Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015 20:15

Τρίποντο - ανάσα ο Λεβαδειακός στα Γιάννενα (0-1)

Γράφτηκε από τον

Φαίνεται πως του πάνε τα Ιωάννινα. Πέρυσι έκανε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του εκεί στη Σούπερ Λίγκα περνώντας με 0-4, ενώ φέτος πήρε πολύτιμο τρίποντο έχοντας ταξιδέψει με σημαντικές απουσίες. Ο λόγος για τον Λεβαδειακό, ο οποίος το απόγευμα της Κυριακής (6/12) νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα έστω κι αν σε όλο το ματς ήταν σε ρόλο κομπάρσου και έβλεπε τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο.

 

Αυτή τη φορά το γκολ δεν ήρθε από τον Μάντζιο, έστω κι αν ήταν δική του η προσπάθεια, αλλά από τον Μίνγκα που πέτυχε το πρώτο του για φέτος. Οι Βοιωτοί γενικά έπαιξαν σε λίγα μέτρα, έβγαλαν ψυχή και έχοντας και την τύχη με το μέρος τους πανηγύρισαν στο φινάλε. Πολλά τα προβλήματα για τον ΠΑΣ για άλλη μία φορά. Δέχτηκε γκολ από το πουθενά κι ενώ δεν είχε κάνει ο αντίπαλός του ευκαιρία έως τότε. Έδειξε ότι δεν έχει βάθος και του κοστίζουν οι απουσίες, ενώ κανένας δεν μπόρεσε να αναπληρώσει το κενό του Τσάβες. Από εκεί και πέρα, φάσεις έβγαλε, αλλά δεν τις τελείωσε. Ο Μανιάς ήταν εκείνος που έχασε και τις τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες και αυτομάτως ο μοιραίος του ματς. Ωστόσο, δεν βοήθησαν και άλλοι με πρώτο τον Ακόστα. Ο Ίλιτς έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά δεν αρκούσε, ο Γιάκος δεν φάνηκε καθόλου, ενώ σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Τσουκαλάς.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Υπήρσε διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κυκλοφορεί πολύ καλύτερα την μπάλα και να πιέζει κατά διαστήματα ασφυκτικά τον Λεβαδειακό. Οι Γιαννιώτες ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και στη συνέχεια έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Οι δύο μεγαλύτερές τους ήταν με τον Μανιά, αλλά ο Τσιντώτας αντέδρασε όπως έπρεπε πραγματοποιώντας εντυπωσιακές επεμβάσεις. Οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν κυρίως από τα πλάγια και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα με τους Ακόστα και Καρανίκα από δεξιά. Στα πλάγια έβγαιναν από την άλλη τόσο ο Μανιάς όσο και ο Ίλιτς.

Όσο για τον Λεβαδειακό, το μόνο που έκανε ήταν να αμυνόταν. Αρκετές φορές σχεδόν κάθε παίκτης του βρισκόταν πίσω από τη σέντρα και περίμενε τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Τελικά στη μεγάλη πίεση που δέχτηκε για περίπου ένα 10λεπτο η αντίδραση των Βοιωτών ήταν καλή και τα δύσκολα πέρασαν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τρόπους να μπλοκάρουν τον ΠΑΣ. Μπορεί να συνέχισαν να έχουν προβλήματα στον χώρο του κέντρου και να χάνουν με μεγάλη ευκολία την μπάλα, αλλά δεν δέχονταν φάσεις. Ο ΠΑΣ έψαχνε τρόπους να γίνει απειλητικός, ο Πετράκης έβαλε στο ματς και τον Λίλα, όμως, τελικά το γκολ ήρθε από τον Λεβαδειακό. Στο 67' κι ενώ ως τότε δεν είχαν απειλήσει καθόλου οι Βοιωτοί έκαναν το 0-1 με τον Μίνγκα στην επαναφορά ύστερα από προσπάθεια του Μάντζιου.

Για λίγα λεπτά οι γηπεδούχοι έδειχναν σαστισμένοι. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε πάσα και το χαρακτηριστικότερο ήταν η φάση που δέχτηκαν στο 73', όταν ο Μάντζιος με πλασέ εντός περιοχής λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη για τον Λεβαδειακό. Στο διάστημα που απέμενε η πίεση που άσκησε ο ΠΑΣ ήταν μεγάλη. Ωστόσο, κατά κύριο λόγο οι γηπεδούχοι αναπτύσσονταν με μεγάλες μπαλιές και σέντρες. Κάπως έτσι ήρθε και η φάση του 87' με τον Μανιά να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία. Δεν κατάφερε να βρει άλλη τέτοια η ομάδα του Πετράκη με αποτέλεσμα να ηττηθεί.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παππάς (Αθηνών), βοηθοί οι Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Μεσσήνης (Αχαΐας), ενώ τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Κίτρινες: 72' Λίλα, 80' Καρανίκας, 84' Φερφελής - 72' Ντομοβτσίσκι, 83' Νικολάου, 85' Μάντζιος, 87' Μίνγκας, 90'+1 Καψάσκης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς (71' Σαπαλίδης), Ακόστα (81' Φερφελής), Ίλιτς, Γιάκος (57' Λίλα), Μανιάς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μανωλάς, Μαχαίρας (76' Μάνγκας), Νικολάου, Μίνγκας (90'+2 Τόπι), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (79' Καψάσκης), Μάντζιος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR