Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2015 16:54

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 1-1: Δίκαιη ισοπαλία στο ντέρμπι - Εχασε πέναλτι στο 89' ο Η. Γεωργίκος

Γράφτηκε από τον

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι ανάμεσα στην Αβία και την Κορώνη με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.

Ενα αποτέλεσμα που ευνοεί τον Ακρίτα που παρέμεινε στη δεύτερη θέση της Α1 τοπικής, ενώ η Αβία έχασε μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσει τον προχθεσινό της αντίπαλο. Οι Μανιάτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Μουτζούρη, όμως έφεραν το ματς στα ίσια στο β' μέρος με τον Φετάχου και στο 89' ο Η. Γεωργίκος αστόχησε σε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο σε ένα ματς με λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 2' όταν η γυριστή κεφαλιά του Ψαρρέα από εκτέλεση φάουλ του Η. Γεωργίκου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 17' ήταν η σειρά του Ακρίτα να απειλήσει όταν ο Μουτζούρης ήταν άστοχος στο σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά όμως αργότερα ο ικανός φορ της ομάδας της Κορώνης άνοιξε το σκορ... Ο Τσάνι με κάθετη μπαλιά τον τροφοδότησε και ο Μουτζούρης παρότι ήταν πλάτη στο τέρμα με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.
Η ομάδα του Διονύση Πουλή είχε καλή στιγμή στο 29' με τον Ν. Γεωργίκο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Σπυρόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά.
Στην εξέλιξη της φάσης ο Κορμπής έδωσε στον Η. Γεωργίκο που έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Κορμπής είχε υποδειχθεί έγκαιρα σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.
Στο δεύτερο μέρος η Αβία μπήκε δυνατά και πίεσε την εστία του Σπυρόπουλου.
Κλασικές ευκαιρίες πάντως δεν είχε, παρά μόνο αρκετά στημένα (κόρνερ και φάουλ) που πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Στο 74' πάντως η εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε όταν ο Τζανετέας έκανε το γέμισμα από το κέντρο, ο Κουραμπάς πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Φετάχου, ο οποίος από θέση μέσα δεξιά με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Μετά από αυτό το γκολ το ματς απέκτησε... τρελό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν μπροστά για το νικητήριο γκολ. Η ομάδα του Νίκου Σαββίδη έχασε κλασική ευκαιρία στο 85' όταν ο Μουτζούρης μετά από ατομική ενέργεια, έβγαλε τετ α τετ τον Τ. Μάραντο που πλάσαρε, όμως ο Κολοκούβαρος απομάκρυνε σωτήρια.

Αποβολή Ν. Γεωργίκου στο 85'

Στο ίδιο λεπτό ο Ν. Γεωργίκος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Αλεξέα (προφανώς γιατί κάτι είπε) και η Αβία συνέχισε με 10 παίκτες, κάτω από έντονες διαμαρτυρίες.
Παρόλα αυτά η ομάδα του Κάμπου στο 89' κέρδισε πέναλτι όταν ο Η. Γεωργίκος μπήκε στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος υπό την πίεση του Τ. Μάραντου, με τον κ. Αλεξέα να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα. Ηταν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι (φώναξαν έντονα οι Κορωναίοι) και με την πρώτη ματιά δείχνει "τραβηγμένο". Ομως ο Η. Γεωργίκος από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να χαρίσει στην ομάδα του το τρίποντο.
Καλύτεροι της Αβίας οι Ν. Γεωργίκος, Φετάχου και Βαβαρούτσος, ενώ από την Κορώνη ξεχώρισαν οι Τσάνι, Μουτζούρης και Κουτσουμπός.
Ο διαιτητής Αλεξέας μέχρι το 85' τα πήγε περίφημα, όμως στο τελευταίο 5λεπτο ελέγχεται για την αποβολή και το πέναλτι, τα οποία ήταν και τα δύο αμφισβητούμενα. Καλά τα πήγαν οι βοηθοί, η Τσουκάλη και ο Κασκάνης.
ΑΕ ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γ. Βαβαρούτσος, Γκλίκα (51' Γιαννέας), Τζανετέας, Λυκουρέζος, Ψαρρέας (46' Κουραμπάς), Αποστολίδης, Ν. Γεωργίκος, Η. Γεωργίκος, Φετάχου, Κορμπής.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σπυρόπουλος, Π. Κυριόπουλος, Σαρελάς (73' Β. Κυριόπουλος), Δ. Κουτσουμπός, Παναγιωτόπουλος, Τσάνι, Κ. Μάραντος, Τ. Μάραντος, Μουτζούρης, Σταμάτης, Στρογγύλης (62' Μπόκολος).