Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 13:13

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ 0-3: Στο... ρελαντί το 7ο διπλό πριν το ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε... Κάπως έτσι καθάρισε ο Πάμισος το παιχνίδι στα Αρφαρά από το πρώτο ημίχρονο επικρατώντας με 3-0 του Αστέρα και επιστρέφοντας στις νίκες.

Οι νησιώτες είχαν τον Σταύρο Τσουλάκο σε μεγάλη μέρα και δεν είχαν πρόβλημα να κατακτήσουν το έβδομο διπλό τους στο πρωτάθλημα παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός πέτυχε δύο γκολ, δημιούργησε το τρίτο και έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Αστέρα. Ο Πάμισος έδειξε να ξεπερνά την μέτρια εικόνα που είχε με την Κυπαρισσία και έκανε μία γερή πρόβα πριν το ντέρμπι κορυφής με τον Τσικλητήρα.
Από την άλλη ο Αστέρας υπέστη μια "φυσιολογική" ήττα, η οποία πάντως ήταν η τέταρτη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, με συνέπεια να έχει πέσει στη βαθμολογία.

"Καθάρισε" από
το πρώτο μέρος

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία στο ματς δείχνοντας ποιος θα είναι το "αφεντικό". Στο 9' ο Χ. Τρίψας εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσουλάκος με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1). Στο 16' ο ίδιος παίκτης έπιασε ένα γυριστό σουτ με τον Λίβα να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι νησιώτες έκαναν δύο τα τέρματα τους, όταν ο Τσουλάκος σέντραρε, ο Λίβας απομάκρυνε ασταθώς και ο Φιλόπουλος με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-2.
Η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα συνέχισε να υπερέχει και στο 28' το σουτ του Κορομηλά έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ ο Λίβας.
Στο 43' ο Τζανετέας έκανε το γέμισμα, ο Λίβας έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Χελάς με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ όμως ακυρώθηκε, προφανώς για οφσάιντ, γιατί επιθετικό φάουλ δεν υπήρχε.
Στο επόμενο λεπτό ο Τσουλάκος έγινε αποδέκτης της μπάλας από αριστερά, προχώρησε και με πλασέ έκανε το 0-3 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ευκαιρίες και
για άλλα γκολ

Στο δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικό το ματς μιας και τίποτε δεν μπορούσε να αλλάξει όσον αφορά το νικητή, με τον Πάμισο να ελέγχει το ματς και να χάνει ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Στο 56' το σουτ του Σαραντόπουλου απομάκρυνε σε κόρνερ ο Λίβας, όπως έκανε και στο σουτ του Τζανετέα δέκα λεπτά αργότερα.
Στο 75' ο Σαραντόπουλος με ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με τον Λίβα όμως σούταρε άουτ.

Αποβλήθηκε ο Κωνσταντακόπουλος
και χάνει το ντέρμπι με Πύλο!

Στο επόμενο λεπτό ο Καρύδης κέρδισε την μπάλα από λάθος του Μπερερή και πλάσαρε, με τον Κωνσταντακόπουλο να βγαίνει από την εστία του και να διώχνει με τα χέρια εκτός περιοχής. Ο κ. Ψηλοπαναγιώτης, ύστερα και από υπόδειξη του α' βοηθού Γιαννακλή, έδειξε την απευθείας κόκκινη στον τερματοφύλακα του Παμίσου! Αυτό σημαίνει πως ο ταλαντούχος πορτιέρο θα χάσει το ντέρμπι που ακολουθεί με την Πύλο και όλα αυτά για μία κόκκινη σε ένα χρονικό σημείο όπου τα πάντα είχαν κριθεί.
Ο Ανδρέου πάντως που μπήκε στη θέση του έδειξε καλά αντανακλαστικά, μιας και απέκρουσε το φάουλ του Γ. Τσιλίκου στην πρώτη επαφή του με την μπάλα στο 78'.
Στο 90' ο Χελάς και ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Λίβα ανατράπηκε από τον Στ. Φέστα, με τον αμυντικό του Αστέρα να αντικρίζει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται.
Από τους νικητές καλύτεροι ήταν οι Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Τζανετέας και Χ. Τρίψας, ενώ από τον Αστέρα προσπάθησαν περισσότερο οι Κ. Φέστας και Π. Καπόγλης.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Γιαννακλή και Βρυώνη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Π. Καπόγλης, Γ. Τσιλίκος, Β. Τσιλίκος (65' Ισούφι), Κ. Φέστας, Στ. Φέστας, Παν. Χαραλαμπόπουλος (43' λ. τρ. Ψωμάρας), Καρύδης, Γιαννακόπουλος, Ζέππος (71' Πετ. Χαραλαμπόπουλος), Μπούρας.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Χ. Τρίψας, Φιλόπουλος, Τσουλάκος (70' Μπαλαλάς), Μπερερής, Μωράκης, Κορομηλάς, Τζανετέας, Γεωργιόπουλος (55' Κουρούπης), Σαραντόπουλος (78' Ανδρέου), Χελάς.