Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015 18:42

Ξανά στο φινάλε ο Ατρόμητος, 1-0 τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον

Εφτάψυχος! Αυτό αποδεικνύεται πως είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς κατάφερε να νικήσει στο φινάλε και να πάρει με αυτό τον τρόπο μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

 

Οι Περιστεριώτες το μεσημέρι του Σαββάτου (19/12) έκαμψαν την αντίσταση του Πανιωνίου με 1-0. Λυτρωτής αυτή τη φορά ο Λαζαρίδης στο 88', ο οποίος εξασφάλισε για εκείνον και τους συμπαίκτες του πως θα κάνουν γιορτές χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ και πιο νωρίς μάλιστα αλλά επιβεβαίωσαν πως είναι επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Έχασαν πέναλτι και δύο μοναδικές ευκαιρίες εξοργίζοντας τον Τραϊανό Δέλλα. Αμυντικά είχαν κενά, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες δεν τα εκμεταλλεύτηκαν.

Όσο για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, γνώρισαν την ήττα σε δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Και αυτή ήρθε τσάμπα σε ένα ματς που ο Πανιώνιος θα μπορούσε να κερδίσει έστω κι αν δεν ήταν καλύτερος. Κακές επιλογές από τον Μπουμάλ στις περισσότερες προσπάθειες που είχε, δεν βοήθησε ξανά ο Μασούρας. Στο τελευταίο 20λεπτο έπεσαν ανεξήγητα οι «κυανέρυθροι» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην αντιδρά γρήγορα και τελικά να το πληρώνει.

Πολύ ανοιχτό ήταν το πρώτο 45λεπτο με τις φάσεις να χάνονται εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα, πήραν το κέντρο και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 10' με τον Ναπολεόνι να περνά τον Διούδη και να αστοχεί.

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να είναι πιο κινητικοί και απείλησαν ξανά στο 24' με τον Μπρίτο από δώρο του Μπουμάλ. Άμεση ήταν η απάντηση του Πανιωνίου με τον Ανσαριφάρντ τρία λεπτά μετά. Ο Ιρανός γενικά έβρισκε χώρο ανάμεσα στα δύο στόπερ των γηπεδούχων που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους και δυσκολεύονταν να τον ελέγξουν.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας τα πράγματα ξέφυγαν. Υπήρξε μεγάλη ένταση στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε ένα τρίλεπτο για να ηρεμήσει η κατάσταση με τον Φιλιππή (προπονητή τερματοφυλάκων του Πανιωνίου) να αποβάλλεται για έντονο διάλογο με τον Ούμπιντες.

Μέχρι να βρουν ξανά τον ρυθμό τους οι δύο ομάδες έγινε και το πέναλτι στο 42', το οποίο οποίο κακώς δόθηκε. Ο Διούδης ψάρεψε τον Ναπολεόνι και στη συνέχεια έκανε δεύτερη επέμβαση σε σουτ του Ιταλού. Κάπως έτσι το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ παρόλο που είχαν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες κυρίως για τον Ατρόμητο.

Πιο κλειστό ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό ο Πανιώνιος επέλεξε να παίξει μαζεμένα, αλλά ήταν και εκείνος με τις κλασικές ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν το δοκάρι του Μπακασέτα στο 53'.

Ο Ατρόμητος στην προσπάθειά του να επιτεθεί άνοιξε αρκετά και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο για τις αντεπιθέσεις των Νεοσμυρνιωτών. Ωστόσο, οι επιλογές τους δεν ήταν οι ενδεδειγμένες με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεγάλη ευκαιρία του Μπουμάλ στο 72'.

Κάπου εκεί, όμως, οι Περιστεριώτες βρήκαν ισορροπία στο παιχνίδι τους και άρχισαν να κυριαρχούν. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσαν την μπάλα, έπαιρναν σχεδόν όλες τις μάχες στον χώρο του κέντρου και απλώς έψαχναν κάποιον διάδρομο.

Ο Πανιώνιος έχανε την μπάλα με πολύ μεγάλη ευκολία και δεχόταν τη μία επίθεση μετά την άλλη. Ο Ουζουνίδης δεν παρενέβη για να βάλει έναν ακόμη χαφ, οι παίκτες του συνέχισαν τα λάθη και στο 88' ο Λαζαρίδης σκόραρε σε μία φάση που το διώξιμο του Βλάχου ήταν κάκιστο. Έτσι όλο το γήπεδο ξέσπασε, καθώς αυτό το τρίποντο ήταν πολύ σημαντικό για τους γηπεδούχους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κιοτζένης (Ξάνθης), βοηθοί οι Κούλα (Ξάνθης) και Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), ενώ τέταρτος ο Σελίμος (Λακωνίας).

Κίτρινες: 32' Ούμπιντες, 61' Γοδόι, 90'+4 Γκορμπούνοφ - 30' Μητρόπουλος, 74' Ρισβάνης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Ούμπιντες, Φυτανίδης (46' Κοντοές), Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο (60' Λε Ταλέκ), Πίτου Γκαρσία, Γοδόι, Μπρίτο, Μαρσελίνιο (76' Κούρος), Ναπολεόνι.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (90' Βιγιάλμπα), Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουμάλ, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84' Χαλκιαδάκης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR