Πέμπτη, 10 Δεκέμβριος 2015 22:42

Αλωσε το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον
Αλωσε το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του κατάκτησε ο ΠΑΟΚ στο φινάλε του 3ου ομίλου (6η αγωνιστική) του Europa League. Με το γκολ του Μακ στο 33΄ ο «δικέφαλος» του Βορρά νίκησε 1-0 τη Ντόρτμουντ στο «Βεστφάλεν Στάντιον» και αποχαιρέτησε με τον ιδανικότερο τρόπο τη διοργάνωση («παρθενικό» τρίποντο).

 

Με επιθετική διάθεση μπήκε στον αγώνα η Μπορούσια που είχε την πρώτη τελική της στο 10' με σουτ του παρκ, που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Στο 17' πολύ δυνατό σουτ του Ρόϊς απέκρουσε με το σώμα ο Τζιόλης. Ο ΠΑΟΚ παίζει καθαρό 5-3-2 και προσπαθεί να κρατήσει μακριά από τα καρέ τους Γερμανούς. Που όμως επιτίθενται κατά κύματα. Στο 23' ο Γκίντερ σουτάρει από καλή πλάγια θέση ψηλά άουτ. Στο 26' από φάουλ του Κάτσε ο Τζαβέλλας στέλνει την μπαλλα στα δίχτυα, αλλά από θέση οφ-σάϊντ που υποδεικνύεται έγκαιρα.

Ο ΠΑΟΚ παρά την πίεση των Γερμανών δεν πτοείται και στο 33' χτυπά την Μπορούσια με γκολ που ξεκινάει από πολύ έξυπνη ασίστ τουΜυστακίδη και εκτελεί ιδανικά με πλασέ ο Ρόμπερτ Μακ. Το 0-1 ανάβει "φωτιά" στην κερκίδα των 3500 περίπου Ελλήνων φιλάθλων που αποθεώνουν τον ΠΑΟΚ και το γκολ αυτό αλλάζει άρδην την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας.

Στο 42' και στο 43' ο Γιαννουζάϊ πλησιάζει στο γκολ αλλά πιο κοντά η Μπορούσια φτάνει στην ισοφάριση με ένα σουτ στο δοκάρι του Ρόϊς.

Στην επανάληψη η Μπορούσια αλλάζει την μορφή και το σχήμα της και με την είσοδο των Μιχταριάν και Βάϊγκλ γίνεται ακόμα επιθετικότερη. Ετσι στο 46' ο Μιχταριάν από το σημείο του πέναλτι σουτάρει και ο Γλύκος σώζει την εστία του από την ισοφάριση.

Στο 52' ο Γλύκος ξανασώζει την εστία του με εξαιρετική επέμβαση μετά από κεφαλιά του Γκίντερ από καλή θέση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 60' ο Μιχταριάν αποφασίζει να σουτάρει και η μπάλα φεύγει εκατοστά δίπλα από το αριτερό δοκάρι του Γλύκου.

Ο Τούφελ ρίχνει στο παιχνίδι όλο του το "οπλοστάσιο" και στο 66' περνάει στον αγώνα τον εκτελεστή του Ομπαμεγιάνγκ, τον γκολτζή που στα 15 παιχνίδια του Γερμανικού πρωταθλήματος πέτυχε 17 γκολ. Για τον ΠΑΟΚ η αμυντική λειτουργία είναι ως το τέλος ' ιδανική και από το 71΄ ο Τούντορ αποσύρει τον Μπερμπάτοφ για να ενισχύσει την μεσαία γραμμή με την προσθήκη του Σάμπο.

Στο 76' οι γηπεδούχοι έχουν και δεύτερο δοκάρι αυτή τη φορά με τον Ομπαμεγιάνγκ. Λίγο αργότερα στο 84' ο Μιχταριάν έπιασε κοντινό σουτ αλλά και πάλι ο Γλύκος ήταν πάνω στην πορεία μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ ως το τέλος του αγώνα γνωρίζει μεγάλη πίεση από μια ομάδα με τεράστιες δυντότητες και μεγάλο μπάτζετ, αλλά με΄'αψογη αμυντική λειτουργία, εξαιρετική τακτική και σοβαρό και μετρημένο παιχνίδι από όλους τους παίκτες του κατακτά μιά σπουδαία νίκη γράφοντας μια επίσης χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία.

Με εξαιρετικό τον τερματοφύλακα Γλύκο,αποκάλυψη το νεαρό Μυστακίδη και πολύ καλούς τους υπόλοιπους έφτασε στην μεγάλη αυτή επιτυχία που ανεβάζει τον πήχη του αλλά και αποκαθιστά την σοβαρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδός)

Κίτρινες κάρτες: Γιανουζάϊ- Κωνσταντινίδης

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Χούμελς, Γκίτνερ, Σούμποτιτς, Στέντσελ, Μπέντερ (46' Βάϊγκλ), Γιανουζάι, Ρόις (46' Μιχταριάν), Καγκάβα (66' Ομπαμεγιάνγκ) και Ράμος

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς,Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (78' Ροντρίγκες), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66' Λέοβατς) και Μπερμπάτοφ (71' Σάμπο),

Τον αγώνα παρακολούθησαν 55.200 θεατές.