Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015 13:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΠΑΡΤΗ 1-2: Παραμένει σε δύσκολη θέση μετά την άδικη ήττα στο 95'

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΣΠΑΡΤΗ 1-2: Παραμένει σε δύσκολη θέση μετά την άδικη ήττα στο 95'

Ένα ακόμη διαιτητικό λάθος πλήρωσε χθες η Καλαμάτα που σε ένα ακόμη παιχνίδι δικαιούται να φωνάζει για την διαιτησία…


Το χθεσινό ντέρμπι με την ΑΕ Σπάρτης είχε δύο πολύ όμορφα γρήγορα γκολ, όμως στην συνέχεια το ματς ήταν πολύ κακό χωρίς καμιά ευκαιρία και όλα έδειχναν ότι θα λήξει ισόπαλο 1-1.
Ωστόσο στο 95' ο Αναστασάκος πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ και τροφοδότησε τον Γκαλίτσιο που με κεφαλιά πέτυχε το 1-2 για την ομάδα της Λακωνίας.
Το παράξενο της όλης ιστορίας που... τρέλανε τους Μεσσηνίους; Μόλις 3-4 λεπτά πριν το γκολ, ο διαιτητής Μιάρης είχε πάει στον δεύτερο βοηθό, τον Καραγιαννίδη και κάτι του είπε. Ακολούθησε η φάση του γκολ με τον βοηθό να μην σηκώνει την σημαία…
Η Καλαμάτα είχε ήδη παράπονα για τον τρόπο που σφύριζε ο Μιάρης σε όλο το ματς και η φάση στο τέλος αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα.
Ομάδα και κόσμος διαμαρτυρήθηκαν έντονα όμως δεν είναι η πρώτη φορά που είδαν περίεργα σφυρίγματα φέτος. Πέρα από όσα έγιναν με Ερμιονίδα (πέναλτι) και Κανάρη (αποβολή) εκτός έδρας, θυμίζουμε πως στα τρία προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια η Καλαμάτα είχε ισάριθμα πέναλτι εναντίον της, σε ισάριθμες τουλάχιστον αμφισβητούμενες φάσεις.
Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα είχε προβλήματα χθες και δεν είχε την καλή εικόνα του αγώνα με τον Παναρκαδικό, κάτι που ασφαλώς πρέπει να προβληματίσει. Άξιζε όμως την ισοπαλία, απέναντι σε μια Σπάρτη που χθες δεν έδειξε πολλά πράγματα, διαθέτει όμως ένα πολύ καλό ρόστερ, με σαφώς περισσότερες δυνατότητες από αυτό των Μεσσηνίων.
Το χθεσινό αποτέλεσμα διατηρεί την Καλαμάτα στη ζώνη του υποβιβασμού ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου ενώ οι Λάκωνες έπιασαν κορυφή.

Το φιλμ του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την "Μαύρη Θύελλα" που πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 6'. Ο Ρήγας συνδυάστηκε από αριστερά με τον Κερμενίδη και έβγαλε τη σέντρα, ο Λένγκα έστρωσε με το στήθος στον Τορεζάνι και αυτός με ωραίο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κραβαρίτη γράφοντας νωρίς το 1-0.
Η απάντηση της Σπάρτης ωστόσο ήταν άμεση και ήρθε από ένα Μεσσήνιο, πρώην παίκτη της "Μαύρης Θύελλας". Ήταν το 14' όταν ο Κώστας Ηλιόπουλος με ωραία προσπάθεια και φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Παλιούρα και ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ηλιόπουλος πάντως δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Από εκεί και πέρα, η Καλαμάτα έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση όμως αμυντικά είχε πολλά προβλήματα και ο Μπίλης αναγκάστηκε να κάνει νωρίς αλλαγή. Στο 27' λοιπόν μπήκε ο Λίπι στην θέση του Νινιού, με σκοπό να διορθωθεί η προβληματική αμυντική εικόνα της ομάδας στο ξεκίνημα.
Ο Τσιμικλής έφυγε πλέον από το κέντρο της άμυνας και πήγε σε θέση αμυντικού μέσου, στη θέση του δηλαδή, στο κέντρο της άμυνας πήγε ο Λίπι μαζί με τον Λένγκα και η Καλαμάτα απέκτησε ισορροπία στην άμυνα.
Το ημίχρονο λοιπόν έκλεισε με το ρυθμό να πέφτει και τις μεγάλες φάσεις να λείπουν μπροστά από τις δύο εστίες.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σπάρτη μπήκε πιο δυνατά, όμως η Καλαμάτα ισορρόπησε γρήγορα και πήγαμε σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη και ελάχιστες επισκέψεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο 81' ο Αναστασάκος βρέθηκε σε θέση βολής, όμως κόντραρε σωτήρια ο Λίπι ενώ στο 82' ο Καλαγκάνης βρήκε τον Παναγιωτόπουλο στην περιοχή, όμως είχαμε έγκαιρη επέμβαση του Γκαλίτσιου που έδιωξε.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι πάμε για ισοπαλία, στο 95' είχαμε το 1-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση των αμυντικών, είχαμε νέο γέμισμα στην περιοχή από τον Καλογερή με τον Αναστασάκο να βρίσκει τον Γκαλίτσιο που με κεφαλιά πέτυχε το 1-2 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους ενώ οι Μεσσήνιοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ.
Διαιτητής ήταν ο Μιάρης από τα Δωδεκάνησα με βοηθούς τους Κορτέση, Καραγιαννίδη, από την Αθήνα.
Κίτρινη κάρτα είδαν οι Λίπι, Οικονομόπουλος, Σπηλιωτόπουλος, Παλιούρας, Μπιταξής.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παλιούρας, Γαλανόπουλος, Καλαγκάνης, Λένγκα, Τσιμικλής, Ρήγας, Νινιός (27' Λίπι), Αθανασόπουλος (50' Αγγελόπουλος), Παναγιωτόπουλος, Τορεζάνι, Κερμενίδης (84' Κολημήτρας).
ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Δ. Σιώτης (15' λ.τ. Χαλίλι), Δημολιός, Γκαλίτσιος, Σπηλιωτόπουλος, Οικονομόπουλος, Ραχίλ (61' Καλογερής), Μπιταξής, Αναστασόπουλος, Τάντιτς (75' Αναστασάκος), Ηλιόπουλος.