Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2015 18:31

Τα 15 γκολ έφτασε ο Μήτρογλου στο Τσάμπιονς Λιγκ

Γράφτηκε από τον

Eχει το γκολ στο αίμα του. Το μυρίζεται, όπως κανείς άλλος. Παίζει με το ένστικτο, μακριά από τακτικές νόρμες και ποδοσφαιρικά «πρέπει». Ο Κώστας Μήτρογλου είναι άλλωστε από φέτος ο Ελληνας φορ με τα περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με αυτό που πέτυχε για λογαριασμό της Μπενφίκα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε τα 15 και... συνεχίζει!

 

 

Τη βραδιά της περασμένης Τρίτης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (είχε σκοράρει πέρυσι στο 3-2 του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης) «κάρφωσε» την καλύτερη αμυντική γραμμή της Ευρώπης, που έχει χτίσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε στους «ροχιμπλάνκος» και συνεχίζει να διευρύνει τα προσωπικά του ρεκόρ. Ο «πιστολέρο» μπήκε στο ημίχρονο του ματς με την Μπενφίκα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2) έδωσε πνοή στους Λουζιτανούς, αφού όχι μόνο σκόραρε το μοναδικό γκολ της πορτογαλικής ομάδας με υπέροχη ατομική προσπάθεια, αλλά είχε και δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες.

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Μήτρογλου είναι πως για να πετύχει αυτά τα 15 γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (σε ομίλους και προκριματικά) χρειάστηκε μόλις 37 παιχνίδια, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκει εστία ανά 2,46 ματς, αριθμός εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν εκτελεί πέναλτι, αλλά και το γεγονός ότι τα πέτυχε με ομάδες (Ολυμπιακός, Μπενφίκα) που δεν πυροβολούν κατά ριπάς στην διοργάνωση.

Ο Μήτρογλου μπορεί να διευρύνει κι άλλο το προσωπικό του ρεκόρ, αφού η Μπενφίκα προκρίθηκε στην φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ το γεγονός ότι είναι ακόμα μόλις 27 ετών τον κάνει να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει σε μία επίδοση που μπορεί να μείνει ακατάρριπτη για πολλά χρόνια, αφού δεν υπάρχει εν ενεργεία Έλληνας παίκτης που να βρίσκεται στην 10άδα των κορυφαίων σκόρερ στο Champions League!

 

ΠΗΓΗ: SDNA.GR