Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2015 23:25

Ο Καρέλης καθάρισε για τον Παναθηναϊκό στη Βέροια (0-1)

Γράφτηκε από τον
Ο Καρέλης καθάρισε για τον Παναθηναϊκό στη Βέροια (0-1)

Θέλει δουλειά πολλή... Αυτό δείχνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καρδιοχτύπησε στη Βέροια το απόγευμα της Κυριακής (6/12), αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1). Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν στο 86' ο Καρέλης σ' ένα ματς που οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Ωστόσο, οι δύο πραγματικά σημαντικές ήταν για τους φιλοξενούμενους, που κατά τα άλλα ήταν κακοί.

 

 

Για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος φάνηκε ότι το 4-4-2 του Αντρέα Στραματσιόνι δεν βγαίνει με το υλικό που έχει. Όσο δεν υπάρχουν ακραίοι, τόσο θα συνεχίζουν οι «πράσινοι» να έχουν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

 

Διακριθέντες δεν υπήρχαν για τους φιλοξενούμενους. Ο Πέτριτς ήταν μέσα στις φάσεις, ο Πράνιτς επίσης, ενώ ο Ζέκα κατέθεσε ψυχή όπως πάντα. Ωστόσο, για τις απαιτήσεις που πρέπει να έχει η ομάδα, οι περισσότεροι δεν ήταν καλοί με πρώτο τον Αμπέντ.

 

Από την άλλη, η Βέροια έμεινε για άλλο ένα ματς εντός έδρας χωρίς νίκη. Ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε παραδεχτεί προ τριών ημερών πως η ομάδα του έχει πρόβλημα στο γκολ και αυτό αποτυπώθηκε περίτρανα και πάλι. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία με την απουσία του Αμπντούν να είναι αισθητή.

 

Σε κακή μέρα το δίδυμο Ιμπραΐμ - Άρτσε στον χώρο του κέντρου, δεν έδωσε σχεδόν τίποτα ο Κόλα. Πολύ εύκολα περιορίστηκαν οι υπόλοιποι με αποτέλεσμα οι Ημαθιώτες να μείνουν άσφαιροι στο γήπεδό τους για τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος.

 

 

Σχεδόν τίποτα δεν είχε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο όλα τα προβλήματα που κουβαλούν μεσοεπιθετικά και να αλληλοεξουδετερώνονται με μεγάλη άνεση.

 

Η Βέροια μπήκε καλύτερα και για περισσότερο από ένα τέταρτο ήλεγχε το παιχνίδι. Κυκλοφορούσε την μπάλα και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις. Ωστόσο, οι παίκτες της ήταν εμφανές πως δεν μπορούσαν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Δεν κατάφερναν να βγάλουν ούτε έναν αυτοματισμό.

 

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβηκε και πήρε τα ηνία του ματς. Το μόνο που έκανε, όμως, ήταν κάποια μακρινά σουτ με εξαίρεση τη φάση του Πέτριτς στο 39'. Αυτή, όμως, προήλθε από λάθος του Ναζλίδη και όχι από οργανωμένη επίθεση.

 

Οι «πράσινοι» έμοιαζαν μπερδεμένοι με αυτό τον νέο σχηματισμό που έχουν πλέον. Τα λάθη ήταν πολλά, ενώ δεν μπορούσαν με τίποτα να αναπτυχθούν από τα πλάγια. Έπρεπε να ανεβαίνουν συνεχώς Νάνο και Μαρινάκης, κάτι που δεν συνέβαινε.

 

Ελαφρώς καλύτερο ήταν το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Στην πρώτη ο Λόπεθ απέκρουσε την κεφαλιά του Πέτριτς και στη δεύτερη το πλασέ του Καρέλη.

 

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω σε αυτές. Αντί να πάρουν ψυχολογία και να εκμεταλλευτούν τα εύκολα λάθη που έκαναν οι παίκτες της Βέροιας και τις κακές τοποθετήσεις που είχαν στην άμυνα, σταμάτησαν να δημιουργούν.

 

Υπήρξε ένα νεκρό διάστημα περίπου 20 λεπτών. Σε αυτό οι δύο ομάδες το μόνο που έκαναν ήταν διαδοχικά λάθη και να δίνουν μάχες στον χώρο του κέντρου. Ο Γεωργιάδης έβαλε και τον Μπατιόν και η Βέροια κατάφερε να έχει και οριακά μεγαλύτερη κατοχή μπάλας.

 

Ωστόσο, στο 86'ο Λόπεθ νικήθηκε από τον Καρέλη στην επαναφορά μετά την κεφαλιά του Σάντσεθ κι έτσι έγινε το 0-1. Αυτομάτως οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν με κάθε τρόπο. Ωστόσο, ο χρόνος ήταν λίγος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αντέδρασαν έστω κι αν δεν είχαν ψυχραιμία και διαφύλαξαν ένα τρίποντο που εκτός των άλλων τους δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας. Να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Τελάντερ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί οι Ευθυμιάδης (Πιερίας) και Μερκενίδης (Μακεδονίας), ενώ τέταρτος ο Φωτιάδης (Σερρών).

 

Κίτρινες: 34' Νέτο, 40' Γιαννούλης, Λόπεθ (μετά τη λήξη του αγώνα) - 16' Σάντσεθ, 22' Εσιέν

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Νέτο, Ετζενγκέλε, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Ιμπραΐμ (88' Καϊκούτ), Άρτσε, Μαγιέφσκι (84' Γεωργιάδης), Γιουσούφ, Ναζλίδης, Κόλα (60' Μπατιόν).

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Τελάντερ, Σάντσεθ, Νάνο, Αμπέντ (77' Ατζαγκούν), Εσιέν, Πράνιτς, Ζέκα, Καρέλης, Πέτριτς (64' Κλωναρίδης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR