Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 12:55

Ιστορικές στιγμές ζει ο Πανθουριακός με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Την πιο γλυκιά ισοπαλία γεύτηκε χθες ο Πανθουριακός! Η ομάδα της Θουρίας μετά το 1-1 με την Κυπαρισσία πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας για πρώτη φορά στην ιστορία της!


Μία παλικαρίσια πρόκριση απέναντι στους πρωταθλητές Μεσσηνίας και μάλιστα σε διπλούς αγώνες. Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου, με… προίκα τη νίκη της με 1-0 στον πρώτο αγώνα, έπαιξε με πάθος και κατάφερε να μη χάσει σε τρίτο φετινό ματς απέναντι στην Κυπαρισσία.
Ο ΑΟΚ προηγήθηκε στο 19' με τον Καμποσιώρη, όμως η ομάδα της Θουρίας πέτυχε το "χρυσό" γκολ στο 74' με κεφαλιά του Αντώνη Κωνσταντόπουλου. Στον τελικό ο Πανθουριακός θα αντιμετωπίσει είτε την "Μαύρη Θύελλα" είτε τον Τσικλητήρα Πύλου, στην πιο σημαντική στιγμή της ιστορίας της.
Από την άλλη η Κυπαρισσία παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα, πάλεψε για την ανατροπή όμως για τέταρτο σερί ματς ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και έχασε ένα φετινό της στόχο, όπως ήταν η πρόκριση στον τελικό.

Ο Καμποσιώρης
το 0-1 στο 19'

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και αρκετά κερδισμένα κόρνερ και φάουλ έψαχναν το γκολ.
Αυτό σημειώθηκε στο 19' όταν ο Μιλοσέσκι εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Καμποσιώρης "τρύπωσε" στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.
Μέχρι την ανάπαυλα δεν έγινε κάτι το αξιόλογο, με την ομάδα του Γιάννη Δανίκα να ελέγχει τον ρυθμό και να είναι πιο απειλητική.
Στο δεύτερο μέρος ο Πανθουριακός ανέβασε την απόδοση του και στο 48' το μακρινό σουτ του Γ. Μουλιάτου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 58' οι Γεωργιόπουλος, Παναγόπουλος και Καμποσιώρης συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να μη βρίσκει στόχο.
Στο επόμενο λεπτό ο Παναγόπουλος μετά από ατομική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή και σούταρε στην κλειστή γωνία, όμως ο Κατσαρέας απέκρουσε.
Ο Πανθουριακός με τον Κωνσταντόπουλο να περνά μετά το 55' στα χαφ κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως άφηνε και κενά στην άμυνά του. Ετσι στο 71' ο Καμποσιώρης τροφοδότησε τον Παναγόπουλο που σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 74' η ισοφάριση

Και φτάνουμε στο 74' όταν ο Β. Σεφεράσι εκτέλεσε ένα κόρνερ και οι αμυντικοί απομάκρυναν προσωρινά. Ο Καράμπελας έγινε αποδέκτης της μπάλας και σέντραρε, με τον προωθημένο Κωνσταντόπουλο να στέλνει από κοντά με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 (οι Κυπαρισσιώτες φώναξαν για οφσάιντ).
Ενα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες, πάγκο και φιλάθλους του Πανθουριακού.
Πλέον ο ΑΟΚ ήθελε ένα γκολ για να πάρει αυτός την πρόκριση και τα έπαιξε όλα για όλα. Όμως στα λεπτά που απέμεναν έκανε μόνο μια φάση στο 80' όταν ο Παπαγεωργίου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως σούταρε αδύναμα και ο Κατσαρέας μπλόκαρε.
Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Νίκα βρήκε τους παίκτες του Πανθουριακού, τον προπονητή Γιώργο Αργυρόπουλο, τον πρόεδρο Αγαθοκλή Χριστόπουλο και άλλους παράγοντες να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους τη μεγάλη αυτή επιτυχία.
Καλύτεροι του Πανθουριακού οι Κωνσταντόπουλος, Ηλιόπουλος, Παντσιώτης και Πιχιγιόνι, ενώ από την Κυπαρισσία ξεχώρισαν οι Καμποσιώρης, Αργυρόπουλος και Γαργαρώνης.
Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκα που όμως θα έπρεπε να κρατήσει 1-2 λεπτά περισσότερες καθυστερήσεις στο φινάλε. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Ζαρακοβίτης και Καστανάς.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κατσαρέας, Μαραβέλας, Παντσιώτης, Πιχιγιόνι,
Β. Σεφεράσι, Κωνσταντόπουλος, Α. Σεφεράσι (46' Δωδέκατος), Ηλιόπουλος, Βασιλόπουλος (86' Ν. Μουλιάτος), Γ. Μουλιάτος, Καράμπελας.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντωνόπουλος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Γαργαρώνης, Δημητρουλόπουλος, Αργυρόπουλος, Μιλοσέσκι, Καμποσιώρης (86' Κωνσταντόπουλος), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Γεωργιόπουλος.