Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 13:33

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: Μοιρασιά στο φινάλε, σε επεισοδιακό ντέρμπι - Προπηλακίστηκε ο Δανίκας

Γράφτηκε από τον

Τα είχε όλα χθες το ντέρμπι της Μεσσήνης (γκολ, αποβολές, ένταση, σασπένς) μεταξύ του Παμίσου και της Κυπαρισσίας, εκτός από νικητή…

Το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, με τους νησιώτες να ισοφαρίζουν στο φινάλε με αυτογκόλ του Γαργαρώνη και να διατηρούν το +7 από τον ΑΟΚ. Ενας ΑΟΚ που πήγε αποδεκατισμένος στη Μεσσήνη κι όμως προηγήθηκε με τον Παπαγεωργίου και κρατούσε μέχρι τα τελευταία λεπτά μια παλικαρίσια νίκη, όμως ήταν άτυχος και έφυγε δυσαρεστημένος από την έκβαση της αναμέτρηση.
Δυστυχώς όμως το χθεσινό ντέρμπι της Μεσσήνης (το οποίο παρακολούθησαν 700 περίπου θεατές, εκ των οποίων και 150 Κυπαρισσιώτες) στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια που έγιναν εις βάρος του προπονητή της Κυπαρισσίας Γιάννη Δανικά όταν αποβλήθηκε από τον Μπλάνα στο 78', με τον Ηλείο τεχνικό να προπηλακίζεται από οπαδούς του Παμίσου και το ματς να διακόπτεται για 8 λεπτά.

Κακός ο Πάμισος,
κόντρα στον "μισό" ΑΟΚ

Για να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά ο Πάμισος πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση σε ένα ματς που έπρεπε να το κερδίσει, απέναντι σε μια Κυπαρισσία που είχε έρθει με σοβαρές ελλείψεις στη Μεσσήνη, όντας και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Όμως η Τριφυλιακή ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, περιόρισε όλα τα ατού των γηπεδούχων και ήταν πιο ουσιαστική, αλλά συνάμα και άτυχη μιας και στο 77' θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αν το σουτ του Μιλοσέσκι δεν τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι.
Εν τέλει κερδισμένος από το αποτέλεσμα ήταν ο Τσικλητήρας που μείωσε στους 3 τη διαφορά από τον Πάμισο και σε δύο εβδομάδες πηγαίνει κι αυτός στη Μεσσήνη.

Στο 43' το 0-1 με Παπαγεωργίου

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη.
Ο Πάμισος ήθελε να απειλήσει αλλά δεν μπορούσε, μην έχοντας ούτε μία τελική στα πρώτα 45 λεπτά.
Από την άλλη ο ΑΟΚ ήταν στημένος με αμυντική τακτική και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και με στημένες φάσεις.
Σε μία από αυτές στο 43' έγινε το 0-1 όταν ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση και ο Παπαγεωργίου πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την άστοχη έξοδο του Κωνσταντακόπουλου (0-1).
Αυτή ήταν όλα κι όλα όσα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο.

Δοκάρι με Μιλοσέσκι στο 77'

Στο δεύτερο ο Πάμισος που ήταν με την πλάτη στον τοίχο μπήκε κάπως πιο δυνατά, έχοντας την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να δημιουργεί μεγάλες φάσεις. Στο 48' το σουτ του Γεωργιόπουλου από πλάγια θέση έφυγε ψηλά άουτ.
Μετά από λίγα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν λόγω τραυματισμού τον σκόρερ τους Χρήστο Παπαγεωργίου, με τον Αντώνη Μαυρέα να βάζει στο ματς τους Κουρούπη και Χελά στις θέσεις Τζανετέα και Τουρλίδα.
Η Κυπαρισσία ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και στο 66' ο Κωνσταντόπουλος τροφοδότησε τον Παναγόπουλο που από καλή θέση, έκανε αδύναμο σουτ και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε.
Στο 76' ο Κορομηλάς έπιασε ένα δυνατό σουτ, με τον Αντωνόπουλο να διώχνει και τους Χελά και Τσουλάκο να μην προλαβαίνουν να κάνουν την προβολή.
Στο επόμενο λεπτό ο Μιλοσέσκι με δυνατό σουτ 10 μέτρα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με την μπάλα να σκάει κάτω και στη συνέχεια ο Παναγόπουλος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μωράκη να είναι πίσω του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή, αλλά και πως υπήρχε πέναλτι, όμως και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαν δίκιο. Αρχικά η μπάλα σκάει καθαρά έξω από τη γραμμή και εν συνεχεία ο Παναγόπουλος πέφτει μόνος του με τον Μωράκη να μην τον ανατρέπει.

Εικόνες ντροπής με
επίθεση στο Δανικά

Στις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων ο κ. Μπλάνας απέβαλε τον προπονητή της Κυπαρισσίας Γιάννη Δανικά και διέκοψε το ματς.
Ο Ηλείος τεχνικός προτίμησε να βγει έξω από το γήπεδο για να δίνει οδηγίες στους παίκτες του και όχι να πάει στη φυσούνα και όταν βγήκε εκτός έγινε πραγματικά χαμός… Οπαδοί του Παμίσου που πέταξαν αρκετά μπουκάλια μέσα και έξω από το γήπεδο, προπηλάκισαν τον Δανικά και ένας εξ' αυτών τον κλότσησε με τον 48χρονο τεχνικό να πέφτει κάτω! Η ένταση στη συνέχεια γενικεύτηκε με τους νησιώτες φιλάθλους να πηγαίνουν απειλητικά προς τους Κυπαρισσιώτες φιλάθλους και για 3-4 λεπτά έπεσαν αρκετές ψιλές, μεταξύ φιλάθλων αλλά και παραγόντων. Άσχημες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν και το χειρότερο μιλάμε για βιαιοπραγία κατά αντίπαλου προπονητή.
Στο φύλλο αγώνα πάντως γράφτηκε μόνο ότι "ο κ. Δανίκας βγήκε έξω με δική του ευθύνη και εκεί δημιουργήθηκε ένταση με φιλάθλους του Παμίσου να του πετούν μπουκάλια".
Τελικά μετά από 8λεπτη διακοπή ο αγώνας συνεχίστηκε και στο 85' το φάουλ του Μιλοσέσκι έδιωξε σε κόρνερ ο Κωνσταντακόπουλος.
Οι γηπεδούχοι στο τέλος τα έπαιξαν όλα για όλα και δικαιώθηκαν…
Στο 95' ο Χελάς σέντραρε και ο Τσουλάκος πήρε την κεφαλιά με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Αυτογκόλ Γαργαρώνη
από κόρνερ Χ. Τρίψα

Στο επόμενο λεπτό ο Χ. Τρίψας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Γαργαρώνης άθελα του έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του ισοφαρίζοντας σε 1-1. Προφανώς ο έμπειρος αμυντικός αιφνιδιάστηκε από τον Κουρούπη που πήδηξε μπροστά του και δεν βρήκε για λίγο την μπάλα.
Το γκολ πάντως μπήκε σε πραγματικό χρόνο και όχι στις καθυστερήσεις, αφού υπήρχε 8λεπτη καθυστέρηση.
Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με κόκκινες κάρτες που δέχθηκαν
Γ. Τρίψας και Μανδραπήλιας για διαπληκτισμό μεταξύ τους, δύο κόκκινες που πάντως θα μπορούσε να αποφύγει ο έμπειρος ρέφερι.
Από τον Πάμισο ξεχώρισαν οι Χελάς και Χ. Τρίψας, ενώ από την Κυπαρισσία οι Δημητρουλόπουλος, Μιλοσέσκι, Κωνσταντόπουλος
και Γαργαρώνης, ο οποίος όμως αποδείχθηκε μοιραίος με το αυτογκόλ.
Ο διαιτητής Μπλάνας δεν έκανε το μεγάλο λάθος σε ένα δύσκολο ματς με ένταση. Ομως απέβαλε πολύ εύκολα τον Δανίκα στη φάση του 77', αλλά και τους δύο παίκτες στο φινάλε.
Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Λάμιας και Σερεμέτης.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γ. Τρίψας, Κορομηλάς, Τουρλίδας (68' Χελάς), Τζανετέας (62' Κουρούπης), Χ. Τρίψας, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Α. Γεωργιόπουλος, Μωράκης, Μπερερής.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Γιαννόπουλος, Καμποσιώρης, Δημητρουλόπουλος, Μανδραπήλιας, Μιλοσέσκι (104' Ζαφείρης), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (52' λ. τρ. Κωνσταντόπουλος), Δ. Γεωργιόπουλος.