάλιστα στην 5η θέση.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Να επιστρέψει στις επιτυχίες θα επιδιώξει ο Μιλτιάδης στο σημερινό ματς με τον Α.Ο. Φαραί. Η ομάδα του Πύργου Τριφυλίας μετρά δύο διαδοχικές ήττες από Εθνικό Μελιγαλά και Πανθουριακό με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 7η θέση.
Εκτός πλάνων είναι οι Γαλάνης, Ανδρώνης (τιμωρημένος) και Γεωργιόπουλος.
Ο Α.Ο. Φαραί ηττήθηκε μετά από ένα μήνα (1-2 από Πάμισο), αλλά η ήττα κόντρα στον πρωτοπόρο θεωρείται εντός προγράμματος. Η καλαματιανή ομάδα βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχει φύγει φέτος αήττητη από δυνατές έδρες, όπως του Μελιγαλά και της Κυπαρισσίας, ενώ στην προηγούμενη έξοδό της νίκησε τον Τσικλητήρα Πύλου. Ετσι έχει αποσπαστεί έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Δεν υπολογίζονται οι Βαβαρούτσος και Κολυβάρης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Στην προτελευταία θέση της Α' τοπικής υποχώρησε ο Μεσσηνιακός μετά την ήττα στο Διαβολίτσι και πλέον δεν υπάρχουν άλλα… περιθώρια.  Οι "πράσινοι" θέλουν κόντρα στην Ανδρούσα μόνο τη νίκη, που αγνοούν από την πρεμιέρα, ώστε να ανέβουν βαθμολογικά και ψυχολογικά.  Το αρνητικό είναι ότι θα αγωνιστούν στο γήπεδο των Αρφαρών λόγω του ότι στη φυσική τους έδρα έχει γίνει επανασπορά του χλοοτάπητα.
Η Ανδρούσα είναι 7 αγωνιστικές αήττητη και έχει αναρριχηθεί στην 6η θέση. Την περασμένη Κυριακή νίκησε με το ευρύ 5-0 το Δώριο και δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της σεζόν.
Εκτός είναι οι τραυματίες Κάλλας και Πατσιώτης.

ΔΩΡΙΟ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Με 11άδα… ανάγκης θα παραταχθεί το Δώριο στο σημερινό ματς με τον Τέλλο Αγρα, καθώς εκτός από τους μόνιμα απόντες Γκότση και Κωτσάκη, θα απουσιάσουν - εκτός απροόπτου- και οι τραυματίες Ψωρομύτης, Ξυδιάς. Ακόμα είναι αβέβαιη η συμμετοχή των Τσαμπούρη και Γκρίτζαλη.
Παρά τα προβλήματα το Δώριο θα αγωνιστεί με μοναδικό σκοπό τη νίκη που θα το διατηρήσει πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις.
Για τους φιλοξενούμενους οι απουσίες έχουν να κάνουν με τους Γεωργόπουλο και Φίλαι,
Η ομάδα των Γαργαλιάνων θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, καθώς μέχρι σήμερα μετρά έξι ήττες σε ισάριθμα ματς.
Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν έχει απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ
Το δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι του θα δώσει αύριο ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την ισοπαλία με τον Εθνικό Μελιγαλά και θέλουν αυτή τη φορά να νικήσουν τον Πανθουριακό ώστε να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση (12η). Ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη (με Δώριο) και δύο ισοπαλίες (είχε προηγηθεί και αυτή με το Μεσσηνιακό) στις τελευταίες αγωνιστικές.
Από την άλλη πλευρά, ο Πανθουριακός επέστρεψε στις επιτυχίες με το Μιλτιάδη και είναι μόνος στην 5η θέση. Θα προσπαθήσει να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα και να πάει με την καλύτερη ψυχολογία στον επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου την Τετάρτη με την ισχυρή Κυπαρισσία.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Ο 4ος της βαθμολογίας Εθνικός θα υποδεχτεί την Κυριακή στο Μελιγαλά το 14ο Διαβολίτσι.
Οι γηπεδούχοι έχουν δύο νίκες (με Πάμισο, Μιλτιάδη) και μια ισοπαλία (με Ολυμπιακό) με τον Κώστα Κλάδη στον πάγκο και θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί.  Για την ακρίβεια να κερδίσουν τον ΑΟΔ, που προέρχεται από σημαντική νίκη με το Μεσσηνιακό. Οι φιλοξενούμενοι θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους βγάλει από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μητσέα και πιθανότατα και τον Θεοδωρόπουλο.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Την ευκαιρία να βγάλει ουσιαστικά..  νοκ - άουτ την Κυπαρισσία έχει αύριο ο Πάμισος, καθώς με νίκη θα αυξήσει στους 10 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, παίρνοντας παράλληλα τεράστια ψυχολογική ώθηση.
Η ομάδα της Μεσσήνης θα έχει σύμμαχο τον κόσμο της που ετοιμάζεται να δώσει "βροντερό παρών", αλλά και το κίνητρο να σπάσει το αήττητο του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα που κρατά 1,5 χρόνο.  Το ευχάριστο για τον Αντώνη Μαυρέα είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο αισιοδοξία για την κατάκτηση της 12ης φετινής νίκης.
Αντίθετα η Κυπαρισσία θα αγωνιστεί με σημαντικότατες απουσίες, αφού οι Κόλλιας και Αργυρόπουλος είναι τιμωρημένοι και ο Μιτρόφ τραυματίας.  Καλείται όμως να μείνει όρθια στο άντρο των πρωτοπόρων για να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου. Ο Γιάννης Δανίκας τόνισε ότι υπάρχει αισιοδοξία και προσμένει από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα.
Σε αυτό το κρίσιμο ντέρμπι η Κυπαρισσία θα έχει και τη συμπαράσταση των φίλων της.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Μονόδρομος είναι το τρίποντο για τον Τσικλητήρα στο ματς με τον Αστέρα Αρφαρών. Η ομάδα της Πύλου έχει να κερδίσει από τις 8 Νοεμβρίου και βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Πάμισο. Ως εκ τούτου μόνο με νίκη θα διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου και θα περιμένει ευχάριστα νέα από τη.. Μεσσήνη. Το θετικό είναι ότι ο Τσικλητήρας επιστρέφει μετά από καιρό στη φυσική του έδρα.
 Εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Νάτσης και ο τραυματίας Χονδρογιάννης.
Από τον Αστέρα θα χάσει ένα ακόμα παιχνίδι ο τιμωρημένος Ζέππος. Η ομάδα των Αρφαρών έρχεται από την πρώτη εντός έδρας ήττα με τη Σπερχογεία και θα προσπαθήσει για μια αξιοπρεπή εμφάνιση σ' ένα από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Την τρίτη σερί νίκη θέλει να πανηγυρίσει η Σπερχογεία κόντρα στον Απόλλωνα.
Οι "ταύροι" μετά από ένα διάστημα αρνητικών αποτελεσμάτων, δείχνουν να έχουν πάρει τα πάνω τους αγωνιστικά και βαθμολογικά. Αρχικά επικράτησαν του Τέλλου Αγρα και εν συνεχεία του Αστέρα Αρφαρών και αν κάνουν το ίδιο αύριο με τον Απόλλωνα θα απομακρυνθούν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
Για τον ιστορικό σύλλογο είναι το δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς. Την περασμένη Κυριακή ο Απόλλωνας ηττήθηκε από τον Τέλλο Αγρα και βρέθηκε ξανά στην τελευταία θέση.
Ως εκ τούτου θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να βάλει τέλος και στο σερί που τον θέλει να έχει μόνο ήττες  μακριά από το γήπεδο "Γ. Λουκαρέας".

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Μιλτιάδης - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 3 μ.μ.
Νίκας, Καστανάς, Αδαμόπουλος
Μεσσηνιακός - Ανδρούσα
Γήπεδο Αρφαρών 3 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Γιαννέτσος
Δώριο - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Βρυώνης, Παναγιωτόπουλος

Κυριακή

Ολυμπιακός Καλαμάτας  - Πανθουριακός
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Καστανάς, Παλλαδινός
Εθνικός Μελιγαλά - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Γιαννέτσος
Πάμισος - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Τσικλητήρας Πύλου  - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Παναγιωτόπουλος
Σπερχογεία - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Νίκας, Ηλιόπουλος, Ρέκκας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 12 αγώνες)
1. Πάμισος    40-3    33
2. Τσικλητήρας Πύλου    30-14    28
3. Κυπαρισσία    25-8    26
4. Εθνικός Μελιγαλά    24-15    23
5. Πανθουριακός    21-16    20
6. Ανδρούσα    20-11    18
7. Μιλτιάδης    12-15    17
8. Α.Ο. Φαραί    15-15    15
-. Σπερχογεία    16-26    15
-. Αστέρας Αρφαρών    17-21    15
11. Τέλλος Αγρας    12-18    13
12. Ολυμπιακός Καλαμάτας    12-20    12
13. Δώριο    13-37    10
14. Διαβολίτσι    13-25    9
15. Μεσσηνιακός    11-22    8
16. Απόλλωνας Καλαμάτας    8-23    7