Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 11:56

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα ο ημιτελικός Καλαμάτα - Τσικλητήρας Πύλου

Γράφτηκε από τον

Με το Λεωνίδα Μπίλη στον πάγκο και με 11άδα ανάγκης, θα υποδεχτεί σήμερα η Καλαμάτα τον Τσικλητήρα Πύλου, στις 3 το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας (η ρεβάνς στις 13 Γενάρη στην Πύλο).

 

Ο έμπειρος τεχνικός φαίνεται ότι συνεχίζει στη "Μαύρη Θύελλα" και έχει ετοιμάσει ήδη το μεταγραφικό πλάνο (τουλάχιστον έξι προσθήκες) του Ιανουαρίου με σκοπό οι κινήσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ο Μπίλης ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι θα αποχωρήσει μόνο αν το θελήσει αυτό η ομάδα.
Οσο για το σημερινό ματς τονίζει ότι: "Δεν είναι πρωταρχικός στόχος το κύπελλο, αλλά οπωσδήποτε θα παίξουμε για τη νίκη. Ο θεσμός αυτός ανήκει στα παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν την αξία τους απέναντι σ' έναν αξιόμαχο αντίπαλο".
Η Καλαμάτα θα παραταχθεί λοιπόν σήμερα με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, μιας και ο Τορεζάνι βρίσκεται με άδεια στην Αργεντινή, οι Παναγιωτόπουλος, Τσιμικλής, Καλαγκάνης, Δούμουρας είναι τραυματίες, όπως και ο Αθανασόπουλος που θα καθίσει όμως στον πάγκο.

Εφυγε και ο Θωμάς

Εκτός των παραπάνω, δεν υπολογίζεται και ο γκολκίπερ Αρης Θωμάς που χθες πήρε την ελευθέρας του, ενώ έχουν αποχωρήσει ως γνωστόν και οι Ιλιεφ, Κραστόβτσεφ, Χαλκιαδάκης, Καραλής, Διαμαντής, Κωνσταντινίδης.  Ετσι για το σημερινό ματς η αποστολή αποτελείτο από μόλις 15 παίκτες που είναι οι: Παλιούρας, Γκαρμοίρης, Κακαλής, Λίπι, Λένγκα, Οδεμισιώτης, Γαλανόπουλος, Κολημήτρας, Νινιός, Κουντάνης, Νικολόπουλος, Αγγελόπουλος, Κερμενίδης, Γιακουμής, Αθανασόπουλος.

Για το καλύτερο ο Τσικλητήρας

Ο Τσικλητήρας Πύλου κατέκτησε πέρυσι το κύπελλο και θέλει να κάνει το ίδιο και φέτος, αλλά για να το πετύχει αυτό θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει σε διπλά παιχνίδια το εμπόδιο της Καλαμάτας και στη συνέχεια τον Πανθουριακό. Ο Νίκος Κακαλέτρης δηλώνει ότι: "Θα παίξουμε απέναντι στην Καλαμάτα που είναι το φαβορί στο παιχνίδι και η πιο μεγάλη ομάδα του νομού. Εύχομαι να γίνουν δύο καλά παιχνίδια και να τα ευχαριστηθούν όλοι όσοι παίξουν. Μας ενδιαφέρει σαφέστατα το κύπελλο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά το έργο μας δεν είναι εύκολο".
Στο αγωνιστικό σκέλος, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Μπίζου.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Ηλίας Αλεξέας με βοηθούς τους Μάριο Καρβούνη και Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο.

Πρόστιμο 2.250 ευρώ,
έρχεται νέα "καμπάνα"

Πρόστιμο 2.250 ευρώ καλείται να πληρώσει η Καλαμάτα για το ματς με τον Παναρκαδικό στις 22 Νοεμβρίου και πλέον στη διοίκηση ετοιμάζονται και για τη νέα "καμπάνα" που θα ηχήσει για τα.. καλά και αφορά το ματς με τη Σπάρτη. Διότι με βάση τα όσα έγιναν στο ματς με τους Λάκωνες, το πρόστιμο θα είναι διπλάσιο, ενώ η ομάδα ως υπότροπή κινδυνεύει και με τιμωρία της έδρας.
Ηδη άλλωστε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τον Παναργειακό. Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής στην τελευταία συνεδρίαση για την Καλαμάτα αναφέρει:
" Κηρύσσει το εγκαλούμενο σωματείο Καλαμάτα πειθαρχικά ελεγκτέο. Επιβάλλει σε αυτό χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, Καλαμάτα-Παναρκαδικός της 22/11/2015)".