Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016 19:51

Ο ΠΑΣ έσπασε (2-0) το εκτός έδρας αήττητο της Βέροιας

Γράφτηκε από τον

Με χαμόγελα ξεκίνησε η νέα χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος το Σάββατο (2/1) κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βέροιας με 2-0 και να γίνει η πρώτη ομάδα που νικά τους Ημαθιώτες μακριά από την έδρα τους.

 

 

Ο Μανιάς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ και κάπως έτσι ήρθε και η πρώτη εντός έδρας νίκη μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα για τους Γιαννιώτες. Ο 25χρονος ήταν πολύ καλός και είχε ως συμπαραστάτες Ακόστα και Τσουκαλά. Ο Βελλίδης όταν χρειάστηκε φώναξε παρών, ενώ βοήθησε και ο Καρανίκας με τα ανεβάσματά του.

Από την άλλη πλευρά, Ναζλίδης και Μαγιέφσι ήταν απειλητικοί αλλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Η Βέροια έκανε συνεχώς κάτι στο οποίο ο ΠΑΣ δυσκολευόταν να απαντήσει αρχικά. Με μεγάλες μπαλιές έψαχναν οι παίκτες της τον Ναζλίδη και τον Κόλα κι εκείνοι έστρωναν την μπάλα για τους υπόλοιπους. Ο Γαρουφαλιάς δεν ακολουθούσε τη φάση κι έτσι έβγαιναν τα σουτ. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο τέτοιοι συνδυασμοί κόπηκαν με αποτέλεσμα οι «κυανέρυθροι» να βραχυκυκλώσουν.

 

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι και στο 10' εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ανισορροπία της άμυνας της Βέροιας. Ο Πούγγουρας βγήκε ψηλά, ο Μπατιόν δεν τον κάλυψε και ο Μανιάς στο τελείωμα της φάσης ανενόχλητος εκτέλεσε τον Λόπεθ.

 

Αυτό το γκολ έδωσε στους Γιαννιώτες τη δυνατότητα να παίξουν με αντεπιθέσεις στη συνέχεια. Προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους και έδωσαν στη Βέροια την μπάλα. Είχαν, όμως, και μεγάλη δυσκολία στο να αναπτυχθούν σωστά όταν έπρεπε με τον Μανιά να είναι απομονωμένος και τους συμπαίκτες του να μην τον βοηθούν και να κάνουν εύκολα το λάθος.

 

Οι Ημαθιώτες αντέδρασαν γρήγορα με δύο τελικές του Ναζλίδη. Συνολικά είχαν καλύτερη παρουσία, αλλά ήταν φλύαροι. Προσπαθούσαν από τα πλάγια να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν τα κατάφερναν.

 

Εξαίρεση η φάση του 35', όταν από γύρισμα το Γιαννούλη ο Μαγιέφσκι άγγιξε το γκολ. Αυτή, όμως, ήταν και η τελευταία φορά που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι, τους οποίους μπλόκαρε στη συνέχεια ο ΠΑΣ πηγαίνοντας έτσι στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα.

 

Ανεβασμένος ήταν ο ΠΑΣ στο δεύτερο ημίχρονο. Πήρε τα ηνία του αγώνα και δημιούργησε προβλήματα στη Βέροια με τους Τσουκαλά και Ακόστα να δίνουν την μπάλα στον Μανιά κι εκείνον να απειλεί.

 

Οι Γιαννιώτες είχαν ένα εκρηκτικό διάστημα με τον φορ τους να είναι ο μόνιμος εκφραστής των προσπαθειών τους. Ωστόσο, ο Λόπεθ ήταν σε καλή μέρα και κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι.

 

Οι συμπαίκτες του, όμως, δεν το εκμεταλλεύτηκαν καθώς η Βέροια δεν κατάφερνε να φτιάξει φάσεις όπως στο πρώτο ημίχρονο. Μοναδική εξαίρεση η τεράστια ευκαιρία του 69' με τον Μαγιέφσκι από κοντά να αστοχεί. Ο Ναζλίδης ήταν εξουδετερωμένος και φάνηκε μόνο στο 81', όταν το σουτ του κόντραρε κι έφυγε εκτός.

 

Ένα λεπτό μετά ο Γιαννούλης με αφελή ενέργεια άφησε την ομάδα του με 10 και εκεί τελείωσαν όλα σε συνδυασμό με το γκολ του Τζημόπουλου στο 84'. Με την κεφαλιά του υπαρχηγού οι γηπεδούχοι κλείδωσαν το τρίποντο και απομακρύνθηκαν αισθητά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), βοηθοί οι Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Γεωργιάδης (Κοζάνης), ενώ τέταρτος ο Συμεωνίδης (Πιερίας).

 

Κίτρινη: 25' Γιαννούλης, 89' Λόπεθ - 85' Τσουκαλας

 

Κόκκινη: 82' Γιαννούλης

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Στρούνα, Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (81' Μπέριος), Ακόστα (87' Ναδάλες), Ηλιάδης (72' Λίλα), Μανιάς.

 

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν (70' Καϊκούτ), Πούγγουρας, Όστοϊτς, Γιαννούλης, Μπατιόν, Άρτσε, Μαγιέφσκι (81' Μελικιώτης), Γεωργιάδης, Ναζλίδης, Κόλα (88' Σιόντης).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR