Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016 19:08

Ποδαρικό... τεσσάρων αστέρων στην Τρίπολη, οι Αρκάδες θριάμβευσαν 4-0 του Πανθρακικού

Γράφτηκε από τον

Αυτό ήταν ξεκίνημα! Ο Αστέρας Τρίπολης με την είσοδο του νέου έτους έσπασε το αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών στη Σούπερ Λίγκα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Το απόγευμα του Σαββάτου (2/1) υποδέχτηκε τον Πανθρακικό και τον διέσυρε με 4-0.

 

Οι Αρκάδες έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και το τρίποντο ήρθε με μεγάλη ευκολία. Γιάννου και Φούντας ήταν εξαιρετικοί. Δεν μπορούσαν να περιοριστούν από την άμυνα των φιλοξενούμενων με κανέναν τρόπο και αμφότεροι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο αν ο Αθανασιάδης δεν έκανε κάποιες καλές επεμβάσεις.

 

Αυτός ήταν και ο μοναδικός που διασώθηκε από τους Θρακιώτες. Συνολικά οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου απογοήτευσαν και δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που τελείωσε εξαιρετικά τον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να παραμείνουν πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

 

Με φάση από τα πρώτα δευτερόλεπτα ξεκίνησε το ματς για τον Αστέρα Τρίπολης και αυτό προϊδέαζε για όσα θα βλέπαμε στη συνέχεια. Οι Αρκάδες ήταν σαφέστατα ανώτεροι και γυρνούσαν την μπάλα για να βρουν ρήγματα στην άμυνα του Πανθρακικού.

 

Οι Θρακιώτες έκαναν εύκολα το λάθος, είχαν αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις και δεν μπορούσαν με τίποτα να απειλήσουν. Μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Ροτζέριο στο 27'. Κατά τ' άλλα δεν πατούσαν περιοχή με τον Ντιγκινί να είναι εκτός παιχνιδιού.

 

Ο Αστέρας μετά το μισάωρο ανέβασε ακόμα περισσότερο ρυθμό, καθώς έως τότε ήταν ως επί το πλείστον φλύαρος. Οι παίκτες του Βεργέτη έβγαλαν συνδυασμούς με τον Λούι να ανεβαίνει αρκετά και να δημιουργεί υπεραριθμία από εκείνη την πλευρά.

 

Ο Αργεντινός μαζί με τους Φούντα και Γιάννου δημιουργούσαν προβλήματα, αλλά κανείς τους δεν μπορούσε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Τελικά το κατάφερε στο 41' ο Γιάννου πραγματοποιώντας μία εξαιρετική προσπάθεια. Υποδειγματικό το τελείωμα του πρώτου σκόρερ των Αρκάδων μετά από ένα λάθος των φιλοξενούμενων.

 

Ελαφρώς ανεβασμένος παρουσιάστηκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανθρακικός, αλλά πολύ γρήγορα οι Αρκάδες πήραν τα ηνία του ματς ξανά. Μπορεί να περίμεναν στο δικό τους μισό για να κλείνουν τους χώρους, όμως, στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ επικίνδυνοι.

 

Στο 60' και για ένα τρίλεπτο οι γηπεδούχοι έπιασαν εξαιρετική απόδοση κι εκεί κλείδωσαν το παιχνίδι. Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Λανθαρότε και Γιάννου και στο 63' ο Ιγκλέσιας από κοντά έκανε το 2-0 κόντρα σε έναν αντίπαλο που αδυνατούσε να αντιδράσει.

 

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Πανθρακικός δεν είχε την ποιότητα για να φέρει αντίσταση, οι γραμμές του άνοιξαν και ήρθε η συντριβή. Ο Φούντας στο 74' έδωσε στον Γιάννου κι εκείνος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, ενώ δύο λεπτά μετά ο δημιουργός έγινε σκόρερ με εξαιρετικό σουτ.

 

Το τελευταίο τέταρτο ήταν διαδικαστικό από τη στιγμή που τα πάντα είχαν κριθεί. Ο Πανθρακικός έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ιγκόρ και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει σε όλο το ματς. Ωστόσο, δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), βοηθοί οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) και Πυλαρινός (Ζακύνθου), ενώ τέταρτος ο Φουκάκης (Ηρακλείου).

 

Κίτρινες: 71' Φούντας

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε, Φούντας, Φερνάντες (70' Δημούτσος), Γιάννου.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σερφά, Μελίσης, Ποτουρίδης, Λαδάκης (67' Μουδούρογλου), Μεχία, Χασομέρης (57' Ιγκόρ), Ροτζέριο, Χαβίτο (46' Βάλτερ), Ντιγκινί.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR