Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 12:55

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με σκόρερ τον Μουρούσια

Γράφτηκε από τον
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με σκόρερ τον Μουρούσια

Επιστροφή στις νίκες για τον Εθνικό Μελιγαλά που επιβλήθηκε με 2-1 του Διαβολιτσίου στο γειτονικό ντέρμπι και συνέχισε την ανοδική του πορεία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κώστα Κλάδη ήταν ο Ηλίας Μουρούσιας που πέτυχε και τα δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Από την άλλη το Διαβολίτσι τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένο ότι έπαιζε με ανώτερη ποιοτικά ομάδα εκτός έδρας, τα πήγε καλά και στο β' μέρος θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια.
Στο 15' το σουτ του Θανόπουλου απέκρουσε ο Μερκούρης, ενώ στο
20' ο Δημόπουλος έδωσε στον Κωστόπουλο που σούταρε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Στο 22' το πλασέ του Πανταζή από κοντά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 33' ο Παπαλέξης τράβηκε μέσα στην περιοχή τον Μουρούσια κάνοντας πέναλτι. Ο Μουρούσιας νίκησε από την άσπρη βούλα τον Μερκούρη για το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και έχασαν ορισμένες καλές ευκαιρίες.
Ο Βουρνάς στο 60' πλάσαρε από ευνοική θέση, όμως ο Καλλιντέρης μπλόκαρε.
Στο 62' ο Καραγιάννης είχε σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 72' ο Θεοδωρόπουλος μετά από ατομική ενέργεια πλάσαρε λίγο άουτ.
Η κλασικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη χάθηκε στο 75' με τον Μαρή να σουτάρει, τον Καλλιντέρη να αποκρούει και τον Χριστόπουλο φάτσα με την εστία να πλασάρει λίγο άουτ.
Τελικά στο 80' ο Μουρούσιας με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.
Το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ο ΑΟΔ ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 90' με πλασέ του Αριστομενόπουλου μετά από πάσα του Πάλια.
Το ματς σφύριξε ο Αλεξέας, με βοηθούς τους Αδαμόπουλο και Γιαννέτσο.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Καλλιντέρης, Παπαδόπουλος, Θανόπουλος, Μακρυνιώτης, Μπαστακός, Γεωργόπουλος, Μουστάκας, Καραγιάννης, Κ. Κανελλόπουλος (58' Π. Κανελλόπουλος), Πανταζής, Μουρούσιας.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Μερκούρης, Σβερκούνος, Γερμάνης, Παπαλέξης (83' Αριστομενόπουλος), Δημητρίου, Μαρής, Δημόπουλος, Παλιάς, Χότζα (46' Χριστόπουλος), Κωστόπουλος (65' Θεοδωρόπουλος), Βουρνάς.