Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2015 17:51

Τσεχ: "Η Αρσεναλ μπορεί να κατακτήσει την Premier League"

Γράφτηκε από τον

Πεισμένος ότι η Αρσεναλ συγκεντρώνει τις απαραίτητες προυποθέσεις τίτλου, παρουσιάστηκε ο Πετρ Τσεχ. Η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ, είναι δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λέστερ, έχοντας χάσει μόνον έναν από τους 11 τελευταίους της αγώνες.



«Η ομάδα είναι πολύ δυνατή και όταν όλοι θα είναι διαθέσιμοι, ο προπονητής θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε παίκτη με τον τρόπο που του αρέσει,» είπε ο 33χρονος Τσεχ μιλώντας στο BBC. «Αυτό θα είναι προς όφελός μας και θα μπορέσουμε έτσι να κάνουμε όλη την διαδρομή και να φτάσουμε στον τίτλο».

Η κάτοχος του Κυπέλλου (FA Cup) Αρσεναλ, τερμάτισε τρίτη την περασμένη σεζόν, 12 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, και δεν έχει κερδίσει τον τίτλο από την σεζόν 2003-04.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν υποστεί πολλά προβλήματα τραυματισμών, με τους Τζακ Γουίσλι, Φράνσις Κοσελίν, Ντάνι Γουέλμπεκ, Σάντι Καθόρλα και Τόμας Ροζίτσκι να βρίσκονται όλοι τους ακόμα στο περιθώριο. Ομως ο Τσεχ, που έφτασε στο Emirates από την Τσέλσι αντί 10 εκατ. λίρες, πιστεύει ότι η Αρσεναλ δείχνει την ισχύ της σε κάθε ματς και αυτό που μπορεί να συμβεί μόνο είναι να βελτιωθεί.

«Εχουμε περάσει τη σεζόν με πολλά προβλήματα. Δεν μπορούνε να είναι όλα τόσο ομαλά όσο θα θέλαμε. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους τραυματισμούς, μερικές φορές έχεις περισσότερους, μερικές φορές λιγότερους , αλλά δείξαμε ότι ακόμα και με την άτυχο αυτή καταφέρνουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια,» πρόσθεσε ο Τσεχ.

«Πιστεύω ότι θα επωφεληθούμε από τους παίκτες που θα επιστρέφουν στην ομάδα, από τη στιγμή που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Η σεζόν είναι μεγάλη και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αλλά αν μείνουμε εκεί που είμαστε μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, τότε έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ