Τετάρτη, 30 Δεκέμβριος 2015 15:52

Ετοιμάζεται για την επάνοδο στην Α' τοπική η Εράνη

Γράφτηκε από τον

Στις 26 Απριλίου η Εράνη βίωνε ίσως την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, τον υποβιβασμό στην Α1 τοπική μετά το χαμένο αγώνα μπαράζ με τον Αστέρα Αρφαρών στο γήπεδο Διαβολιτσίου.

Ηταν αναμφίβολα μια "μαύρη" σελίδα στην πλούσια ιστορία της Εράνης, μιας ομάδας που συγκαταλέγεται στις πέντε πιο "μεγάλες" του νομού.
Από τότε κύλησε πολύ… νερό στ' αυλάκι και οι "πράσινοι" ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για την επάνοδο στην Α' τοπική.
Η Φιλιατρινή ομάδα έκοψε πρώτη το νήμα στον πρώτο γύρο της
Α1 τοπικής κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, έχοντας μια διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Κορώνη.
Κι όλα αυτά όντας αήττητη, με απολογισμό 11 νίκες και 2 εκτός έδρας ισοπαλίες.
Άλλωστε η Α1 τοπική είναι πολύ "μικρή" για να χωρέσει μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως η Εράνη και αυτό φροντίζουν να το δείχνουν έμπρακτα κάθε Σαββατοκύριακο οι παίκτες της Φιλιατρινής ομάδας.
Το ζητούμενο από εδώ και μπρος είναι να συνεχιστεί η επιτυχημένη πορεία και οι "πράσινοι" να ανέβουν ως πρωταθλητές στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Λίτσας: "Δεν μπορούμε
να εφησυχάσουμε"

Αυτό λέει άλλωστε και ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας που δουλεύει αθόρυβα από το καλοκαίρι και έχει συμβάλει καθοριστικά στην πορεία της ομάδας: "Στόχος μας είναι να τερματίσουμε στη θέση που βρισκόμαστε τώρα, δηλαδή στην πρώτη. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο, όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η Κορώνη είναι πέντε βαθμούς πίσω μας και δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουμε. Χρειάζεται σοβαρότητα και διάθεση σε κάθε ματς μέχρι το φινάλε, για να τελειώσει η σεζόν όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα".

Δεν θα κάνει μεταγραφές

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ουδόλως θα απασχολήσει την Τριφυλιακή ομάδα και είναι ειλλημένη η απόφαση να μην γίνει καμία μεταγραφή. Άλλωστε το ρόστερ της Εράνης είναι πλήρες και έχει δείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει τις υποχρεώσεις στο "μαραθώνιο" του πρωταθλήματος.
Απεναντίας θα υπάρξει μια αποχώρηση του αμυντικού Ανδρέα Κασπίρη (από την Αχαΐα) που εκδήλωσε την επιθυμία να φύγει.
Στα αγωνιστικά χθες δόθηκε φιλικό με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας εκτός έδρας και την Κυριακή έχει κλειστεί νέο φιλικό με τον Παπαφλέσσα στη Χώρα.
Επίσης από το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα είναι πιο ενεργοί στην ομάδα οι Καραχάλιος και Σταθόπουλος, που το τελευταίο δίμηνο απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.